Aktívak voltak a vidéki szavazók is
Utoljára módositva: 2014-11-17 09:47:48

Pusztadaróc községben a mintegy 3000 szavazásra jogosult személy közül 1357-en adták le voksaikat 20 óráig, tudtuk meg a község polgármesterétől, Găman Mihálytól.

Tasnád városában a választásra jogosult 4721 állampolgár 60 százaléka járult az urnák elé 20 óráig, számolt be érdeklődésünkre a város polgármestere, Mitraşca Vasile.

Erdődön mintegy 5700 szavazásra jogosult személy él, akik közül 20 óráig több mint 50 százalék járult az urnák elé, mondta megkeresésünkre Duma Ovidiu polgármester.

Szatmárhegy községben is nagy volt a szavazási kedv. 20 órás adatok szerint itt a választásra jogosultak 56 százaléka adta le voksát, számolt be a község polgármestere, Szűcs Szabolcs.

Börvely községben a szavazásra jogosult mintegy 1800 személyből 20 óráig 585-en éltek szavazási jogukkal, tájékoztatott a község polgármestere Kiss Zoltán.

Batiz községben 20 óráig 53,66 százalékos részvételi arány volt, mondta el megkeresésünkre a község polgármestere Roca Iosif. Szám szerint ez azt jelenti, hogy a 3019 szavazásra jogosult személyből 1620-an éltek szavazási jogukkal.

Szatmárudvari községben több mint 60 százalékos részvételi arány volt 20 óráig, számolt be a község polgármestere, Pop Dumitru. Tételesen ez azt jelenti, hogy a mintegy 4400 szavazásra jogosult állampolgárból 2800-an éltek szavazati jogukkal.

Szatmárpálfalván 58,9%-os volt a részvételi arány, a 4312 szavazásra jogosult lakos közül 2583-an mentek el szavazni, közülük 1639-en Iohannisra, 913-an illetve Pontára voksoltak, 31 szavazat pedig érvénytelen volt, tájékoztatta lapunkat Nagy József polgármester.

 

Magasabb részvételi arány Lázáriban is

Lázári község 4859 szavazásra jogosult lakosából 2275-en mentek el szavazni és a voksok megoszlását figyelembe véve Klaus Iohannis fölényes győzelmet aratott, hiszen 1893-an ütötték az ő neve mellé a pecsétet, míg Victor Ponta 382 szavazatot kapott. A községet alkotó hat település mindenikében mondhatni tarolt az egykori nagyszebeni polgármester: Lázári településen 978-an akarták államfőnek Klaus Iohannist, míg 197-en Victor Pontát; Szárazberken 237-en szavaztak Iohannisra és 21-en Pontára; Sándorhomokon 262-en Iohannisra és 51-en Pontára; Sáron 25 szavazatot kapott a jelenlegi miniszterelnök és 116-ot ellenjelölje, Nagypeleskén 238-an voksoltak Iohannisra és 58-an Pontára, míg Kispeleskén 62-en döntöttek az ACL jelöltje, míg 30-an a PSD jelöltje mellett.

Kálmánd. Megnőtt a részvételi arány a két héttel ezelőtti számadatokhoz képest Kálmánd községben is, tájékoztatta lapunkat Sütő Imre polgármester. A község előjárója elmondta, szerencsére kihágások, rendzavarások és kampánycsend sértés nélkül zajlott a szavazás napja. Míg két héttel ezelőtt az esti urnazárást követően, összesen 508-an vettek részt a szavazáson, addig vasárnap, a 16 órás részvételi adatok szerint már a község szavazásra jogosult lakosainak 35 százaléka élt választási jogával, ez 450 személyt jelentett. Urnazárásig 647-en voksoltak. Ez a szavazásra jogosultak 55 százalékát jelenti. A polgármester nem sokkal az urnazárást követően Klaus Johannis győzelmét prognosztizálta a községben.

Mezőfény. A megszokott precizitás szerint zajlott a szavazás Mezőfényen is, nyilatkozta megkeresésünkre Fényi Lőrinc polgármester. Fényi szerint már 16 órakor majdnem megközelítették a két héttel ezelőtti részvételi adatot, akkor majdnem 600 érvényes szavazatot számoltak a biztosok. Kihágást, választási csalást nem jelentettek. A 21 órás urnazárást követően, a számadatok szerint, a mezőfényiek 47,8 százaléka szavazott, szám szerint 783-an tettek érvényes pecsétet a szavazólapra.

Mezőpetri. Magasabb számban járultak az urnák elé Mezőpetriben, illetve a hozzá tartozó Csárdán is, mondta el Marchiş Ottó polgármester. Két héttel ezelőtt itt sem volt tapasztalható hatalmas szavazókedv, azonban a november 16-i választásra lényegesen többen mentek el, mondta Marchiş. A 16 órás statisztikai adatokat figyelembe véve Mezőpetriben 400 személy, míg Csárdán 120 szavazásra jogosult voksolt. Az esti urnazárást követően valamivel több mint 510 személy szavazott Mezőpetriben, míg Csárdán 138-an.

Csanálos és Csanáloserdő. Csanáloson 1047 szavazásra jogosult személyből 18 óra utánig a szavazásra jogosultak 52,53 százaléka járult az urnák elé, azaz mintegy 550 személy. Az érdeklődés mindenképpen magasabb volt, mint a két héttel ezelőtti választás során. Csanáloserdőn 175 szavazásra jogosult személy szerepel a nyilvántartásban, ott délután 18 óráig 78 személy járult az urnák elé, azaz itt 45 százalékos részvételi arányt mértek.

Kaplonyban Johannis nyert. Kaplonyban nem sokkal az urnazárást követően, már az eredményt is tudni lehetett: 1193 érvényes szavazatból 1093-at Klaus Johannis kapott, míg Victor Ponta-nak 100 szavazatot sikerült bezsebelnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:20
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:40
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gyilkosság az Orient expresszen
Ma, 21:50
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...