Alkalmazások egymásutánban
Utoljára módositva: 2014-01-24 19:56:19

Miután Kereskényi Gábor a sajtóban is megszellőztette, hogy megyei tanácsi beadványa süket fülekre talált, megérkezett a válasz: 257 személyt alkalmaztak a megyei önkormányzatnál.

 

Választ kapott november hatodikán írásban leadott kérdésére Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, amelyben azt kérdezte meg a megyevezetéstől: 2012 júniusa óta hány új munkaszerződést írtak alá, hány új alkalmazottat fizetnek közpénzből. A hivatalos válasz szerint — amelyben a megyei tanács illetékesei mentegetőznek is a késve jött válaszadás miatt — 257 új munkaszerződést kötöttek az utóbbi tizennyolc hónapban.

— Biztos vagyok benne, hogy a törvényi előírások betartása mellett kötötték meg ezeket a munkaszerződéseket — jegyezte meg Kereskényi —, és jogilag ezekbe belekötni nem lehet, ám úgy gondolom, hogy ennyivel kibővíteni az intézményi apparátust indokolatlan volt, határozottan soknak találom az utóbbi időben alkalmazott személyek számát! Nem vettem észre, hogy a kibővített létszámmal arányosan a megyei tanács és nyolc alárendelt intézményének tevékenységi köre is bővült volna. A létszámbővítést indokolttá tevő, egyelőre csak a tervekben szereplő decentralizáció nem történt meg, sőt még szóba sem került akkor, amikor ezt a sok embert elkezdték alkalmazni a megyei tanácsnál” — hívta fel a figyelmet Kereskényi.

Portálunk kérdésére, hogy mit kíván tenni a következőkben, lesz-e a hivatalos válasznak következménye, Kereskényi elmondta, az ő jogköre itt véget ért, hivatalos úton egyebet nem tehet, az ügyben annyi teendő maradt, hogy igyekezni kell a közvélemény figyelmét ráirányítani a megyei tanácsnál folyó dolgokra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...