Agyserkentőt kapott a PSD a tegnapi ülésen
Utoljára módositva: 2019-08-30 08:45:31

Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem a szatmárnémeti tanács PSD-frakciója, a polgármester gingko biloba tablettákat adott a frakcióvezetőnek emlékezetjavítónak.

A város focicsapatának a harmadik ligából való kimaradását kérte számon a tegnapi tanácsülésen a város és a városi sportklub (VSK) vezetőségén Ciprian Crăciun, a Szociáldemokrata Párt (PSD) városi tanácsi frakcióvezetője. Miért kap egymillió lejes költségvetés-kiegészítést a sportklub, ha a focicsapat a negyedik ligában fog játszani? — tette fel a kérdést Crăciun. Az üléselnöktől szót kapó polgármester szerint sajnálatos, hogy a PSD rendszeresen támadja a VSK-t; Kereskényi Gábor csak sejteni véli, hogy ennek mi az oka. De hogy tiszta legyen a mostani ellenzék számára is, hogy hová fejlődött a sportklub ahhoz képest, hogy milyen eredményeket ért el 2008 és 2012 között, egy levél agytonizáló gingko biloba kapszulát adott Crăciunnak, hátha ez segít észben tartani, hogy mi volt régen, és látni, hogy mi van most a VSK-nál. A Szatmárnémeti Olimpia minden feltételt teljesített ahhoz, hogy bekerüljön a harmadik ligába, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) saját döntésével bírálta felül ezt a teljesítményt, azért marad és fog játszani a negyedik ligában a csapat; Kereskényi szerint a FRF rosszindulatú hozzáállása egyértelmű. Fógel László, a VSK elnöke elmondta, hogy amikor a tanács februárban testületileg elfogadta a városi sportegylet költségvetését, láthatta, hogy abban szerepel fehéren-feketén: ahogy telik az idő, úgy lesz kisebb-nagyobb összegekkel kiegészítve a költségvetés. Az egymillió lejes összeggel kapcsolatban Zsók Csaba (RMDSZ) vágta el a gordiuszi csomót: nem plusz pénzt kap a VSK, a költségvetése továbbra is az évi 4,7 millió lejes kereten belül marad, de ez nem lett a klub számára mind kiutalva, a megszabott költségvetési kereten belül mozogva lesz átutalva számára a szóban forgó egymillió lej. A tervezetet végül tizennégy igen szavazattal elfogadták.

 

Ezekről is szavaztak

 

Viták nélkül szavaztak viszont a Tűzoltótorony tövében lévő park Fátyol Rudolf park névre való kereszteléséről, amit a későbbiek folyamán úgy fog felújítani az önkormányzat, hogy alkalmas legyen szabadtéri szimfonikus koncertek megrendezésére.

Elfogadták az Ungvárral közös közbiztonság-fejlesztési tervezetet is, illetve a bicikliúthálózat-építési tervet.

Zöld utat kaptak tegnap az Alexandru Odobescu és a Panait Cerna utcai ingatlanberuházások is.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...