Alkalmazások egymásutánban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:56:19

Miután Kereskényi Gábor a sajtóban is megszellőztette, hogy megyei tanácsi beadványa süket fülekre talált, megérkezett a válasz: 257 személyt alkalmaztak a megyei önkormányzatnál.

 

Választ kapott november hatodikán írásban leadott kérdésére Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, amelyben azt kérdezte meg a megyevezetéstől: 2012 júniusa óta hány új munkaszerződést írtak alá, hány új alkalmazottat fizetnek közpénzből. A hivatalos válasz szerint — amelyben a megyei tanács illetékesei mentegetőznek is a késve jött válaszadás miatt — 257 új munkaszerződést kötöttek az utóbbi tizennyolc hónapban.

— Biztos vagyok benne, hogy a törvényi előírások betartása mellett kötötték meg ezeket a munkaszerződéseket — jegyezte meg Kereskényi —, és jogilag ezekbe belekötni nem lehet, ám úgy gondolom, hogy ennyivel kibővíteni az intézményi apparátust indokolatlan volt, határozottan soknak találom az utóbbi időben alkalmazott személyek számát! Nem vettem észre, hogy a kibővített létszámmal arányosan a megyei tanács és nyolc alárendelt intézményének tevékenységi köre is bővült volna. A létszámbővítést indokolttá tevő, egyelőre csak a tervekben szereplő decentralizáció nem történt meg, sőt még szóba sem került akkor, amikor ezt a sok embert elkezdték alkalmazni a megyei tanácsnál” — hívta fel a figyelmet Kereskényi.

Portálunk kérdésére, hogy mit kíván tenni a következőkben, lesz-e a hivatalos válasznak következménye, Kereskényi elmondta, az ő jogköre itt véget ért, hivatalos úton egyebet nem tehet, az ügyben annyi teendő maradt, hogy igyekezni kell a közvélemény figyelmét ráirányítani a megyei tanácsnál folyó dolgokra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...