Aláírják a szerződést az iskola bővítésére
Utoljára módositva: 2018-06-13 11:22:36

Az iskolaépület bővítését és korszerűsítését célozza az a projekt, amelyet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében kiviteleznek Nagykárolyban, tájékoztatta lapunkat Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly elöljárója annak kapcsán nyilatkozott, hogy napokon belül aláírják a szerződést a PNDL képviselőivel, így elhárul az adminisztratív akadálya annak, hogy kiírják a közbeszerzési eljárást a Vasile Lucaciu iskola felújítási munkálataira.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai több projektet is leadtak a PNDL-hez, ám ezek finanszírozását végül nem hagyták jóvá, de a polgármester reméli, hogy ezáltal nő annak az esélye, hogy zökkenőmentesebbé tegyék az iskola bővítési projektjének finanszírozását.

„Nagyon szép ez a projekt, és biztos vagyok benne, hogy ha sikerül megvalósítani, akkor egy minőségi oktatási intézményben tanulhatnak a diákok és dolgozhatnak majd a pedagógusok. Kissé szkeptikus vagyok a finanszírozással kapcsolatban, ugyanis szerintem ezek a PNDL-s pénzek olyanok, mint a kutya vacsorája, de remélem, mi kivételes helyzetben leszünk, és hátha gond nélkül sikerül lebonyolítanunk a kivitelezést” —mondta Kovács.

A PNDL-hez leadott projekt értelmében egy új szárnnyal bővülne a nagykárolyi általános iskola épülete. A már meglévő főépület mellett egy új részt emelnének földszint és két emelet elosztásban, illetve megújulna a tornaterem, valamint a meglévő iskolaépület is. Az állam 13,22 millió lejt szán a beruházásra az ígéretek szerint. A helyi önkormányzat is beszáll az építkezésbe. Egy korábbi tanácsi határozat révén jóváhagytak 1,85 millió lejt, amely összegből a terület előkészítését, a terveket, a mérnöki munkálatokat, valamint a műszaki asszisztenseket fizetik. Az összeg jelentős részét a szükséges engedélyek beszerzésére fordítják, illetve a munkálatok kivitelezése közben felmerülő pluszkiadásokat is ebből fedezik.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...