Adventi ifjúsági és gyereknap Tasnádon
Utoljára módositva: 2017-12-22 17:52:43

Immár negyedik alkalommal gyűltek össze tasnádi, újtasnádi, tasnádszántói és királydaróci gyerekek és fiatalok advent harmadik szombatján az egykori katolikus iskola épületében.

A tasnádi római katolikus egyházközség adventi programjának elsődleges célja a tasnádi és a szomszéd települések gyermekeinek vallásos nevelése és közösségé formálása. Kézműves, zene, valamint hittan műhelyek tartalmas foglalkozásokkal várták a közel 120 gyereket, korosztályokra csoportosítva. Bodor Zoltán tasnádi plébános és Husztig Róbert tasnádszántói káplán mellett Gózner Artúr helyi hitoktató és Simon Melinda pszichológus az advent és karácsony üzenetére és vallásos vetületére irányították a gyerekek figyelmét. A drámapedagógia módszere megfelelő táptalaja volt a csapatmunkának és az egymásra figyelésnek. A zeneműhelyben tasnádszántói fiatalok, Ceh Dávid, Ceh Tamás és Haidrich Péter dinamikus hangszeres kísérettel ifjúsági énekeket tanítottak, átadva az együtt zenélés és éneklés örömét. A Póka Mária tanítónő irányította kézműves teremben 15 helyi pedagógus is segédkezett; a közösen elkészített karácsonyi díszeket hazavitték a szorgoskodók, de készültek egyedi munkák az ünnepi templomi karácsonyfára is. További különlegessége volt a napnak a tasnádi gimnázium Mini Tini és Tasnádi Angyalok csoportjának betlehemes előadása, Jáger Enikő és Gózner Artúr hitoktatók vezetésével. Kicsik és nagyok egyaránt nagy érdeklődéssel követték a régi szokások felelevenítését és ápolását. A gyerekek közös uzsonnának és ebédnek is örvendhettek, önkéntes segítők jóvoltából. A programzáró igeliturgián pedig együtt adhattak hálát egymásért és az együtt töltött adventi ráhangolódásért. Hála és köszönet továbbá a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, valamit a Kolping szervezetnek támogatásukért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...