Akadozik a légi szúnyogirtás
Utoljára módositva: 2019-06-26 11:09:04

A csapadékos időjárás bizonytalanná tette a szatmárnémeti és környéki szúnyogirtási akciósorozatot is, a múlt hétre tervezett légi szórás elmaradt, de a talaj menti permetezés megtörtént.

Vagy esett, vagy esőre állt, és erős volt a szél, ezért nem történt még a levegőből történő szúnyogirtás Szatmárnémetiben és környékén, de a helikopter bevetésre kész, és a hét valamelyik napján Szatmárnémeti fölött is szállni fog, tájékoztatta lapunkat a rovargyérítéssel kapcsolatban Maskulik Csaba. A szatmárnémeti városmenedzser elmondta, hogy a légivel ellentétben az ütemezettnek megfelelően zajlott a talaj menti permetezés: csütörtök éjszakától péntek hajnalig dolgoztak a ködgépek, szombat délelőtt, még a nagy meleg előtt és hétfőre virradó éjszaka megint dolgoztak. A Szamos bal partján kezdték az akciót, ott tegnapra már csak a 16-os lakótelep maradt szóratlan, ma hajnalban pedig — miután ezzel is végeztek —, már a jobb parton kezdik a permetezést. Sajnos két tényezőnek kell klappolnia ahhoz, hogy elvégezhető és hatékony legyen a légi ritkítás, mutatott rá Maskulik: megfelelő kell legyen az időjárás, és szabadnak kell lennie a helikopternek. A gép időbeosztása nagyon zsúfolt, főleg a mezőgazdaságban van elkötelezve, mert a földeken is sok a kártevő.

Először a falvak

A szórást végző cégtől úgy értesültünk, hogy kedd este áll a szatmári települések rendelkezésére a helikopter, először a szatmárnémeti környéki falvak közül Pusztadarócot, Vetést és az ezekhez tartozó falvakat fogják permetezni. Pénteken a mikolai tanácsosok megszavazták a légi szórás költségeit, úgyhogy a héten ezt a községet is megszórja majd a permetező gép. Mire végeznek a községekben, készen lesznek a talaj menti permetezéssel Szatmárnémetiben, így a hét második felében a megyeszékhely következhet. Lázáriban és Szatmárudvariban nem lesz légi permetezés ezen a nyáron, mert nincs rá pénze a két községi önkormányzatnak.

Nem a reptérről fog felszállni a helikopter, a községek esetében a községközponti futballpályákat használja majd a pilóta, Szatmárnémetiben pedig a 16-os lakótelepi ártérre esett a választása.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...