Ady Endrére emlékeztek
Utoljára módositva: 2019-05-23 10:31:12

Ady Endrére emlékeztek hétfő délután Nagykárolyban.

Az Érmindszenten született költő halálának 100. évfordulója alkalmából szervezték a kulturális programot. A közönséget csodálatos verses-zenés irodalmi műsorral örvendeztették meg a Budapestről érkezett előadók, a börvelyi református lelkipásztor és hitvese, valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai. A délután során két könyvbemutatóra is sor került.

A Nagykárolyi Református Egyházmegye szervezésében sorra került Ady-emlékest előadóit és vendégeit Tolnay István esperes köszöntötte. A költő halálának emlékiratát, dr. Tapsony Endre egykori tasnádszántói és sülelmedi lelkész Három gyöngyvirág című művét Kátai Anna és Kátai Tibor olvasták fel. A Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai, Gindele Tiffani, Popán Krisztián és Sebestyén Ádám szavalatokkal nyűgözték le a közönséget. A tanulókat Erdős Kinga magyartanárnő készítette fel. Linka Ágnes, az MTVA kulturális szerkesztő-műsorvezetője, előadóművész, valamint Siposhegyi Zsolt színművészhallgató Ady Endre, Áprily Lajos és Sík Sándor műveiből adtak elő verseket és prózákat.

Szabó Balázs Vágytól girhes című regényéről Linka Ágnes és a szerző beszélgetett. Kaiser László, a Hungarovox könyvkiadó vezérigazgatójának Vándorok, vérebek, angyalok című kötetéből Siposhegyi Zsolt olvasott fel verseket. A különleges kulturális élményt nyújtó eseményre a nagykárolyiakon kívül sok érdeklődő érkezett Börvelyből is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...