Adómódosítást hozott minden nap
Utoljára módositva: 2017-12-27 10:33:23

 A kormány az idei esztendőben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ami a jövő évre vonatkozóan komoly gazdasági bizonytalanságot eredményez, vélik a pénzügyi szakemberek.

 Hazánk 2017-ben minden rekordot megdöntött az adótörvénykönyvben történt módosítások tekintetében. A kormány 2017-ben 261 módosítást eszközölt az adótörvénykönyvben, ez pedig azt jelenti, hogy minden munkanapon történt valami módosítás. A rekordok és az idei meglepetések között szerepel a mezőgazdasági termelés, az élelmiszerek árának növekedése, illetve az euró/lej árfolyam maximuma — november 20-án egy euró 4,6551 lejbe került, ami történelmi mélypontnak számít —, a mínuszból pluszba váltó éves infláció, derül ki a Mediafax honlapján közölt beszámolóból. A sok módosítás abból ered, hogy a kormány a „régi” kormányprogramot „újra” cserélte. Az év első felében sok vitát eredményező tervek, pl. progresszív, illetve egységes adózás vagy a szolidaritási adó, az új kormány beiktatásával el lettek feledve. Az új kormány sem tétlenkedett, bevezette a split TVA rendszert, a munkaadókról a munkavállalókra ruházta a társadalombiztosítási hozzájárulást, emelkedett az üzemanyagra kivetett jövedéki adó, megnövelte a minimálbért 1450 lejről 1900 lejre, illetve a cégek adózása terén is újításokat vezetett be. A legtöbb fent említett módosítás 2018. január elsejétől lép életbe, ezért a szakemberek gazdasági bizonytalanságtól tartanak a jövő év első felében. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy több, az adótörvénykönyvet módosító határozat is megszületett, megjelent a Hivatalos Közlönyben, azonban az alkalmazási útmutatók még jórészt hiányoznak. A jövő év egyik legnagyobb gazdasági kérdése továbbra is az, hogyan fog a fizetéseken meglátszani a tb-átruházás és a minimálbér növelése, hiszen ez jelentősen rányomja majd a bélyegét a munkaerőpiacra, vélik a gazdasági szakemberek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...