Aláírásgyűjtés a városnapokon
Utoljára módositva: 2018-05-24 14:57:22

Az Erdélyi Magyar Néppárt, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kihasználja a Szatmárnémeti Városnapok által kínált lehetőséget az aláírásgyűjtésre: a hétvégi ünnepségsorozat résztvevői az utcán láthatják el kézjegyükkel a MOGYE ügyében indított petíciót, valamint a korrupció megfékezését célzó állampolgári kezdeményezést.

Mint ismert, a Néppárt és az EMNT tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Egyetem egybeolvasztása ellen. A fúzió miatt ugyanis megváltozna az intézmény neve, így lekerülne az oktatási törvényben felsorolt multikulturális egyetemek listájáról, ez pedig a magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés megszűnéséhez vezethet. A két szervezet követeli az önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés intézményes helyreállítását Marosvásárhelyen. A Néppárt korábban bekapcsolódott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Német Demokrata Fórum, valamint a Rezistenţa csoport által indított állampolgári kezdeményezésbe, melynek célja alkotmánymódosítás annak érdekében, hogy a bíróságok által köztörvényes bűncselekmények miatt elítéltek ne foglalhassanak el köztisztségeket. Amennyiben bekerül az alaptörvénybe a kívánt módosítás, nem indulhatnak majd polgármester-, illetve képviselőválasztáson azok, akikre törvényszegést bizonyítottak. A Néppárt és az EMNT önkéntesei a városnapokon is gyűjtik az aláírásokat a két ügy sikerre vitele érdekében. Akik aláírásukkal szeretnék segíteni az egyik vagy mindkét kezdeményezést, keressék az önkénteseket a központi rendezvények közelében. Várják ugyanakkor önkéntes segítők jelentkezését is, a részletek felől a 0762–248663-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...