Aláírásgyűjtés a városnapokon
Utoljára módositva: 2018-05-24 14:57:22

Az Erdélyi Magyar Néppárt, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kihasználja a Szatmárnémeti Városnapok által kínált lehetőséget az aláírásgyűjtésre: a hétvégi ünnepségsorozat résztvevői az utcán láthatják el kézjegyükkel a MOGYE ügyében indított petíciót, valamint a korrupció megfékezését célzó állampolgári kezdeményezést.

Mint ismert, a Néppárt és az EMNT tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Egyetem egybeolvasztása ellen. A fúzió miatt ugyanis megváltozna az intézmény neve, így lekerülne az oktatási törvényben felsorolt multikulturális egyetemek listájáról, ez pedig a magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés megszűnéséhez vezethet. A két szervezet követeli az önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés intézményes helyreállítását Marosvásárhelyen. A Néppárt korábban bekapcsolódott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Német Demokrata Fórum, valamint a Rezistenţa csoport által indított állampolgári kezdeményezésbe, melynek célja alkotmánymódosítás annak érdekében, hogy a bíróságok által köztörvényes bűncselekmények miatt elítéltek ne foglalhassanak el köztisztségeket. Amennyiben bekerül az alaptörvénybe a kívánt módosítás, nem indulhatnak majd polgármester-, illetve képviselőválasztáson azok, akikre törvényszegést bizonyítottak. A Néppárt és az EMNT önkéntesei a városnapokon is gyűjtik az aláírásokat a két ügy sikerre vitele érdekében. Akik aláírásukkal szeretnék segíteni az egyik vagy mindkét kezdeményezést, keressék az önkénteseket a központi rendezvények közelében. Várják ugyanakkor önkéntes segítők jelentkezését is, a részletek felől a 0762–248663-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...