Aggasztja az orvosokat az Apple Watch
Utoljára módositva: 2018-09-23 19:13:47

Több százezer egészséges embert rémiszthet halálra az okosóra.

Ugyan az Apple szeptemberi sajtótájékoztatóján három új iPhone is bemutatkozott, sokan mégis az Apple Watch Series 4 okosórát tartják a show sztárjának, nagyrészt a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültségeket érzékelő elektrokardiogramja (EKG) miatt. Ilyen szenzort még senki sem épített okosórába, az Apple szerint 90 százalékos pontossággal képes detektálni a lassú vagy szabálytalan szívritmust.

Nagyon úgy tűnik, hogy a beépített EKG megosztja az orvosokat: sokan óriási áttörésnek tartják, másokat viszont kifejezetten aggaszt a 10 százalékos hibahatára. A problémáról egy elektrofiziológiás vizsgálatokat (is) végző amerikai szakorvos írt a napokban egy hosszú blogbejegyzést. Az aggodalma szerint az aránylag nagy hibahatár miatt az új Apple Watch világszerte százezreket rémíthet halálra a fals pozitív riasztásaival.

A riasztások esetén az érintettek java feltehetően orvoshoz fordul majd, így az Apple Watch miatt rengetegen teljesen felesleges, időigényes és költséges vizsgálatokat kérhetnek. Emellett pedig retteghetnek, amíg ki nem derül, hogy az okosórájuk félreértelmezte az adatokat.

John Mandrola persze nem vitatja, hogy Apple Watch szenzora életeket menthet, csak épp fel kívánta hívni a figyelmet arra, hogy az okosóra közel sem tévedhetetlen.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...