Ady Endrére emlékeztek
Utoljára módositva: 2019-05-23 10:31:12

Ady Endrére emlékeztek hétfő délután Nagykárolyban.

Az Érmindszenten született költő halálának 100. évfordulója alkalmából szervezték a kulturális programot. A közönséget csodálatos verses-zenés irodalmi műsorral örvendeztették meg a Budapestről érkezett előadók, a börvelyi református lelkipásztor és hitvese, valamint a Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai. A délután során két könyvbemutatóra is sor került.

A Nagykárolyi Református Egyházmegye szervezésében sorra került Ady-emlékest előadóit és vendégeit Tolnay István esperes köszöntötte. A költő halálának emlékiratát, dr. Tapsony Endre egykori tasnádszántói és sülelmedi lelkész Három gyöngyvirág című művét Kátai Anna és Kátai Tibor olvasták fel. A Nagykárolyi Elméleti Líceum ötödik osztályos diákjai, Gindele Tiffani, Popán Krisztián és Sebestyén Ádám szavalatokkal nyűgözték le a közönséget. A tanulókat Erdős Kinga magyartanárnő készítette fel. Linka Ágnes, az MTVA kulturális szerkesztő-műsorvezetője, előadóművész, valamint Siposhegyi Zsolt színművészhallgató Ady Endre, Áprily Lajos és Sík Sándor műveiből adtak elő verseket és prózákat.

Szabó Balázs Vágytól girhes című regényéről Linka Ágnes és a szerző beszélgetett. Kaiser László, a Hungarovox könyvkiadó vezérigazgatójának Vándorok, vérebek, angyalok című kötetéből Siposhegyi Zsolt olvasott fel verseket. A különleges kulturális élményt nyújtó eseményre a nagykárolyiakon kívül sok érdeklődő érkezett Börvelyből is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 10.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...