Adómódosítást hozott minden nap
Utoljára módositva: 2017-12-27 10:33:23

 A kormány az idei esztendőben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ami a jövő évre vonatkozóan komoly gazdasági bizonytalanságot eredményez, vélik a pénzügyi szakemberek.

 Hazánk 2017-ben minden rekordot megdöntött az adótörvénykönyvben történt módosítások tekintetében. A kormány 2017-ben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ez pedig azt jelenti, hogy minden munkanapon történt valami módosítás. A rekordok és az idei meglepetések között szerepel a mezőgazdasági termelés, az élelmiszerek árának növekedése, illetve az euró/lej árfolyam maximuma — november 20-án egy euró 4,6551 lejbe került, ami történelmi mélypontnak számít —, a mínuszból pluszba váltó éves infláció, derül ki a Mediafax honlapján közölt beszámolóból. A sok módosítás abból ered, hogy a kormány a „régi” kormányprogramot „újra” cserélte. Az év első felében sok vitát eredményező tervek, pl. progresszív, illetve egységes adózás vagy a szolidaritási adó, az új kormány beiktatásával el lettek feledve. Az új kormány sem tétlenkedett, bevezette a split TVA rendszert, a munkaadókról a munkavállalókra ruházta a társadalombiztosítási hozzájárulást, emelkedett az üzemanyagra kivetett jövedéki adó, megnövelte a minimálbért 1450 lejről 1900 lejre, illetve a cégek adózása terén is újításokat vezetett be. A legtöbb fent említett módosítás 2018. január elsejétől lép életbe, ezért a szakemberek gazdasági bizonytalanságtól tartanak a jövő év első felében. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy több, az adótörvénykönyvet módosító határozat is megszületett, megjelent a Hivatalos Közlönyben, azonban az alkalmazási útmutatók még jórészt hiányoznak. A jövő év egyik legnagyobb gazdasági kérdése továbbra is az, hogyan fog a fizetéseken meglátszani a tb-átruházás és a minimálbér növelése, hiszen ez jelentősen rányomja majd a bélyegét a munkaerőpiacra, vélik a gazdasági szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...