Akarjunk végre közös magyar jövőt építeni!
Utoljára módositva: 2014-03-17 09:38:50

Sárközújlakon, az RMDSZ helyi szervezetének szervezésében, március 15-én a Petőfi-szobornál tartottak megemlékezést, ahol Seer Gyula, a helyi szervezet elnöke elmondta, a nemzeti ünnep alkalmából „szerte a nagyvilágban egymáshoz igazodik a magyar szívdobbanás”.

 

A Petőfi-szobornál zajlott a március 15-i rendezvény Sárközújlakon

Az RMDSZ sárközújlaki szervezete a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán lévő Petőfi-szobornál tartott megemlékezést. A résztvevőket Piricsi Arthur polgármester köszöntötte, ünnepi beszédet mondott Seer Gyula, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke. Seer elmondta, nemzeti ünnepünk alkalmából nemcsak kívül, de legbelül a lélek is ünneplőbe öltözik, szerte a nagyvilágban egymáshoz igazodik a magyar szívdobbanás, összejövünk, ki teheti, együtt lenni, szembenézni a múlttal, álmodni a jövőt, de főleg feltenni önmagunknak és egymásnak a kérdést: „Ment-e ügyünk, a magyarság ügye, általunk elébb?” Mit tettünk együtt és külön-külön, azért, hogy a ránk bízott örökséget, magyarságunkat, mindent, ami ezzel jár, megőrizzük, új tartalommal és értékekkel gazdagítsuk-gyarapítsuk, hogy aztán továbbadhassuk az utánunk jövőknek? A magyar szabadság ünnepe ez a mai, amelyért Kossuth Lajos szülőföldje elhagyására kényszerült, és soha azután nem láthatta azt. Több mint másfél évszázad telt el azóta. Túlélt a nemzet két vesztes világháborút, több véres diktatúrát, a legutóbbinak a jelenlevők is kortársai lehettek. Elment a hazából több millió magyar, több millió pedig úgy lett hazátlan kisebbségi, hogy szülőföldjét soha el nem hagyta, csak a határ lépett át rajta. Túléltük, itt vagyunk, ha megfogyva is, de elegen még, hogy hazát teremthessünk, a szülőföldünkön is. A mi szabadságunk zászlaján az áll, hogy jog, törvény, kitartás, akarat, együttműködés, egymás tisztelete. Ma nemcsak emlékezni kell, hanem cselekedni is. Remélni egy jobb jövő eljöttét, mint láttuk, ma már nem elég. A reménykedésből nem élünk meg, tettekre, szívós munkára van szükség, elkötelezett, céltudatos munkára: jogainkért, népünkért. Itt most építeni kell a nemzetet. Dolgozzon mindenki jobban, mint tegnap, tegye azt, ami tudása szerint a legjobb és a leghasznosabb. És ki-ki ne csak saját magára gondoljon, hanem a közre is, a szomszédjára is. Álljunk meg egy szóra, beszéljünk egymással, segítsünk egymáson, ha kell. Nézzünk újra egymás szemébe, értsünk szót, fogjuk meg egymás kezét, segítsünk egymáson. Akarjunk, végre, közös magyar jövőt építeni! Ha ezt együtt akarjuk, akkor van jövőnk, és lesz szabadságunk. A megemlékezés a helyi iskolások műsorával és a Petőfi-szobor megkoszorúzásával ért véget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...