Aláírják a szerződést az iskola bővítésére
Utoljára módositva: 2018-06-13 11:22:36

Az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, tájékoztatta lapunkat Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán nyilatkozott, hogy napokon belül aláírják a szerződést a PNDL képviselőivel, így elhárul az adminisztratív akadálya annak, hogy kiírják a közbeszerzési eljárást a Vasile Lucaciu iskola felújítási munkálataira.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai több projektet is leadtak a PNDL-hez, ám ezek finanszírozását végül nem hagyták jóvá, de a polgármester reméli, hogy ezáltal nő annak az esélye, hogy zökkenőmentesebbé tegyék az iskola bővítési projektjének finanszírozását.

„Nagyon szép ez a projekt, és biztos vagyok benne, hogy ha sikerül megvalósítani, akkor egy minőségi oktatási intézményben tanulhatnak a diákok és dolgozhatnak majd a pedagógusok. Kissé szkeptikus vagyok a finanszírozással kapcsolatban, ugyanis szerintem ezek a PNDL-s pénzek olyanok, mint a kutya vacsorája, de remélem, mi kivételes helyzetben leszünk, és hátha gond nélkül sikerül lebonyolítanunk a kivitelezést” —mondta Kovács.

A PNDL-hez leadott projekt értelmében egy új szárnnyal bővülne a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnének földszint és két emelet elosztásban, illetve megújulna a tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra az ígéretek szerint. A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy korábbi tanácsi határozat révén jóváhagytak 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő pluszkiadásokat is ebből fedezik.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...