Aktívak voltak a vidéki szavazók is
Utoljára módositva: 2014-11-17 09:47:48

Pusztadaróc községben a mintegy 3000 szavazásra jogosult személy közül 1357-en adták le voksaikat 20 óráig, tudtuk meg a község polgármesterétől, Găman Mihálytól.

Tasnád városában a választásra jogosult 4721 állampolgár 60 százaléka járult az urnák elé 20 óráig, számolt be érdeklődésünkre a város polgármestere, Mitraşca Vasile.

Erdődön mintegy 5700 szavazásra jogosult személy él, akik közül 20 óráig több mint 50 százalék járult az urnák elé, mondta megkeresésünkre Duma Ovidiu polgármester.

Szatmárhegy községben is nagy volt a szavazási kedv. 20 órás adatok szerint itt a választásra jogosultak 56 százaléka adta le voksát, számolt be a község polgármestere, Szűcs Szabolcs.

Börvely községben a szavazásra jogosult mintegy 1800 személyből 20 óráig 585-en éltek szavazási jogukkal, tájékoztatott a község polgármestere Kiss Zoltán.

Batiz községben 20 óráig 53,66 százalékos részvételi arány volt, mondta el megkeresésünkre a község polgármestere Roca Iosif. Szám szerint ez azt jelenti, hogy a 3019 szavazásra jogosult személyből 1620-an éltek szavazási jogukkal.

Szatmárudvari községben több mint 60 százalékos részvételi arány volt 20 óráig, számolt be a község polgármestere, Pop Dumitru. Tételesen ez azt jelenti, hogy a mintegy 4400 szavazásra jogosult állampolgárból 2800-an éltek szavazati jogukkal.

Szatmárpálfalván 58,9%-os volt a részvételi arány, a 4312 szavazásra jogosult lakos közül 2583-an mentek el szavazni, közülük 1639-en Iohannisra, 913-an illetve Pontára voksoltak, 31 szavazat pedig érvénytelen volt, tájékoztatta lapunkat Nagy József polgármester.

 

Magasabb részvételi arány Lázáriban is

Lázári község 4859 szavazásra jogosult lakosából 2275-en mentek el szavazni és a voksok megoszlását figyelembe véve Klaus Iohannis fölényes győzelmet aratott, hiszen 1893-an ütötték az ő neve mellé a pecsétet, míg Victor Ponta 382 szavazatot kapott. A községet alkotó hat település mindenikében mondhatni tarolt az egykori nagyszebeni polgármester: Lázári településen 978-an akarták államfőnek Klaus Iohannist, míg 197-en Victor Pontát; Szárazberken 237-en szavaztak Iohannisra és 21-en Pontára; Sándorhomokon 262-en Iohannisra és 51-en Pontára; Sáron 25 szavazatot kapott a jelenlegi miniszterelnök és 116-ot ellenjelölje, Nagypeleskén 238-an voksoltak Iohannisra és 58-an Pontára, míg Kispeleskén 62-en döntöttek az ACL jelöltje, míg 30-an a PSD jelöltje mellett.

Kálmánd. Megnőtt a részvételi arány a két héttel ezelőtti számadatokhoz képest Kálmánd községben is, tájékoztatta lapunkat Sütő Imre polgármester. A község előjárója elmondta, szerencsére kihágások, rendzavarások és kampánycsend sértés nélkül zajlott a szavazás napja. Míg két héttel ezelőtt az esti urnazárást követően, összesen 508-an vettek részt a szavazáson, addig vasárnap, a 16 órás részvételi adatok szerint már a község szavazásra jogosult lakosainak 35 százaléka élt választási jogával, ez 450 személyt jelentett. Urnazárásig 647-en voksoltak. Ez a szavazásra jogosultak 55 százalékát jelenti. A polgármester nem sokkal az urnazárást követően Klaus Johannis győzelmét prognosztizálta a községben.

Mezőfény. A megszokott precizitás szerint zajlott a szavazás Mezőfényen is, nyilatkozta megkeresésünkre Fényi Lőrinc polgármester. Fényi szerint már 16 órakor majdnem megközelítették a két héttel ezelőtti részvételi adatot, akkor majdnem 600 érvényes szavazatot számoltak a biztosok. Kihágást, választási csalást nem jelentettek. A 21 órás urnazárást követően, a számadatok szerint, a mezőfényiek 47,8 százaléka szavazott, szám szerint 783-an tettek érvényes pecsétet a szavazólapra.

Mezőpetri. Magasabb számban járultak az urnák elé Mezőpetriben, illetve a hozzá tartozó Csárdán is, mondta el Marchiş Ottó polgármester. Két héttel ezelőtt itt sem volt tapasztalható hatalmas szavazókedv, azonban a november 16-i választásra lényegesen többen mentek el, mondta Marchiş. A 16 órás statisztikai adatokat figyelembe véve Mezőpetriben 400 személy, míg Csárdán 120 szavazásra jogosult voksolt. Az esti urnazárást követően valamivel több mint 510 személy szavazott Mezőpetriben, míg Csárdán 138-an.

Csanálos és Csanáloserdő. Csanáloson 1047 szavazásra jogosult személyből 18 óra utánig a szavazásra jogosultak 52,53 százaléka járult az urnák elé, azaz mintegy 550 személy. Az érdeklődés mindenképpen magasabb volt, mint a két héttel ezelőtti választás során. Csanáloserdőn 175 szavazásra jogosult személy szerepel a nyilvántartásban, ott délután 18 óráig 78 személy járult az urnák elé, azaz itt 45 százalékos részvételi arányt mértek.

Kaplonyban Johannis nyert. Kaplonyban nem sokkal az urnazárást követően, már az eredményt is tudni lehetett: 1193 érvényes szavazatból 1093-at Klaus Johannis kapott, míg Victor Ponta-nak 100 szavazatot sikerült bezsebelnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 12:15
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Valerian és az ezer bolygó városa
Ma, 14:00
Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét, Laureline-t, aki hagyományos értékrendje miatt, no meg ismerve Valerian kusza nőügyeit, folyamatosan visszautasítja. Parancsnokuk (Clive Owen) útmutatása alapján következő küldetésük a lélegzetelállító intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folya
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Anyák elszabadulva
Ma, 18:25
Négy anya, akikben az egyetlen közös az, hogy gyermekeik egy iskolába járnak, elhatározzák, hogy összehoznak egy teljesen átlagos vacsorapartit, ahol végre borozgathatnak és pletykálhatnak kicsit úgy, hogy nem kell a férjeik és gyerekeik miatt aggódni. A vacsoravendégek a frissen elvált Jamie (Molly Shannon), "szuperanyu" Melanie (Bridget Everett), a túlstresszelt Emily (Katie Aselton) és legjobb barátja, a társadalmilag kirekesztett Kate (Toni Collette), aki el sem hiszi, hogy Emily rá tudta ve
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:00
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 22:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...