Akkumulátor-tolvajokat fogtak Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-01-08 09:04:05

Négy Szilágy megyei fiatalt fogtak el a rendőrök, akik vasárnap hajnalban több gépjárművet raboltak ki Nagykárolyban. A gyanúsítottakat a nagykárolyi rendőrség fogdájában vették őrizetbe.

 

A 20 és 29 év közötti fiúkat összesen 10 bűncselekmény elkövetésével vádolják, melyek révén — becslések szerint — 5 ezer lejes kárt okoztak áldozataiknak. A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint a fiúk vasárnap kora hajnalban indultak a Szilágysomlyóhoz tartozó Csehipusztáról egy autóval azzal a szándékkal, hogy az útjukba kerülő járművekből kilopják az akkumulátort, és ezeket ócskavasként értékesítsék. Nagykárolyban azonban tetten érték őket, így bíróság előtt kell felelniük. Gyanús viselkedésükre egy járőregység figyelt fel a Zăgănescu utcában, akik igazoltatni próbálták a kocsiban ülő fiatalokat, azok viszont látva, hogy a rendőr és a csendőr feléjük közeledik, gázt adtak, és elhajtottak. Ekkor a járőrök riasztották a rendőrséget, akik üldözőbe vették a menekülőket, a fiúk pedig Piskolt község bejáratánál kiugrottak az autóból, és elfutottak, maguk mögött hagyva a rabolt holmit: 10 akkumulátort és 3 kocsihűtőt. Itt vonták be a keresésbe a nagykárolyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársait, valamint a mezőpetri rendőröket. Nem sokkal később az egyik petri rendőrnek egy határőrrel közösen sikerült elfognia kettőt a tolvajok közül: a 20 éves C. Florint és a 29 éves C. Călint. Később a hatóságoknak sikerült kézre keríteniük a másik két elkövetőt, a 22 éves C. Florint és a 21 éves R. Dorelt is, akiket a rendőrségi felszólításnak való ellenszegülés miatt 24 órás vizsgálati fogságba helyeztek. Időközben a megkárosítottak észrevették, hogy feltörték és kirabolták kocsijaikat, azonban mire a nagykárolyi rendőrségre értek bejelentést tenni, az akkumulátorok és a hűtők már ott várták őket, így visszakapták az ellopott alkatrészeket. A nyomozás eddigi állása szerint a rendőrség feltételezi, hogy a fiúk 8 lopást követtek el vasárnap Nagykárolyban, továbbá egyet Érszakácsiban és egyet Tasnádszarvadon. A vizsgálatot tovább folytatják, ugyanis bizonyos jelekből arra következtettek, hogy a gyanúsítottak más hasonló bűncselekményeket is követtek el korábban. Az ügyet tegnap a Nagykárolyi Bíróság Melletti Ügyészség elé terjesztették, és kérték előzetes letartóztatásba való helyezésüket minősített lopás miatt.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...