Aktívak a kukagyújtogatók
Utoljára módositva: 2019-06-10 19:12:27

A kukagyújtogatásoknak nincs tettesük, unatkozó fiataloktól kezdve a guberálókig bárki elkövethet ilyesmit, az anyagi kár pedig jelentős.

Legutóbb a szatmárnémeti 16-os lakótelep Aurora sétányán gyújtotta fel valaki a Florisal műanyag kukáit, de a városban mindenfelé vannak hasonló esetek, s a rendőrség soha nem talál senkit. Hét év alatt 270 kuka égett el a gyújtogatók miatt, panaszolta lapunknak Murg István, a Florisal technikai igazgatója; minden esetet jegyzőkönyveztek, és feljelentést tettek róla a rendőrségen, de még egyik gyújtogatásnak sincs meg a tettese. Unatkozó fiataloktól kezdve a guberálókig bárki elkövethet ilyesmit, a Florisal a sötétben tapogatózik az ügyben, még használható információval szolgáló szemtanúi is alig voltak az eseteknek. A jelenséget egyáltalán nem lehet félvállról venni, hangsúlyozta Murg, mert a kuka hevesen égő műanyaga miatt a felgyújtott kukák közelében lévő autók, építmények vagy fák is veszélyben vannak; volt, hogy ki kellett hívni a tűzoltókat, annyira komoly volt a helyzet.

Volt olyan éjszaka, amikor 8–10 kuka is odalett a gyújtogatók miatt, s nemcsak a környezeti, hanem az anyagi kár is jelentős az ilyen esetekben, 700–800 lej az ára egy lakótelepi szemetesnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...