Akkumulátor-tolvajokat fogtak Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-01-08 09:04:05

Négy Szilágy megyei fiatalt fogtak el a rendőrök, akik vasárnap hajnalban több gépjárművet raboltak ki Nagykárolyban. A gyanúsítottakat a nagykárolyi rendőrség fogdájában vették őrizetbe.

 

A 20 és 29 év közötti fiúkat összesen 10 bűncselekmény elkövetésével vádolják, melyek révén — becslések szerint — 5 ezer lejes kárt okoztak áldozataiknak. A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint a fiúk vasárnap kora hajnalban indultak a Szilágysomlyóhoz tartozó Csehipusztáról egy autóval azzal a szándékkal, hogy az útjukba kerülő járművekből kilopják az akkumulátort, és ezeket ócskavasként értékesítsék. Nagykárolyban azonban tetten érték őket, így bíróság előtt kell felelniük. Gyanús viselkedésükre egy járőregység figyelt fel a Zăgănescu utcában, akik igazoltatni próbálták a kocsiban ülő fiatalokat, azok viszont látva, hogy a rendőr és a csendőr feléjük közeledik, gázt adtak, és elhajtottak. Ekkor a járőrök riasztották a rendőrséget, akik üldözőbe vették a menekülőket, a fiúk pedig Piskolt község bejáratánál kiugrottak az autóból, és elfutottak, maguk mögött hagyva a rabolt holmit: 10 akkumulátort és 3 kocsihűtőt. Itt vonták be a keresésbe a nagykárolyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársait, valamint a mezőpetri rendőröket. Nem sokkal később az egyik petri rendőrnek egy határőrrel közösen sikerült elfognia kettőt a tolvajok közül: a 20 éves C. Florint és a 29 éves C. Călint. Később a hatóságoknak sikerült kézre keríteniük a másik két elkövetőt, a 22 éves C. Florint és a 21 éves R. Dorelt is, akiket a rendőrségi felszólításnak való ellenszegülés miatt 24 órás vizsgálati fogságba helyeztek. Időközben a megkárosítottak észrevették, hogy feltörték és kirabolták kocsijaikat, azonban mire a nagykárolyi rendőrségre értek bejelentést tenni, az akkumulátorok és a hűtők már ott várták őket, így visszakapták az ellopott alkatrészeket. A nyomozás eddigi állása szerint a rendőrség feltételezi, hogy a fiúk 8 lopást követtek el vasárnap Nagykárolyban, továbbá egyet Érszakácsiban és egyet Tasnádszarvadon. A vizsgálatot tovább folytatják, ugyanis bizonyos jelekből arra következtettek, hogy a gyanúsítottak más hasonló bűncselekményeket is követtek el korábban. Az ügyet tegnap a Nagykárolyi Bíróság Melletti Ügyészség elé terjesztették, és kérték előzetes letartóztatásba való helyezésüket minősített lopás miatt.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...