Aláírásgyűjtés a városnapokon
Utoljára módositva: 2018-05-24 14:57:22

Az Erdélyi Magyar Néppárt, illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kihasználja a Szatmárnémeti Városnapok által kínált lehetőséget az aláírásgyűjtésre: a hétvégi ünnepségsorozat résztvevői az utcán láthatják el kézjegyükkel a MOGYE ügyében indított petíciót, valamint a korrupció megfékezését célzó állampolgári kezdeményezést.

Mint ismert, a Néppárt és az EMNT tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Egyetem egybeolvasztása ellen. A fúzió miatt ugyanis megváltozna az intézmény neve, így lekerülne az oktatási törvényben felsorolt multikulturális egyetemek listájáról, ez pedig a magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés megszűnéséhez vezethet. A két szervezet követeli az önálló magyar orvos- és gyógyszerészképzés intézményes helyreállítását Marosvásárhelyen. A Néppárt korábban bekapcsolódott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Német Demokrata Fórum, valamint a Rezistenţa csoport által indított állampolgári kezdeményezésbe, melynek célja alkotmánymódosítás annak érdekében, hogy a bíróságok által köztörvényes bűncselekmények miatt elítéltek ne foglalhassanak el köztisztségeket. Amennyiben bekerül az alaptörvénybe a kívánt módosítás, nem indulhatnak majd polgármester-, illetve képviselőválasztáson azok, akikre törvényszegést bizonyítottak. A Néppárt és az EMNT önkéntesei a városnapokon is gyűjtik az aláírásokat a két ügy sikerre vitele érdekében. Akik aláírásukkal szeretnék segíteni az egyik vagy mindkét kezdeményezést, keressék az önkénteseket a központi rendezvények közelében. Várják ugyanakkor önkéntes segítők jelentkezését is, a részletek felől a 0762–248663-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...