Adaptálódó könyvelés kell
Utoljára módositva: 2019-07-13 09:57:06

A modern hétköznapok kihívásai is szóba kerültek a könyvelők tegnapi tanácskozásán, elismervényt kaptak egyesületektől a kiemelkedő szolgáltatást nyújtó könyelőcégek és egyéni vállalkozók.

Ismerni kell a rég bevált könyvelői praktikákat, de haladni kell a korral, és alkalmazkodni ahhoz a változó világhoz, amelyik a könyvelői szakmára is hatással van, ez volt a központi témája a könyvelők országos napja alkalmából pénteken egy szatmárnémeti rendezvényteremben megtartott szakmai konferenciának.

Három nagy kihívás

A könyvelők és könyvvizsgálók egyesületének szatmári fiókszervezete által összehívott rendezvényen Maria Andor szatmári elnök személyesen, Robert Aurelian Şova országos elnök pedig videóüzenetben üdvözölte a megjelenteket és azokat is, akiknek munkabeosztásuk nem engedte meg, hogy részt vegyenek az eseményen. Şova összetett feledatnak mondta a könyvelői feladatok ellátását, napi rendszerességgel kell bővíteniük tudásukat a könyvelőknek, ha lépést akarnak tartani a rohanó idővel. A technológiai fejlődés, a globalizálódás és a könyvelői munkára ma jellemző kiszerződés az, ami a leginkább hatással van a ma dolgozó könyvelő karrierjére.

A találkozón nem csak könyvelők és könyvvizsgálók voltak jelen, de üzletemberek és pénzügyi közintézmények képviselői, vezetői is. Ioan Şipoş, az adóügynökség szatmári fiókjának vezetője arról biztosította a résztvevőket, hogy az általa vezetett intézmény igyekszik minden téren jó kapcsolatot ápolni a könyvelőkkel. Ennek mintegy bizonyításaként megemlítette, hogy olyan két adózási könnyítés bevezetése is napirenden van a pénzügyminisztériumban, amelyik érdekelheti a megjelent könyvelőknek munkát adó cégek menedzsmentjeit is.

Djízások, elismerések

Erdei D. István parlamenti képviselő, az alsóház pénzügyi és banki bizottságának tagja elmondta, hogy újítások itt is vannak, hiszen a könyvelési törvény módosító tervezete az asztalon maradt a parlamenti nyári szünet megkezdésekor. Ősszel, amikor újrakezdik a munkát, igyekezni fognak úgy javítani ezen, hogy egyértelmű legyen, hogy a jogszabály által érintett feleknek mik a jogaik és mik a kötelezettségeik, és hogy biztosítva legyen az egyszerűbb és szabályos munkavégzés a szakmabeliek számára.

A tanácskozás záróakkordjaként olyan engedélyezett könyvelők, könyvelési szolgáltatásokat nyújtó cégek és könyvvizsgálók kaptak elismerést, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...