Ajándékcsomagokkal kedveskedtek
Utoljára módositva: 2017-12-28 10:49:54

Lezárult a Nagykárolyi Kulturális és Turisztikai Igazgatóság által kezdeményezett, s a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatallal, a Nagykárolyi Helyi Tanáccsal, a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal, a Help to Help Egyesülettel és a Teuton Lovagrend 81-gyel közösen lebonyolított cipősdobozajándék-gyűjtő akció. A program során játékokkal, ruhákkal és egyéb meglepetésekkel megtöltött ajándékcsomagok érkeztek a Károlyi-kastélyba heteken keresztül, amelyekből a szervezők 10 plüssjátékokkal teli zsákot, 182, 3 és 12 év közötti gyerekeknek szánt édességekkel teli csomagot állítottak össze. Mindezeket pénteken el is szállították a piarista nővérek szeretetházába, a görögkatolikus nővérekhez, a Remény otthonba, az ortodox parókiára, a krasznacégényi monostorba, valamint a nagykárolyi Cristiana központba.

„Idén rendkívül sikeresnek bizonyult az ajándékgyűjtési kezdeményezés. Évek óta szervezzük már ezt az akciónkat, amely évekkel ezelőtt egy pénzgyűjtő kezdeményezéssel startolt. Az akkori felajánlásokból a városi kórház gyermekrészlegének vásároltunk, majd változtattunk, s pénz helyett inkább cipősdobozajándék-gyűjtési programot szerveztünk. A kampányt árvaházak részére szervezte az igazgatóság, együttműködve a városi kulturális intézményekkel, egyesületekkel” — fejtette ki Bogdan Georgescu igazgató. A szervezők ezúton is köszönik a nagylelkű adományozóknak a segítséget, hiszen így vált lehetővé az, hogy 81 ajándékcsomagot vihettek el a piarista és a görögkatolikus nővéreknek, illetve azokba a gyermekotthonokba, ahol sok gyermek számára tehették még szebbé az ünnepet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...