Aki teheti, strandoljon–napfürdőzzön szeptemberben is!
Utoljára módositva: 2014-09-01 10:07:27

Szeptemberben, sőt októberben is folytassuk a napozást, élvezzük ki a „vénasszonyok nyarának” utolsó, selymes napsugarait. A legtöbb strand még hetekig várja az utónyaralókat.

 

Bár hivatalosan augusztus 31-én zárult a nyár és a strandszezon, ez messze nem jelenti azt, hogy a fürdőhelyek kulcsra is zárják kapuikat, hiszen az időjósok is kellemesen meleg napokat ígérnek még — a szakemberek pedig ilyenkor nemhogy eltanácsolják, hanem egyenesen napra küldenek mindenkit, hiszen a szervezet kálcium és D-vitamin termelésének egyik legjobb időszaka a szeptember. A szervezetünk számára szükséges D-vitamin több mint 90 százaléka a bőrünkben képződik, ehhez napfényre van szükség. Ilyenkor utószezonban azok is nyugodtan átadhatják magukat a napozás-strandolás örömének — naptej használata nélkül, ugyanis az gátolja a D-vitamin termelést —, akik a káros UV-sugaraktól való (korántsem alaptalan) félelem miatt a nyár folyamán nem mertek elegendő időt a napon tölteni. Szeptemberben, sőt októberben is folytassuk a napozást, élvezzük ki a „vénasszonyok nyarának” utolsó, selymes napsugarait. Nyugodtan napozhatunk a déli órákban is, mert egyáltalán nem kell félnünk a leégéstől, hiszen a napsugarak már jóval gyengébbek, mint augusztusban, másrészt pedig a nyári hónapok alatt bőrünk már réges-rég kialakította a védekező rendszerét a káros UV-sugárzással szemben.

Természetesen a szabadvizekben is megmártózhatnak még a bátrabbak, hiszen a hűvösebb éjszakák ellenére sem a tavak, sem a folyók vízhőmérséklete nem hűlt még le drasztikusan, viszont a megyebeli és a határ közelében lévő strandok jó része is várja még vendégeit. A szatmárnémeti strand szeptember 15-ig biztosan üzemelni fog, teljes kapacitással, és ha tartósan napsütéses, melegebb időjárás lesz, akkor október 1-jéig is. A strand vezetősége egyelőre nem hozott nyilvánosságra semmiféle utószezoni árkedvezményt, mint ahogy a nagykárolyi strandé sem. Itt szintén szeptember 15-ig várja minden medence a pancsolókat, ezt követően pedig az időjárás függvényében tartanak majd nyitva. Ákoson hivatalosan október 1-jén zárják a szezont, ha azonban hosszú vénasszonyok nyara köszönt ránk, akár október közepéig-végéig lehet majd fürdeni a gyógyvizes medencében.

A határhoz legközelebbi, fehérgyarmati strand ugyan vasárnap bezárta kapuit, a vásárosnaményi élménypark szeptember 28-ig várja a strandolókat, méghozzá jelentős árkedvezménnyel: a belépők egységesen 1000 forintba kerülnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...