Akadozik a légi szúnyogirtás
Utoljára módositva: 2019-06-26 11:09:04

A csapadékos időjárás bizonytalanná tette a szatmárnémeti és környéki szúnyogirtási akciósorozatot is, a múlt hétre tervezett légi szórás elmaradt, de a talaj menti permetezés megtörtént.

Vagy esett, vagy esőre állt, és erős volt a szél, ezért nem történt még a levegőből történő szúnyogirtás Szatmárnémetiben és környékén, de a helikopter bevetésre kész, és a hét valamelyik napján Szatmárnémeti fölött is szállni fog, tájékoztatta lapunkat a rovargyérítéssel kapcsolatban Maskulik Csaba. A szatmárnémeti városmenedzser elmondta, hogy a légivel ellentétben az ütemezettnek megfelelően zajlott a talaj menti permetezés: csütörtök éjszakától péntek hajnalig dolgoztak a ködgépek, szombat délelőtt, még a nagy meleg előtt és hétfőre virradó éjszaka megint dolgoztak. A Szamos bal partján kezdték az akciót, ott tegnapra már csak a 16-os lakótelep maradt szóratlan, ma hajnalban pedig — miután ezzel is végeztek —, már a jobb parton kezdik a permetezést. Sajnos két tényezőnek kell klappolnia ahhoz, hogy elvégezhető és hatékony legyen a légi ritkítás, mutatott rá Maskulik: megfelelő kell legyen az időjárás, és szabadnak kell lennie a helikopternek. A gép időbeosztása nagyon zsúfolt, főleg a mezőgazdaságban van elkötelezve, mert a földeken is sok a kártevő.

Először a falvak

A szórást végző cégtől úgy értesültünk, hogy kedd este áll a szatmári települések rendelkezésére a helikopter, először a szatmárnémeti környéki falvak közül Pusztadarócot, Vetést és az ezekhez tartozó falvakat fogják permetezni. Pénteken a mikolai tanácsosok megszavazták a légi szórás költségeit, úgyhogy a héten ezt a községet is megszórja majd a permetező gép. Mire végeznek a községekben, készen lesznek a talaj menti permetezéssel Szatmárnémetiben, így a hét második felében a megyeszékhely következhet. Lázáriban és Szatmárudvariban nem lesz légi permetezés ezen a nyáron, mert nincs rá pénze a két községi önkormányzatnak.

Nem a reptérről fog felszállni a helikopter, a községek esetében a községközponti futballpályákat használja majd a pilóta, Szatmárnémetiben pedig a 16-os lakótelepi ártérre esett a választása.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...