Aki teheti, strandoljon–napfürdőzzön szeptemberben is!
Utoljára módositva: 2014-09-01 10:07:27

Szeptemberben, sőt októberben is folytassuk a napozást, élvezzük ki a „vénasszonyok nyarának” utolsó, selymes napsugarait. A legtöbb strand még hetekig várja az utónyaralókat.

 

Bár hivatalosan augusztus 31-én zárult a nyár és a strandszezon, ez messze nem jelenti azt, hogy a fürdőhelyek kulcsra is zárják kapuikat, hiszen az időjósok is kellemesen meleg napokat ígérnek még — a szakemberek pedig ilyenkor nemhogy eltanácsolják, hanem egyenesen napra küldenek mindenkit, hiszen a szervezet kálcium és D-vitamin termelésének egyik legjobb időszaka a szeptember. A szervezetünk számára szükséges D-vitamin több mint 90 százaléka a bőrünkben képződik, ehhez napfényre van szükség. Ilyenkor utószezonban azok is nyugodtan átadhatják magukat a napozás-strandolás örömének — naptej használata nélkül, ugyanis az gátolja a D-vitamin termelést —, akik a káros UV-sugaraktól való (korántsem alaptalan) félelem miatt a nyár folyamán nem mertek elegendő időt a napon tölteni. Szeptemberben, sőt októberben is folytassuk a napozást, élvezzük ki a „vénasszonyok nyarának” utolsó, selymes napsugarait. Nyugodtan napozhatunk a déli órákban is, mert egyáltalán nem kell félnünk a leégéstől, hiszen a napsugarak már jóval gyengébbek, mint augusztusban, másrészt pedig a nyári hónapok alatt bőrünk már réges-rég kialakította a védekező rendszerét a káros UV-sugárzással szemben.

Természetesen a szabadvizekben is megmártózhatnak még a bátrabbak, hiszen a hűvösebb éjszakák ellenére sem a tavak, sem a folyók vízhőmérséklete nem hűlt még le drasztikusan, viszont a megyebeli és a határ közelében lévő strandok jó része is várja még vendégeit. A szatmárnémeti strand szeptember 15-ig biztosan üzemelni fog, teljes kapacitással, és ha tartósan napsütéses, melegebb időjárás lesz, akkor október 1-jéig is. A strand vezetősége egyelőre nem hozott nyilvánosságra semmiféle utószezoni árkedvezményt, mint ahogy a nagykárolyi strandé sem. Itt szintén szeptember 15-ig várja minden medence a pancsolókat, ezt követően pedig az időjárás függvényében tartanak majd nyitva. Ákoson hivatalosan október 1-jén zárják a szezont, ha azonban hosszú vénasszonyok nyara köszönt ránk, akár október közepéig-végéig lehet majd fürdeni a gyógyvizes medencében.

A határhoz legközelebbi, fehérgyarmati strand ugyan vasárnap bezárta kapuit, a vásárosnaményi élménypark szeptember 28-ig várja a strandolókat, méghozzá jelentős árkedvezménnyel: a belépők egységesen 1000 forintba kerülnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...