Adómódosítást hozott minden nap
Utoljára módositva: 2017-12-27 10:33:23

 A kormány az idei esztendőben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ami a jövő évre vonatkozóan komoly gazdasági bizonytalanságot eredményez, vélik a pénzügyi szakemberek.

 Hazánk 2017-ben minden rekordot megdöntött az adótörvénykönyvben történt módosítások tekintetében. A kormány 2017-ben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ez pedig azt jelenti, hogy minden munkanapon történt valami módosítás. A rekordok és az idei meglepetések között szerepel a mezőgazdasági termelés, az élelmiszerek árának növekedése, illetve az euró/lej árfolyam maximuma — november 20-án egy euró 4,6551 lejbe került, ami történelmi mélypontnak számít —, a mínuszból pluszba váltó éves infláció, derül ki a Mediafax honlapján közölt beszámolóból. A sok módosítás abból ered, hogy a kormány a „régi” kormányprogramot „újra” cserélte. Az év első felében sok vitát eredményező tervek, pl. progresszív, illetve egységes adózás vagy a szolidaritási adó, az új kormány beiktatásával el lettek feledve. Az új kormány sem tétlenkedett, bevezette a split TVA rendszert, a munkaadókról a munkavállalókra ruházta a társadalombiztosítási hozzájárulást, emelkedett az üzemanyagra kivetett jövedéki adó, megnövelte a minimálbért 1450 lejről 1900 lejre, illetve a cégek adózása terén is újításokat vezetett be. A legtöbb fent említett módosítás 2018. január elsejétől lép életbe, ezért a szakemberek gazdasági bizonytalanságtól tartanak a jövő év első felében. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy több, az adótörvénykönyvet módosító határozat is megszületett, megjelent a Hivatalos Közlönyben, azonban az alkalmazási útmutatók még jórészt hiányoznak. A jövő év egyik legnagyobb gazdasági kérdése továbbra is az, hogyan fog a fizetéseken meglátszani a tb-átruházás és a minimálbér növelése, hiszen ez jelentősen rányomja majd a bélyegét a munkaerőpiacra, vélik a gazdasági szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...