Adományok a piskoltiaknak
Utoljára módositva: 2014-06-24 09:06:21

Ruhát adományozott a piskolti önkéntes tűzoltóknak a szatmárnémeti Maurer Alapítvány, ugyanakkor egy nehéz körülmények között élő reszegei családnak is igyekeztek segítséget nyújtani.

 

Speciális anyagból készült nadrágokkal, felsőkkel és dzsekikkel látta el tegnap a szatmárnémeti Maurer Alapítvány a 11 tagú piskolti önkéntes tűzoltóegységet. Amint Maurer Róberttől, a civil szervezet alapítójától megtudtuk, Németországból, Badernbornból származnak a ruhadarabok, az ottani tűzoltók ajánlották fel támogatásként az alapítványon keresztül őket romániai kollégáiknak. Mint kiderült, összesen 250 nadrágot és körülbelül 50 felsőt osztanak szét a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltóknak. Az adományért hálásak voltak a piskoltiak, Kovács Endre alpolgármester, az egység parancsnoka kérdésünkre kifejtette: nagyon jól jött nekik a segítség, főként, hogy ingyen jutottak hozzá a védőruhákhoz. Az elöljáró szerint az ilyesmi meglehetősen drága — egy tejes felszerelés körülbelül 300 lejbe kerül. Varga Cosmin polgármester szintén megköszönte a segítséget, hozzátéve, hogy nem ez volt az első adomány, mely a községbe érkezett a Maurer Alapítvány jóvoltából — két hónapja az óvodások kaptak 20 nagy doboznyi játékot, taneszközt, édességet, valamint a személyi higiénéhez szükséges holmit. Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi Felügyelőség vezetője, volt alprefektus is jelen volt az adomány átvételénél, aki önkéntesként segíti a szervezet jótékonysági akcióit. Kifejtette: egy széles körű támogatási programot ültetnek gyakorlatba Piskolton, ennek részeként igyekeztek bővíteni a tűzoltóság felszerelését, a jótékonysági akciók pedig folytatódnak a jövőben is. Sasu lapunk kérdésére elmondta, azért választották ezt a községet, mert nagyon tetszett nekik a polgármester hozzáállása, aki hivatali teendői mellett igyekszik figyelni a lakosság összes problémájára. A tűzoltók mellett egy rászoruló családot is megörvendeztettek tegnap: a polgármester javaslata nyomán a bőséges adomány Reszegére került, ahol egy házaspár hat gyereket nevel. Az apa, aki egyébként éjjeliőrként áll alkalmazásban, megköszönte a játékokat, az édességet, az élelmiszert, a tisztítószereket és a több száz kilónyi ruhát. Elmondta: a legkisebb családtag három napja született, így a lehető legjobbkor jött a segítség, hisz a feleségének — akit a picivel együtt nagyon várnak haza a kórházból — bőven lesz elfoglaltsága a következő napokban. Mint ismeretes, az önerőből működő Maurer Alapítvány az adományi programjával párhuzamosan egészségügyi ellátást is biztosít — kérésre vérnyomást és vércukorszintet mérnek népesebb rendezvények keretében, mentőautójukkal pedig vállalják betegek hazaszállítását kezelés után a kórházból, akár külföldről is. Az ilyen jellegű szolgáltatás egyébként hiányzik nálunk, az állami mentőszolgálat nem foglalkozik a kezelés után levő páciensek utaztatásával.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...