ACL: a Júdásokat vásárolták fel
Utoljára módositva: 2014-10-17 09:42:30

A Szociáldemokrata Párt (PSD) csak kampányban törődik a rászorulókkal, Victor Ponta pedig alkalmatlan államelnöknek — állítják a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szatmári vezetői.

Romeo Nicoară, Andreea Paul Vass és Petre Mureşan

Megtisztulva folytatja tovább mától tevékenységét az ACL, az árulóktól való megszabadulás pedig kimondottan jót tesz a szervezetnek — fejtették ki tegnap sajtótájékoztató keretében az alakulat vezetői, Romeo Nicoară, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és Petre Mureşan, a Demokrata-liberális Párt (PDL) megyei elnöke, valamint Andreea Paul Vass, a PDL parlamenti képviselője. Az ellenzéki pártvezetők arra utaltak, hogy tegnap járt le a kormány által a pártot váltani akarók számára megszabott határidő, melynek lejárta előtt mandátumuk megőrzése mellett iratkozhattak át más politikai alakulatba a választott tisztségviselők. „Közpénzen, kilóra vették meg a Júdásokat” — foglalta össze tapasztalatait Andreea Paul, példaként felhozva a megyei vezetésben kialakult viszonyokat, ahol állítása szerint a PNL-színekben tanácselnökké választott Adrian Ştef helyett gyakorlatilag helyettese, a PSD-s Mircea Govor hozza meg a lényeges döntéseket. A képviselő szerint mindössze kampányfogás Victor Ponta részéről az a bejelentés, mely szerint megduplázza a gyerekpénzt, hisz az elmúlt két és fél év során hiába szorgalmazta ezt az ellenzék, elutasították az indítványaikat. Kifejtette: ha Ponta nem marad alul a Lukoil ellen adócsalás miatt folytatott eljárásban, 230 millió eurót szerezhetett volna vissza, amiből havi 170 lejt adhatott volna minden rászoruló gyereknek, azaz dupláját annak az összegnek, amit megígért. Mint elhangzott, a PSD hatalmi gócai és az ország szegénységtérképe tökéletesen fedik egymást. Szatmár megyében például havonta 380 lejjel visz haza kevesebbet egy dolgozó az országos átlagnál, ami több mint a rezsiköltségek fedezéséhez szükséges összeg fele, míg egy nyugdíjas havonta 126 lejjel kap kevesebbet, ami azt jelenti, hogy naponta négy kenyérrel kevesebbet tehet az asztalra, mint Románia más megyéiben élő társai. Adreea Paul szerint a PSD azért szegényíti le az embereket, mert azt akarja elérni, hogy olcsón vásárolhassa fel a szavazataikat.

 

Iohannis versus Ponta

Petre Mureşan a PSD jelöltje, Victor Ponta, illetve az ACL indulója, Klaus Johannis eddigi tevékenységét hasonlította össze. Rámutatott: míg Ponta a botrányokról, az ábécéskönyvek hiányáról és a plágiumügyéről híresült el, a szebeni szász polgármester felzárkóztatta városát Nyugat-Európához, és széles körben komoly, megbízható, eredményeket felmutató vezetőként ismert. „Ponta a PSD-s oligarchák bábja” — mondta Mureşan, hozzátéve: ezt maga a jelölt apósa, Ilie Sârbu, a PSD szenátusi frakcióvezetője is elismerte, aki a napokban nyilvánosan beszélt arról, hogy a veje nem akart az államelnöki posztért indulni, ám a PSD erős emberei rákényszerítették.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...