Ajándék a szatmárhegyi óvodásoknak
Utoljára módositva: 2018-01-19 08:27:33

A Maurer Alapítvány tegnap megajándékozta a szatmárhegyi óvoda három magyar tagozatos csoportját és az oda járó gyerekeket.

A Maurer Alapítvány tegnap hatvan személyre szóló ajándékcsomagot és négy olyan csomagot szállított a szatmárhegyi óvodába, amelyeket a csoportok közösen használnak majd fel. A szállításban, a lerakodásban és a szétosztásban önkéntesként segített a pihenőszabadságát töltő Altfatter Tamás alprefektus, aki fontosnak tartja a segítségnyújtást, főként olyan esetekben, amikor azzal közösségi érdekeket szolgál. Maurer Róbert, az alapítvány elnöke rendszeresen szállít játékokból, édességekből, tanszerekből és tisztítószerekből álló adományokat Szatmár megye tanügyi intézményeinek. Sok helyen nagy segítséget jelentenek ezek az ajándékok, amelyek nyugat-európai országokból érkeznek. Miután az adományozók átadták az ajándékcsomagokat, a gyerekek bevonultak a napközi ebédlőjébe, ahol az óvónénikkel közösen megköszönték a csomagokat. Külön csomagok készültek a fiúknak és a lányoknak, amelyeket hazavittek, a közös csomagban lévő tárgyak pedig sokáig ott maradnak az óvodában közös használatra. Az átadásnál jelen volt Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy község polgármestere is, aki ismertette a vendégekkel, hogy milyen fejlesztési munkálatokat végeztek az elmúlt években. Jelenleg működik az óvodában kis-, középső és nagycsoport, a gyerekek nagy része részt vesz a délutáni programban is, aminek a szülők nagyon örülnek, mert lehetőség van rá, hogy csak a munkaprogram után menjenek a gyerekeikért. Az önkormányzatnak voltak még tervei a tanügyi intézmények fejlesztésére vonatkozóan, de az új adótörvény értelmében a tanügyi intézmények átkerültek az önkormányzatoktól a tanfelügyelőséghez, így az önkormányzatoknak a továbbiakban nem lesz lehetőségük iskolafejlesztésre. Szatmárhegyen nő az óvodások száma, hiszen jók a körülmények, a gyerekek és a szülők kedvelik az óvónőket, emiatt Szatmárhegyen nem szokás városra ingáztatni a gyerekeket.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...