Aláírják a szerződést az iskola bővítésére
Utoljára módositva: 2018-06-13 11:22:36

Az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, tájékoztatta lapunkat Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán nyilatkozott, hogy napokon belül aláírják a szerződést a PNDL képviselőivel, így elhárul az adminisztratív akadálya annak, hogy kiírják a közbeszerzési eljárást a Vasile Lucaciu iskola felújítási munkálataira.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai több projektet is leadtak a PNDL-hez, ám ezek finanszírozását végül nem hagyták jóvá, de a polgármester reméli, hogy ezáltal nő annak az esélye, hogy zökkenőmentesebbé tegyék az iskola bővítési projektjének finanszírozását.

„Nagyon szép ez a projekt, és biztos vagyok benne, hogy ha sikerül megvalósítani, akkor egy minőségi oktatási intézményben tanulhatnak a diákok és dolgozhatnak majd a pedagógusok. Kissé szkeptikus vagyok a finanszírozással kapcsolatban, ugyanis szerintem ezek a PNDL-s pénzek olyanok, mint a kutya vacsorája, de remélem, mi kivételes helyzetben leszünk, és hátha gond nélkül sikerül lebonyolítanunk a kivitelezést” —mondta Kovács.

A PNDL-hez leadott projekt értelmében egy új szárnnyal bővülne a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnének földszint és két emelet elosztásban, illetve megújulna a tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra az ígéretek szerint. A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy korábbi tanácsi határozat révén jóváhagytak 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő pluszkiadásokat is ebből fedezik.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...