Aláírták a nagykárolyi tízemeletesek szigetelésére vonatkozó finanszírozási szerződést
Utoljára módositva: 2017-06-29 18:16:00

Hosszú hónapok munkája fordul végre a megvalósítás irányába, hiszen tegnap aláírták azt a finanszírozási szerződést, mely a tízemeletes tömbházak szigetelésére vonatkozik.

Kovács Jenő polgármester aláírta a tízemeletesek szigetelésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Hónapok óta dolgoznak azon a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai, hogy a városban található tízemeletes tömbházak (ún. „toronyblokkok”) is részesei legyenek annak a hőszigetelési programnak, melynek költségvetését a Regionális Operatív Program keretében finanszíroznák. Ennek első lépése még tavaly az volt, hogy minél több lakóbizottság alakuljon meg a tömbházakban, hogy így, hivatalos formát öltve megtehessék a szükséges jogi lépéseket. A Regionális Operatív Program 2014–2020-as időszakra vonatkozó kiírásai révén Nagykárolyban a tízemeletes tömbházak hőszigetelését segítené az önkormányzat. Négy tízemeletes tömbház található Nagykároly központjában, ezek hőszigetelése, illetve ezáltal a kinézetük rendezettebbé tétele élvezne prioritást.

A projekt végre egy dinamikusabb fázisba ért, hiszen szerdán aláírták azt a finanszírozási szerződést, mely révén megvalósulhat végre a kivitelezés. A munkálatok haszonélvezője az a 176 lakástulajdonos lesz, akik az érintett tömbházakban élnek.

„Beszterce polgármesterével, Ovidiu Creţuval közösen írtuk alá a szerződést az Északnyugati Régió Fejlesztési Ügynökségét vezető Marcel Bolos irodájában, mindkét város részesül a kért finanszírozásban. Ezek az első projektek, melyek a 2014–2020-as finanszírozási időszakban támogatást kaptak. Sajnálatos módon azt is el kell mondanom, hogy máris késésben vagyunk, s nem tudom, mikor tudjuk ezt behozni. Éppen e miatt a késés miatt a kormány kérte a finanszírozási időszak bővítését 2023-ig” — fejtette ki Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi önkormányzat a munkálatok kivitelezésének kezdetét a szerződések lakókkal való megkötésének befejezésétől számítja.

„A következő lépés a munkálatokra vonatkozó licit kiírása lesz. Ezzel kapcsolatban szeretném figyelmeztetni a lakótársulásokat, hogy nem fogom aláírni a kivitelezési szerződéseket, amíg a lakók a megegyezés alapján megfogalmazott költségütemezési szerződéseket alá nem írják az önkormányzattal” — mondta a polgármester.

Kovács Jenő azt is elmondta, hogy tekintettel a világban zajló eseményekre oda fognak figyelni arra is, hogy a szigeteléshez használt anyag tűzvédelmi szempontból megfelelő legyen.

„Bár mindenki fél az angliai tűzesetek miatt a szigetelésektől, amennyiben a tűzoltóság által elvárt tűzvédelmi előírásokat betartatjuk a kivitelezés során, úgy gondolom, a londonihoz hasonló tragédiák elkerülhetőek” — mondta.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...