Advent a Hargitán Szatmárnémetiben és Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2018-03-08 12:23:57

A Harag György Társulat meghívására március 16-án 18 órai kezdettel a szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házában lesz látható a kassai Külhoni Magyar Nemzeti Színház társulata.

A vendégjáték alkalmával Sütő András Advent a Hargitán című kétfelvonásos színjátékát tekintheti meg a szatmári közönség Rubold Ödön rendezésében. A darab az egyéni útkeresések története, szeretteink elvándorlása, a halálig tartó bűnhődés, vezeklés és az ezt kiváltó, múltban elkövetett hibák folyton visszatérő, újra és újra megidézett képeivel. Az író ezzel állítja szembe két fiatal, tiszta és mindent legyőző szerelmét, amely valós csodákra is képes. Sajnos saját hibáink, emberi gyengeségünk miatt eltékozoljuk, nem becsüljük meg eléggé ezeket a csodákat, így nem marad más nekünk, csak az emlékezés. A cselekmény szenteste játszódik, elénk idéz egy különös, a mi mindennapi életünkben soha nem látott, misztikummal, néphagyományokkal teleszőtt világot, az egyéni tragédiák, az istenítéletként minden percben felettünk őrködő hótömegek világát, ahonnan a szereplők és a történet származik. A darab szereplői: Csikos Sándor, Hajdu Géza, Csáki Edina, Csokán C. Raul és Erőss Ivett Andrea.

A szatmárnémeti előadásra jegyek válthatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában munkanapokon 10 és 17 óra, szombaton pedig 10 és 13 óra között. Jegyet váltani a helyszínen is lehet majd az előadás előtt egy órával. Jegyet 25 és 18 lejes áron lehet vásárolni, a csoportos diákjegyek pedig darabonként 15 lejbe kerülnek.

 

Nagykárolyban is

Az előadást március 18-án, vasárnap 18 órai kezdettel a Nagykárolyi Városi Színházban is bemutatják. A nagykárolyi előadásra jegyek elővételben válthatók 15 lejes áron diákoknak és nyugdíjasoknak, illetve 20 lejes áron felnőtteknek a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában. A jegyekkel kapcsolatban a 0261–865006-os telefonszámon kaphatnak információkat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...