Ajándék a szatmárhegyi óvodásoknak
Utoljára módositva: 2018-01-19 08:27:33

A Maurer Alapítvány tegnap megajándékozta a szatmárhegyi óvoda három magyar tagozatos csoportját és az oda járó gyerekeket.

A Maurer Alapítvány tegnap hatvan személyre szóló ajándékcsomagot és négy olyan csomagot szállított a szatmárhegyi óvodába, amelyeket a csoportok közösen használnak majd fel. A szállításban, a lerakodásban és a szétosztásban önkéntesként segített a pihenőszabadságát töltő Altfatter Tamás alprefektus, aki fontosnak tartja a segítségnyújtást, főként olyan esetekben, amikor azzal közösségi érdekeket szolgál. Maurer Róbert, az alapítvány elnöke rendszeresen szállít játékokból, édességekből, tanszerekből és tisztítószerekből álló adományokat Szatmár megye tanügyi intézményeinek. Sok helyen nagy segítséget jelentenek ezek az ajándékok, amelyek nyugat-európai országokból érkeznek. Miután az adományozók átadták az ajándékcsomagokat, a gyerekek bevonultak a napközi ebédlőjébe, ahol az óvónénikkel közösen megköszönték a csomagokat. Külön csomagok készültek a fiúknak és a lányoknak, amelyeket hazavittek, a közös csomagban lévő tárgyak pedig sokáig ott maradnak az óvodában közös használatra. Az átadásnál jelen volt Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy község polgármestere is, aki ismertette a vendégekkel, hogy milyen fejlesztési munkálatokat végeztek az elmúlt években. Jelenleg működik az óvodában kis-, középső és nagycsoport, a gyerekek nagy része részt vesz a délutáni programban is, aminek a szülők nagyon örülnek, mert lehetőség van rá, hogy csak a munkaprogram után menjenek a gyerekeikért. Az önkormányzatnak voltak még tervei a tanügyi intézmények fejlesztésére vonatkozóan, de az új adótörvény értelmében a tanügyi intézmények átkerültek az önkormányzatoktól a tanfelügyelőséghez, így az önkormányzatoknak a továbbiakban nem lesz lehetőségük iskolafejlesztésre. Szatmárhegyen nő az óvodások száma, hiszen jók a körülmények, a gyerekek és a szülők kedvelik az óvónőket, emiatt Szatmárhegyen nem szokás városra ingáztatni a gyerekeket.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...