Alkalmazások egymásutánban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:56:19

Miután Kereskényi Gábor a sajtóban is megszellőztette, hogy megyei tanácsi beadványa süket fülekre talált, megérkezett a válasz: 257 személyt alkalmaztak a megyei önkormányzatnál.

 

Választ kapott november hatodikán írásban leadott kérdésére Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, amelyben azt kérdezte meg a megyevezetéstől: 2012 júniusa óta hány új munkaszerződést írtak alá, hány új alkalmazottat fizetnek közpénzből. A hivatalos válasz szerint — amelyben a megyei tanács illetékesei mentegetőznek is a késve jött válaszadás miatt — 257 új munkaszerződést kötöttek az utóbbi tizennyolc hónapban.

— Biztos vagyok benne, hogy a törvényi előírások betartása mellett kötötték meg ezeket a munkaszerződéseket — jegyezte meg Kereskényi —, és jogilag ezekbe belekötni nem lehet, ám úgy gondolom, hogy ennyivel kibővíteni az intézményi apparátust indokolatlan volt, határozottan soknak találom az utóbbi időben alkalmazott személyek számát! Nem vettem észre, hogy a kibővített létszámmal arányosan a megyei tanács és nyolc alárendelt intézményének tevékenységi köre is bővült volna. A létszámbővítést indokolttá tevő, egyelőre csak a tervekben szereplő decentralizáció nem történt meg, sőt még szóba sem került akkor, amikor ezt a sok embert elkezdték alkalmazni a megyei tanácsnál” — hívta fel a figyelmet Kereskényi.

Portálunk kérdésére, hogy mit kíván tenni a következőkben, lesz-e a hivatalos válasznak következménye, Kereskényi elmondta, az ő jogköre itt véget ért, hivatalos úton egyebet nem tehet, az ügyben annyi teendő maradt, hogy igyekezni kell a közvélemény figyelmét ráirányítani a megyei tanácsnál folyó dolgokra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...