Alakul a költségvetés
Utoljára módositva: 2020-01-17 09:06:04

Közvitára bocsátotta Szatmárnémeti részleges költségvetés-tervezetét a városvezetés.

Az országos költségvetésbe foglalt, de helyi érdekű kiadások keretösszegeire vár még egy végleges költségvetés-tervezet elkészítéséhez a szatmárnémeti városvezetés, de ami ettől független, az már belekerült abba a dokumentumba, ami hétfő óta érhető el a polgármesteri hivatal (bit.ly/2Nr4Zcz) honlapján.

Három szatmárnémeti bicikliútról szóló költségvetési tétel is fellelhető a 2020-as beruházásokról szóló listán, az egyik a város északi részére szól, a másik a régi központi kerékpárút-hálózat kiépítéséről, a harmadikban pedig a Batizi út és a Golescu híd közötti városrész érintett. Idén elkészítené a város a Sárga hídtól a töltésen végig Szamosdara határáig vezető bicikliút tanulmányát is.

 

Gyalogos-felüljáró

 

Elérhető közelségben van a Kubik helyére tervezett park kialakítása, erre 12 millió lej elkülönítése szerepel a tervezetben, az Ostrovului utca rendbetételére 4,3 millió lejt különítene el a városvezetés, és az autóbuszpark modernizálása is szerepel az idei évi tervek között.

Tervdokumentációk szintjén szerepel a listán a közvilágítás bővítése hét utcában és három lakótelepen, és előrelépés történhet végre a két városközponti emeletes parkoló építése ügyében. Idén csinálnának meg egy régi központra érvényes övezeti városrendezési tervet, amire minden bizonnyal a régi főtér felújítása miatt van szükség, és egy előzetes általános városrendezési tervre is elkülönítene pénzt erre az évre a városvezetés. Hét tömbház szigetelésének terve is ott van a szatmárnémeti költségvetés-tervezetben, illetve 157 ezer lejből a Crinul kereszteződés gyalogos-felüljárójának terveit is elkészíttetné idén a városvezetés.

 

Fejlesztések iskolákban

 

Az idei költségvetés-tervezet szerint több mint kétmillió lejt fordítana a városban működő iskolák és óvodák felszerelésének bővítésére a szatmárnémeti városvezetés 2020-ban. A listán hat óvoda és tizenhárom iskola neve szerepel, egyeseké több tétel mellett is. A fontosabb tervek között az oktatási-nevelési intézmények hőközponttal való ellátása, informatikai felszerelése, robotikai oktatási készlet és zeneszerszámok beszerzése vagy épp légtartásos sátras kispályás futballpálya kialakítása szerepel.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...