Ákos: Még visszatérünk Szatmárra!
Utoljára módositva: 2019-09-10 12:43:16

Másfél órás koncertet adott Ákos és együttese a PMN végén, Szatmárnémetiben vasárnap. Először láthattuk őt itthon élőben, harminc dallal vezekelt a harminc évnyi hiányosságot pótolandó.

„Bemutatkozás Szatmárban, 30 év turnézás után. Pazar volt, elképesztő és… kifogytunk a jelzőkből már rég. Aki ott volt, tudja. Szívből köszönjük!” ezt írta hivatalos Facebook oldalán Ákos azt követően, hogy eddigi harminc éves zenei pályafutása alatt először koncertezett a Partiumban és Szatmárnémetiben. Még visszatérünk Szatmárra, ígéri a bejegyzésben.

Óriási várakozás előzte meg a Kossuth-díjas művész vasárnap esti fellépését, amelyik a 2019-es turné egyik állomása és az idei Partiumi Magyar Napok zárórendezvénye is volt, nem csak a megyéből, de Nagybányáról, Zilahról, Nagyváradról és Magyarország több településéről is eljöttek a Károlyi úti bevásárlóközpont parkolójában megtartott koncertre. A legelszántabb Ákos-rajongók már vasárnap délelőtt a színpad előtt gyülekeztek, hogy biztosan az első sorból nézhessék végig a koncertet és mert remélték, hogy a napközbeni hangolás idején az együttes tagjait elcsípve egy további élménymorzsával gazdagodnak. Igazi, ritkaságszámba menő Ákos és Bonanza Banzai relikviák is feltűntek az első sorokban álló rajongóknál, volt aki ‘89-ben vásárolt Bonanza Banzai pólójában jött el a koncertre, azt mondja nem csak erre, de minden Ákos koncertre ebben megy el.

A tömeg hét óra után kezdett el számottevő méretekben is gyülekezni a színpad előtt, hogy végül a kezdésre mintegy tizenötezresre duzzadjon a nézők létszáma. Ákosék a koncert végén húszezerre becsülték a résztvevők számát.

Harminc éve van színpadon Ákos, azóta egyszer sem hozta úgy a sors, hogy Szatmárnémetiben is fellépjen, ezt úgy igyekezett vasárnap este pótolni, hogy harminc dalt hozott a szatmári közönségnek, a bonanzás korszakba is visszanyúlva. Eddig nem hallott feldolgozásban voltak hallhatóak közismert Ákos-slágerek. Akusztikus verzióban szólt az Induljon a banzáj és rockosított formában a Kihalt minden. Olyan régi Ákos dalok is előkerültek mint az 1994-es Láss bennem mást. Ákos megkérdezte a közönséget, hogy szerintük létezik-e vajon a hely, ahol élni és létezni kell, majd meg is adta rá a választ: Boldog, aki hazatalál, otthon ott van a világban, ahová visszahúz a szerelem. A humoros ön-felkonferálás sem maradhatott el, „az egész Kárpát-medencében világslágernek számító” felvezetést kapta a Nem kell más vigasz és a bonanzás időkből való 101-es szoba is kortársiasítva lett, hiszen míg az eredeti dal szerint az álmok ‘89 előtt az „állam tulajdona” voltak addigra ezek a „Facebook tulajdonává” lettek.

Később táncra hívott mindenkit Ákos, amikor a Mindenki táncol ütemei kezdődtek, felcsendült a Veled utazom és a Dúdolni halkan. Az 1997-es Ilyenek voltunk számával búcsúzott Ákos a szatmárnémeti közönségtől, remélve, hogy emlékeznek majd rá: „Fantasztikus érzés volt harminc év után újra kezdőnek lenni a PMN-en!” — gyakorolt önkritikát az előadó, remélve, hogy a közönség megbocsátja neki, hogy ennyire sokat kellett várni az első itteni fellépésére.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 30.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...