Ady Endrére emlékeztek
Utoljára módositva: 2019-05-23 10:31:12

Ady Endrére emlékeztek hétfő délután Nagykárolyban.

Az Érmindszenten született költő halálának 100. évfordulója alkalmából szervezték a kulturális programot. A közönséget csodálatos verses-zenés irodalmi műsorral örvendeztették meg a Budapestről érkezett előadók, a börvelyi református lelkipásztor és hitvese, valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai. A délután során két könyvbemutatóra is sor került.

A Nagykárolyi Református Egyházmegye szervezésében sorra került Ady-emlékest előadóit és vendégeit Tolnay István esperes köszöntötte. A költő halálának emlékiratát, dr. Tapsony Endre egykori tasnádszántói és sülelmedi lelkész Három gyöngyvirág című művét Kátai Anna és Kátai Tibor olvasták fel. A Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai, Gindele Tiffani, Popán Krisztián és Sebestyén Ádám szavalatokkal nyűgözték le a közönséget. A tanulókat Erdős Kinga magyartanárnő készítette fel. Linka Ágnes, az MTVA kulturális szerkesztő-műsorvezetője, előadóművész, valamint Siposhegyi Zsolt színművészhallgató Ady Endre, Áprily Lajos és Sík Sándor műveiből adtak elő verseket és prózákat.

Szabó Balázs Vágytól girhes című regényéről Linka Ágnes és a szerző beszélgetett. Kaiser László, a Hungarovox könyvkiadó vezérigazgatójának Vándorok, vérebek, angyalok című kötetéből Siposhegyi Zsolt olvasott fel verseket. A különleges kulturális élményt nyújtó eseményre a nagykárolyiakon kívül sok érdeklődő érkezett Börvelyből is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...