Aláírásgyűjtés a városnapokon
Utoljára módositva: 2018-05-24 14:57:22

Az Erdélyi Magyar Néppárt, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kihasználja a Szatmárnémeti Városnapok által kínált lehetőséget az aláírásgyűjtésre: a hétvégi ünnepségsorozat résztvevői az utcán láthatják el kézjegyükkel a MOGYE ügyében indított petíciót, valamint a korrupció megfékezését célzó állampolgári kezdeményezést.

Mint ismert, a Néppárt és az EMNT tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Egyetem egybeolvasztása ellen. A fúzió miatt ugyanis megváltozna az intézmény neve, így lekerülne az oktatási törvényben felsorolt multikulturális egyetemek listájáról, ez pedig a magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés megszűnéséhez vezethet. A két szervezet követeli az önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés intézményes helyreállítását Marosvásárhelyen. A Néppárt korábban bekapcsolódott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Német Demokrata Fórum, valamint a Rezistenţa csoport által indított állampolgári kezdeményezésbe, melynek célja alkotmánymódosítás annak érdekében, hogy a bíróságok által köztörvényes bűncselekmények miatt elítéltek ne foglalhassanak el köztisztségeket. Amennyiben bekerül az alaptörvénybe a kívánt módosítás, nem indulhatnak majd polgármester-, illetve képviselőválasztáson azok, akikre törvényszegést bizonyítottak. A Néppárt és az EMNT önkéntesei a városnapokon is gyűjtik az aláírásokat a két ügy sikerre vitele érdekében. Akik aláírásukkal szeretnék segíteni az egyik vagy mindkét kezdeményezést, keressék az önkénteseket a központi rendezvények közelében. Várják ugyanakkor önkéntes segítők jelentkezését is, a részletek felől a 0762–248663-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...