ACL: a Júdásokat vásárolták fel
Utoljára módositva: 2014-10-17 09:42:30

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csak kampányban törődik a rászorulókkal, Victor Ponta pedig alkalmatlan államelnöknek — állítják a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szatmári vezetői.

Romeo Nicoară, Andreea Paul Vass és Petre Mureşan

Megtisztulva folytatja tovább mától tevékenységét az ACL, az árulóktól való megszabadulás pedig kimondottan jót tesz a szervezetnek — fejtették ki tegnap sajtótájékoztató keretében az alakulat vezetői, Romeo Nicoară, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és Petre Mureşan, a Demokrata-liberális Párt (PDL) megyei elnöke, valamint Andreea Paul Vass, a PDL parlamenti képviselője. Az ellenzéki pártvezetők arra utaltak, hogy tegnap járt le a kormány által a pártot váltani akarók számára megszabott határidő, melynek lejárta előtt mandátumuk megőrzése mellett iratkozhattak át más politikai alakulatba a választott tisztségviselők. „Közpénzen, kilóra vették meg a Júdásokat” — foglalta össze tapasztalatait Andreea Paul, példaként felhozva a megyei vezetésben kialakult viszonyokat, ahol állítása szerint a PNL-színekben tanácselnökké választott Adrian Ştef helyett gyakorlatilag helyettese, a PSD-s Mircea Govor hozza meg a lényeges döntéseket. A képviselő szerint mindössze kampányfogás Victor Ponta részéről az a bejelentés, mely szerint megduplázza a gyerekpénzt, hisz az elmúlt két és fél év során hiába szorgalmazta ezt az ellenzék, elutasították az indítványaikat. Kifejtette: ha Ponta nem marad alul a Lukoil ellen adócsalás miatt folytatott eljárásban, 230 millió eurót szerezhetett volna vissza, amiből havi 170 lejt adhatott volna minden rászoruló gyereknek, azaz dupláját annak az összegnek, amit megígért. Mint elhangzott, a PSD hatalmi gócai és az ország szegénységtérképe tökéletesen fedik egymást. Szatmár megyében például havonta 380 lejjel visz haza kevesebbet egy dolgozó az országos átlagnál, ami több mint a rezsiköltségek fedezéséhez szükséges összeg fele, míg egy nyugdíjas havonta 126 lejjel kap kevesebbet, ami azt jelenti, hogy naponta négy kenyérrel kevesebbet tehet az asztalra, mint Románia más megyéiben élő társai. Adreea Paul szerint a PSD azért szegényíti le az embereket, mert azt akarja elérni, hogy olcsón vásárolhassa fel a szavazataikat.

 

Iohannis versus Ponta

Petre Mureşan a PSD jelöltje, Victor Ponta, illetve az ACL indulója, Klaus Johannis eddigi tevékenységét hasonlította össze. Rámutatott: míg Ponta a botrányokról, az ábécéskönyvek hiányáról és a plágiumügyéről híresült el, a szebeni szász polgármester felzárkóztatta városát Nyugat-Európához, és széles körben komoly, megbízható, eredményeket felmutató vezetőként ismert. „Ponta a PSD-s oligarchák bábja” — mondta Mureşan, hozzátéve: ezt maga a jelölt apósa, Ilie Sârbu, a PSD szenátusi frakcióvezetője is elismerte, aki a napokban nyilvánosan beszélt arról, hogy a veje nem akart az államelnöki posztért indulni, ám a PSD erős emberei rákényszerítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...