ACL: a Júdásokat vásárolták fel
Utoljára módositva: 2014-10-17 09:42:30

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csak kampányban törődik a rászorulókkal, Victor Ponta pedig alkalmatlan államelnöknek — állítják a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szatmári vezetői.

Romeo Nicoară, Andreea Paul Vass és Petre Mureşan

Megtisztulva folytatja tovább mától tevékenységét az ACL, az árulóktól való megszabadulás pedig kimondottan jót tesz a szervezetnek — fejtették ki tegnap sajtótájékoztató keretében az alakulat vezetői, Romeo Nicoară, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és Petre Mureşan, a Demokrata-liberális Párt (PDL) megyei elnöke, valamint Andreea Paul Vass, a PDL parlamenti képviselője. Az ellenzéki pártvezetők arra utaltak, hogy tegnap járt le a kormány által a pártot váltani akarók számára megszabott határidő, melynek lejárta előtt mandátumuk megőrzése mellett iratkozhattak át más politikai alakulatba a választott tisztségviselők. „Közpénzen, kilóra vették meg a Júdásokat” — foglalta össze tapasztalatait Andreea Paul, példaként felhozva a megyei vezetésben kialakult viszonyokat, ahol állítása szerint a PNL-színekben tanácselnökké választott Adrian Ştef helyett gyakorlatilag helyettese, a PSD-s Mircea Govor hozza meg a lényeges döntéseket. A képviselő szerint mindössze kampányfogás Victor Ponta részéről az a bejelentés, mely szerint megduplázza a gyerekpénzt, hisz az elmúlt két és fél év során hiába szorgalmazta ezt az ellenzék, elutasították az indítványaikat. Kifejtette: ha Ponta nem marad alul a Lukoil ellen adócsalás miatt folytatott eljárásban, 230 millió eurót szerezhetett volna vissza, amiből havi 170 lejt adhatott volna minden rászoruló gyereknek, azaz dupláját annak az összegnek, amit megígért. Mint elhangzott, a PSD hatalmi gócai és az ország szegénységtérképe tökéletesen fedik egymást. Szatmár megyében például havonta 380 lejjel visz haza kevesebbet egy dolgozó az országos átlagnál, ami több mint a rezsiköltségek fedezéséhez szükséges összeg fele, míg egy nyugdíjas havonta 126 lejjel kap kevesebbet, ami azt jelenti, hogy naponta négy kenyérrel kevesebbet tehet az asztalra, mint Románia más megyéiben élő társai. Adreea Paul szerint a PSD azért szegényíti le az embereket, mert azt akarja elérni, hogy olcsón vásárolhassa fel a szavazataikat.

 

Iohannis versus Ponta

Petre Mureşan a PSD jelöltje, Victor Ponta, illetve az ACL indulója, Klaus Johannis eddigi tevékenységét hasonlította össze. Rámutatott: míg Ponta a botrányokról, az ábécéskönyvek hiányáról és a plágiumügyéről híresült el, a szebeni szász polgármester felzárkóztatta városát Nyugat-Európához, és széles körben komoly, megbízható, eredményeket felmutató vezetőként ismert. „Ponta a PSD-s oligarchák bábja” — mondta Mureşan, hozzátéve: ezt maga a jelölt apósa, Ilie Sârbu, a PSD szenátusi frakcióvezetője is elismerte, aki a napokban nyilvánosan beszélt arról, hogy a veje nem akart az államelnöki posztért indulni, ám a PSD erős emberei rákényszerítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...