Adóbevallás és adófelajánlás – utolsó határidő
Utoljára módositva: 2019-07-30 13:33:07

Szerda az utolsó nap, amikor még be lehet nyújtani az egységes adóbevallást. Szintén július 31-ig lehet élni a civil szervezeteknek szánt 2, illetve 3,5 százalékos adófelajánlással.

 

Július 31-ig lehet benyújtani az egységes adóbevallást és felajánlani a személyi jövedelemadó 2, illetve 3,5 százalékát. Az egységes adóívet azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik fizetésen kívüli jövedelemre tesznek szert. Ide tartoznak többek között a szerzői jogdíjasok, a gazdasági tevékenység végzésére engedélyezett természetes személyek, vagy ismertebb nevükön a PFA-k, a szabad foglalkozásúak, azok, akik lakásukat, földjüket bérbe adják, vagy turisztikai célra adnak ki szobát, valamint azok is, akik osztalékot kapnak a részvényeik után.

Az adófizetőknek az adófelajánlásukról szóló 230-as űrlapot szintén szerdáig kell benyújtaniuk. A jövedelemadónk 3,5 százalékát kizárólag azoknak a szervezeteknek, alapítványoknak irányíthatjuk át, amelyek akkreditáltak, és amelyek szociális tevékenységet folytatnak. Ilyen például a Caritas vagy a Máltai Szeretetszolgálat, illetve bármely olyan meghatalmazott szervezet, amely például idősek otthonát, szociális étkezdét működtet. Amennyiben a nonprofit szervezet nem teljesíti egyszerre az említett két feltételt, annak jövedelemadónk csupán 2 százalékát irányíthatjuk át.

Az adóhatóság nem fogadja idén azokat az adóíveket, amelyeket postai úton akarunk eljuttatni az ANAF-hoz, így vagy személyesen az adóhatóság kirendeltségein, vagy online, vagy a kedvezményezett nonprofit szervezetnek átnyújtva tehetjük meg az adófelajánlást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...