Ajándék lóval jönnek a humoristák
Utoljára módositva: 2019-09-25 10:56:43

A Showder Klub humoristái, a Szomszédnéni Produkciós Iroda párosa, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, valamint Felméri Péter október 8-án, kedden Szatmárnémetiben, másnap pedig Nagykárolyban lépnek fel. Vadonatúj humorestjükkel, az „Ajándék ló”-val érkeznek.

„Hetedik éve szervezzük közösen Felméri Péterrel az erdélyi előadás-sorozatunkat, és próbálunk következetesek lenni, még a címválasztásban is. Az első turnénk címe „Akciós medve” volt, és azóta rengeteg szeretetet kaptunk a közönségtől, úgyhogy arra gondoltunk, hogy itt az ideje, hogy mi is visszaadjunk valamit, így lett az est címe „Ajándék ló” — magyarázta Bálint Ferenc humorista, a Szomszédnéni társulat tagja. „A közönség nem csak vicces jeleneteket kap tőlünk standup comedyvel fűszerezve, hanem minden előadás után kisorsolunk egy lovat” — ígérte.

„Ha már hülye ajándékokról van szó — vette át a szót Tóth Szabolcs —, egyszer loptunk egy stoptáblát egy barátunk születésnapjára, mert nem tudtuk, hogy a nagybátyja a megyei útügy vezetője, a nagyapja meg törvényszéki főbíró. Úgyhogy az ajándékunknak lett negatív és pozitív következménye is: a negatív, hogy a meglepetés vissza lett helyezve az eredeti helyére, a pozitív meg, hogy nem kellett börtönbe menjünk.”

Felméri Péter, a Showder Klub és a Comedy Central humoristája sem idegenkedik a furcsa ajándékoktól: „Én egyszer festettem Litkai Gergelynek, a Dumaszínház alapítójának egy saját festményt egy 30×30-as vászonra, csupa sárgára, akrillal. Az volt a címe, hogy ‘Litkai Gergely a napba néz, és a nap visszanéz rá’.”

Ami a humort illeti, Felméri szerint az folyamatosan változik: „Úgy érzem, hogy az enyém évről évre érettebb lett. Idén érkezik a Felméri 7.0”, Tóth Szabolcs humorista pedig így fogalmaz a rendezvény beharangozójában: „Szerintem a humor pont annyit változott az elmúlt hét év alatt, amennyit a világ, de azt hiszem, hogy ez mindig is így volt. Volt, amikor mamutvadászatról poénkodtak az emberek, most meg mozgásérzékelő szenzorokról. Persze egy előadásban a taps a legjobb, ugyanis rengeteg jelentése van, és mind pozitív. Jelenti azt, hogy vannak emberek a nézőtéren, tehát nem üres teremben játszottunk, jelenti azt, hogy tetszett a közönségnek, tehát megérte játszani, és jelenti azt, hogy vége a fellépésnek, tehát hamarosan iszom egy sört.”

Szatmárnémetiben a szakszervezetek művelődési házban október 8-án 19 órakor lépnek színpadra, az Ajándék ló humorestre jegyek az RMDSZ-székházban (Szatmárnémeti, Mihai Viteazul utca 10. szám) vásárolhatók — amíg a készlet tart.

Nagykárolyban két előadással készülnek, október 9-én 18 és 20 órától is fellépnek a Szent László Közösségi Házban. Jegyek kaphatók a nagykárolyi RMDSZ-székházban (Kölcsey Ferenc utca 2. szám, 9–15 óra között), amíg a készlet tart.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...