Ajándék lóval jönnek a humoristák
Utoljára módositva: 2019-09-25 10:56:43

A Showder Klub humoristái, a Szomszédnéni Produkciós Iroda párosa, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, valamint Felméri Péter október 8-án, kedden Szatmárnémetiben, másnap pedig Nagykárolyban lépnek fel. Vadonatúj humorestjükkel, az „Ajándék ló”-val érkeznek.

„Hetedik éve szervezzük közösen Felméri Péterrel az erdélyi előadás-sorozatunkat, és próbálunk következetesek lenni, még a címválasztásban is. Az első turnénk címe „Akciós medve” volt, és azóta rengeteg szeretetet kaptunk a közönségtől, úgyhogy arra gondoltunk, hogy itt az ideje, hogy mi is visszaadjunk valamit, így lett az est címe „Ajándék ló” — magyarázta Bálint Ferenc humorista, a Szomszédnéni társulat tagja. „A közönség nem csak vicces jeleneteket kap tőlünk standup comedyvel fűszerezve, hanem minden előadás után kisorsolunk egy lovat” — ígérte.

„Ha már hülye ajándékokról van szó — vette át a szót Tóth Szabolcs —, egyszer loptunk egy stoptáblát egy barátunk születésnapjára, mert nem tudtuk, hogy a nagybátyja a megyei útügy vezetője, a nagyapja meg törvényszéki főbíró. Úgyhogy az ajándékunknak lett negatív és pozitív következménye is: a negatív, hogy a meglepetés vissza lett helyezve az eredeti helyére, a pozitív meg, hogy nem kellett börtönbe menjünk.”

Felméri Péter, a Showder Klub és a Comedy Central humoristája sem idegenkedik a furcsa ajándékoktól: „Én egyszer festettem Litkai Gergelynek, a Dumaszínház alapítójának egy saját festményt egy 30×30-as vászonra, csupa sárgára, akrillal. Az volt a címe, hogy ‘Litkai Gergely a napba néz, és a nap visszanéz rá’.”

Ami a humort illeti, Felméri szerint az folyamatosan változik: „Úgy érzem, hogy az enyém évről évre érettebb lett. Idén érkezik a Felméri 7.0”, Tóth Szabolcs humorista pedig így fogalmaz a rendezvény beharangozójában: „Szerintem a humor pont annyit változott az elmúlt hét év alatt, amennyit a világ, de azt hiszem, hogy ez mindig is így volt. Volt, amikor mamutvadászatról poénkodtak az emberek, most meg mozgásérzékelő szenzorokról. Persze egy előadásban a taps a legjobb, ugyanis rengeteg jelentése van, és mind pozitív. Jelenti azt, hogy vannak emberek a nézőtéren, tehát nem üres teremben játszottunk, jelenti azt, hogy tetszett a közönségnek, tehát megérte játszani, és jelenti azt, hogy vége a fellépésnek, tehát hamarosan iszom egy sört.”

Szatmárnémetiben a szakszervezetek művelődési házban október 8-án 19 órakor lépnek színpadra, az Ajándék ló humorestre jegyek az RMDSZ-székházban (Szatmárnémeti, Mihai Viteazul utca 10. szám) vásárolhatók — amíg a készlet tart.

Nagykárolyban két előadással készülnek, október 9-én 18 és 20 órától is fellépnek a Szent László Közösségi Házban. Jegyek kaphatók a nagykárolyi RMDSZ-székházban (Kölcsey Ferenc utca 2. szám, 9–15 óra között), amíg a készlet tart.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...