Alkalmazások egymásutánban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:56:19

Miután Kereskényi Gábor a sajtóban is megszellőztette, hogy megyei tanácsi beadványa süket fülekre talált, megérkezett a válasz: 257 személyt alkalmaztak a megyei önkormányzatnál.

 

Választ kapott november hatodikán írásban leadott kérdésére Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, amelyben azt kérdezte meg a megyevezetéstől: 2012 júniusa óta hány új munkaszerződést írtak alá, hány új alkalmazottat fizetnek közpénzből. A hivatalos válasz szerint — amelyben a megyei tanács illetékesei mentegetőznek is a késve jött válaszadás miatt — 257 új munkaszerződést kötöttek az utóbbi tizennyolc hónapban.

— Biztos vagyok benne, hogy a törvényi előírások betartása mellett kötötték meg ezeket a munkaszerződéseket — jegyezte meg Kereskényi —, és jogilag ezekbe belekötni nem lehet, ám úgy gondolom, hogy ennyivel kibővíteni az intézményi apparátust indokolatlan volt, határozottan soknak találom az utóbbi időben alkalmazott személyek számát! Nem vettem észre, hogy a kibővített létszámmal arányosan a megyei tanács és nyolc alárendelt intézményének tevékenységi köre is bővült volna. A létszámbővítést indokolttá tevő, egyelőre csak a tervekben szereplő decentralizáció nem történt meg, sőt még szóba sem került akkor, amikor ezt a sok embert elkezdték alkalmazni a megyei tanácsnál” — hívta fel a figyelmet Kereskényi.

Portálunk kérdésére, hogy mit kíván tenni a következőkben, lesz-e a hivatalos válasznak következménye, Kereskényi elmondta, az ő jogköre itt véget ért, hivatalos úton egyebet nem tehet, az ügyben annyi teendő maradt, hogy igyekezni kell a közvélemény figyelmét ráirányítani a megyei tanácsnál folyó dolgokra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...