AJOFM: jelentkezzenek a végzősök!
Utoljára módositva: 2019-05-09 13:54:02

Aki idén befejezi tanulmányait, nem tanul tovább, és nincs biztos munkaszerződés a kezében, kérje felvételét a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség adatbázisába, ellenkező esetben az esetleges munkanélküli-segély folyósítását kockáztatja, figyelmeztet egy közleményében a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.

 

Ha egy fiatal a középiskola vagy az egyetem befejezését követően legtöbb hatvan naptári napon belül nem jelentkezik a lakhelyéhez legközelebb lévő AJOFM-irodában, utána már nem tarthat igényt munkanélküli-segélyre úgy, hogy legalább egy évet megszakítás nélkül, teljes munkaidős foglalkoztatásban el nem töltött. Az adatbázisba kerüléshez a következő papírokra van szükség: iskolai igazolás a tanulmányok befejezéséről (eredeti és másolat), személyi igazolvány (eredeti), alkalmassági orvosi igazolás, iskolai igazolás a tanulmányok megkezdésének és befejezésének dátumáról, adóhivatali (ANAF) igazolás arról, hogy a regisztrálónak nincs 500 lejnél magasabb havi jövedelme.

Ha tényleg nem sikerül elhelyezkednie a végzősnek, illetve továbbtanulni sem tud, hat hónapon keresztül havi 250 lejes munkanélküli-segélyre jogosult. A segély folyósítását a végzést követő hatvanadik napon túl és sikertelen elhelyezkedést követően kérvényeznie kell az AJOFM-nél.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...