Adományok a piskoltiaknak
Utoljára módositva: 2014-06-24 09:06:21

Ruhát adományozott a piskolti önkéntes tűzoltóknak a szatmárnémeti Maurer Alapítvány, ugyanakkor egy nehéz körülmények között élő reszegei családnak is igyekeztek segítséget nyújtani.

 

Speciális anyagból készült nadrágokkal, felsőkkel és dzsekikkel látta el tegnap a szatmárnémeti Maurer Alapítvány a 11 tagú piskolti önkéntes tűzoltóegységet. Amint Maurer Róberttől, a civil szervezet alapítójától megtudtuk, Németországból, Badernbornból származnak a ruhadarabok, az ottani tűzoltók ajánlották fel támogatásként az alapítványon keresztül őket romániai kollégáiknak. Mint kiderült, összesen 250 nadrágot és körülbelül 50 felsőt osztanak szét a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltóknak. Az adományért hálásak voltak a piskoltiak, Kovács Endre alpolgármester, az egység parancsnoka kérdésünkre kifejtette: nagyon jól jött nekik a segítség, főként, hogy ingyen jutottak hozzá a védőruhákhoz. Az elöljáró szerint az ilyesmi meglehetősen drága — egy tejes felszerelés körülbelül 300 lejbe kerül. Varga Cosmin polgármester szintén megköszönte a segítséget, hozzátéve, hogy nem ez volt az első adomány, mely a községbe érkezett a Maurer Alapítvány jóvoltából — két hónapja az óvodások kaptak 20 nagy doboznyi játékot, taneszközt, édességet, valamint a személyi higiénéhez szükséges holmit. Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi Felügyelőség vezetője, volt alprefektus is jelen volt az adomány átvételénél, aki önkéntesként segíti a szervezet jótékonysági akcióit. Kifejtette: egy széles körű támogatási programot ültetnek gyakorlatba Piskolton, ennek részeként igyekeztek bővíteni a tűzoltóság felszerelését, a jótékonysági akciók pedig folytatódnak a jövőben is. Sasu lapunk kérdésére elmondta, azért választották ezt a községet, mert nagyon tetszett nekik a polgármester hozzáállása, aki hivatali teendői mellett igyekszik figyelni a lakosság összes problémájára. A tűzoltók mellett egy rászoruló családot is megörvendeztettek tegnap: a polgármester javaslata nyomán a bőséges adomány Reszegére került, ahol egy házaspár hat gyereket nevel. Az apa, aki egyébként éjjeliőrként áll alkalmazásban, megköszönte a játékokat, az édességet, az élelmiszert, a tisztítószereket és a több száz kilónyi ruhát. Elmondta: a legkisebb családtag három napja született, így a lehető legjobbkor jött a segítség, hisz a feleségének — akit a picivel együtt nagyon várnak haza a kórházból — bőven lesz elfoglaltsága a következő napokban. Mint ismeretes, az önerőből működő Maurer Alapítvány az adományi programjával párhuzamosan egészségügyi ellátást is biztosít — kérésre vérnyomást és vércukorszintet mérnek népesebb rendezvények keretében, mentőautójukkal pedig vállalják betegek hazaszállítását kezelés után a kórházból, akár külföldről is. Az ilyen jellegű szolgáltatás egyébként hiányzik nálunk, az állami mentőszolgálat nem foglalkozik a kezelés után levő páciensek utaztatásával.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...