Adventi ifjúsági és gyereknap Tasnádon
Utoljára módositva: 2017-12-22 17:52:43

Immár negyedik alkalommal gyűltek össze tasnádi, újtasnádi, tasnádszántói és királydaróci gyerekek és fiatalok advent harmadik szombatján az egykori katolikus iskola épületében.

A tasnádi római katolikus egyházközség adventi programjának elsődleges célja a tasnádi és a szomszéd települések gyermekeinek vallásos nevelése és közösségé formálása. Kézműves, zene, valamint hittan műhelyek tartalmas foglalkozásokkal várták a közel 120 gyereket, korosztályokra csoportosítva. Bodor Zoltán tasnádi plébános és Husztig Róbert tasnádszántói káplán mellett Gózner Artúr helyi hitoktató és Simon Melinda pszichológus az advent és karácsony üzenetére és vallásos vetületére irányították a gyerekek figyelmét. A drámapedagógia módszere megfelelő táptalaja volt a csapatmunkának és az egymásra figyelésnek. A zeneműhelyben tasnádszántói fiatalok, Ceh Dávid, Ceh Tamás és Haidrich Péter dinamikus hangszeres kísérettel ifjúsági énekeket tanítottak, átadva az együtt zenélés és éneklés örömét. A Póka Mária tanítónő irányította kézműves teremben 15 helyi pedagógus is segédkezett; a közösen elkészített karácsonyi díszeket hazavitték a szorgoskodók, de készültek egyedi munkák az ünnepi templomi karácsonyfára is. További különlegessége volt a napnak a tasnádi gimnázium Mini Tini és Tasnádi Angyalok csoportjának betlehemes előadása, Jáger Enikő és Gózner Artúr hitoktatók vezetésével. Kicsik és nagyok egyaránt nagy érdeklődéssel követték a régi szokások felelevenítését és ápolását. A gyerekek közös uzsonnának és ebédnek is örvendhettek, önkéntes segítők jóvoltából. A programzáró igeliturgián pedig együtt adhattak hálát egymásért és az együtt töltött adventi ráhangolódásért. Hála és köszönet továbbá a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, valamit a Kolping szervezetnek támogatásukért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...