Adományok a piskoltiaknak
Utoljára módositva: 2014-06-24 09:06:21

Ruhát adományozott a piskolti önkéntes tűzoltóknak a szatmárnémeti Maurer Alapítvány, ugyanakkor egy nehéz körülmények között élő reszegei családnak is igyekeztek segítséget nyújtani.

 

Speciális anyagból készült nadrágokkal, felsőkkel és dzsekikkel látta el tegnap a szatmárnémeti Maurer Alapítvány a 11 tagú piskolti önkéntes tűzoltóegységet. Amint Maurer Róberttől, a civil szervezet alapítójától megtudtuk, Németországból, Badernbornból származnak a ruhadarabok, az ottani tűzoltók ajánlották fel támogatásként az alapítványon keresztül őket romániai kollégáiknak. Mint kiderült, összesen 250 nadrágot és körülbelül 50 felsőt osztanak szét a megyében tevékenykedő önkéntes tűzoltóknak. Az adományért hálásak voltak a piskoltiak, Kovács Endre alpolgármester, az egység parancsnoka kérdésünkre kifejtette: nagyon jól jött nekik a segítség, főként, hogy ingyen jutottak hozzá a védőruhákhoz. Az elöljáró szerint az ilyesmi meglehetősen drága — egy tejes felszerelés körülbelül 300 lejbe kerül. Varga Cosmin polgármester szintén megköszönte a segítséget, hozzátéve, hogy nem ez volt az első adomány, mely a községbe érkezett a Maurer Alapítvány jóvoltából — két hónapja az óvodások kaptak 20 nagy doboznyi játékot, taneszközt, édességet, valamint a személyi higiénéhez szükséges holmit. Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi Felügyelőség vezetője, volt alprefektus is jelen volt az adomány átvételénél, aki önkéntesként segíti a szervezet jótékonysági akcióit. Kifejtette: egy széles körű támogatási programot ültetnek gyakorlatba Piskolton, ennek részeként igyekeztek bővíteni a tűzoltóság felszerelését, a jótékonysági akciók pedig folytatódnak a jövőben is. Sasu lapunk kérdésére elmondta, azért választották ezt a községet, mert nagyon tetszett nekik a polgármester hozzáállása, aki hivatali teendői mellett igyekszik figyelni a lakosság összes problémájára. A tűzoltók mellett egy rászoruló családot is megörvendeztettek tegnap: a polgármester javaslata nyomán a bőséges adomány Reszegére került, ahol egy házaspár hat gyereket nevel. Az apa, aki egyébként éjjeliőrként áll alkalmazásban, megköszönte a játékokat, az édességet, az élelmiszert, a tisztítószereket és a több száz kilónyi ruhát. Elmondta: a legkisebb családtag három napja született, így a lehető legjobbkor jött a segítség, hisz a feleségének — akit a picivel együtt nagyon várnak haza a kórházból — bőven lesz elfoglaltsága a következő napokban. Mint ismeretes, az önerőből működő Maurer Alapítvány az adományi programjával párhuzamosan egészségügyi ellátást is biztosít — kérésre vérnyomást és vércukorszintet mérnek népesebb rendezvények keretében, mentőautójukkal pedig vállalják betegek hazaszállítását kezelés után a kórházból, akár külföldről is. Az ilyen jellegű szolgáltatás egyébként hiányzik nálunk, az állami mentőszolgálat nem foglalkozik a kezelés után levő páciensek utaztatásával.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...