Áldassék a neved, forradalom!
Utoljára módositva: 2015-03-17 08:55:19

„Áldassék a neved, forradalom!” mottóval hangulatos műsorral készült nemzeti ünnepünkre a 10-es Számú Általános Iskola.

A tanintézmény VI. D osztályos tanulói a színjátszó kör keretében állították össze az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére műsorukat, Rus Annamária magyartanár irányításával.

A diákok nemcsak a forradalom eseményeit idézték fel, hanem piros-fehér-zöld színű papírtulipánokból egy nagy kokárdát is készítettek díszletként a több kicsi mellé. Ehhez csatlakoztak a VII.B és VIII.B osztály tanulói, akik Fehér Mónika tanárnő irányításával történelmi magyar zászlókat készítettek, amelyek egy része díszletként szolgált, a többit pedig az ünneplőbe öltözött közönség között osztották ki.

A VI. D-sek ünnepi műsorához az V. B osztályos Puskás Panna és a VI. B osztályos Erdei Eszter — Rus Annamária és Tivadar Melinda magyartanár tanítványai — is csatlakoztak szavalataikkal, amelyekért egyébként az elmúlt héten díjat hozhattak haza a csengeri szavalóversenyről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...