Aláírták a nagykárolyi tízemeletesek szigetelésére vonatkozó finanszírozási szerződést
Utoljára módositva: 2017-06-29 18:16:00

Hosszú hónapok munkája fordul végre a megvalósítás irányába, hiszen tegnap aláírták azt a finanszírozási szerződést, mely a tízemeletes tömbházak szigetelésére vonatkozik.

Kovács Jenő polgármester aláírta a tízemeletesek szigetelésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Hónapok óta dolgoznak azon a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal pályázatíró irodájának munkatársai, hogy a városban található tízemeletes tömbházak (ún. „toronyblokkok”) is részesei legyenek annak a hőszigetelési programnak, melynek költségvetését a Regionális Operatív Program keretében finanszíroznák. Ennek első lépése még tavaly az volt, hogy minél több lakóbizottság alakuljon meg a tömbházakban, hogy így, hivatalos formát öltve megtehessék a szükséges jogi lépéseket. A Regionális Operatív Program 2014–2020-as időszakra vonatkozó kiírásai révén Nagykárolyban a tízemeletes tömbházak hőszigetelését segítené az önkormányzat. Négy tízemeletes tömbház található Nagykároly központjában, ezek hőszigetelése, illetve ezáltal a kinézetük rendezettebbé tétele élvezne prioritást.

A projekt végre egy dinamikusabb fázisba ért, hiszen szerdán aláírták azt a finanszírozási szerződést, mely révén megvalósulhat végre a kivitelezés. A munkálatok haszonélvezője az a 176 lakástulajdonos lesz, akik az érintett tömbházakban élnek.

„Beszterce polgármesterével, Ovidiu Creţuval közösen írtuk alá a szerződést az Északnyugati Régió Fejlesztési Ügynökségét vezető Marcel Bolos irodájában, mindkét város részesül a kért finanszírozásban. Ezek az első projektek, melyek a 2014–2020-as finanszírozási időszakban támogatást kaptak. Sajnálatos módon azt is el kell mondanom, hogy máris késésben vagyunk, s nem tudom, mikor tudjuk ezt behozni. Éppen e miatt a késés miatt a kormány kérte a finanszírozási időszak bővítését 2023-ig” — fejtette ki Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi önkormányzat a munkálatok kivitelezésének kezdetét a szerződések lakókkal való megkötésének befejezésétől számítja.

„A következő lépés a munkálatokra vonatkozó licit kiírása lesz. Ezzel kapcsolatban szeretném figyelmeztetni a lakótársulásokat, hogy nem fogom aláírni a kivitelezési szerződéseket, amíg a lakók a megegyezés alapján megfogalmazott költségütemezési szerződéseket alá nem írják az önkormányzattal” — mondta a polgármester.

Kovács Jenő azt is elmondta, hogy tekintettel a világban zajló eseményekre oda fognak figyelni arra is, hogy a szigeteléshez használt anyag tűzvédelmi szempontból megfelelő legyen.

„Bár mindenki fél az angliai tűzesetek miatt a szigetelésektől, amennyiben a tűzoltóság által elvárt tűzvédelmi előírásokat betartatjuk a kivitelezés során, úgy gondolom, a londonihoz hasonló tragédiák elkerülhetőek” — mondta.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...