Alkalmazottaknak is jár a gyógykezelési jegy
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:40:52

A nyári hónapokban a Fekete-tenger partja a legnépszerűbb úti cél

Az év eddig eltelt időszakában 1432 Szatmár megyei személy igényelt gyógykezelési jegyet, számolt be Eugenia Sabău, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatónője, akitől azt is megtudtuk, nemcsak nyugdíjasok igényelhetnek gyógykezelési jegyet, hanem orvosi javallatra alkalmazottak is. A gyógykezelési idő az eddigi 18 nap helyett 16 napig tart, hogy több személy juthasson el a gyógyüdülőhelyekre. Az üdülési jegy ára, mely a szállást, napi háromszori étkezést, gyógykezelést foglalja magába, 1430 lej és 1700 lej között változik. A nyugdíjasoknak azonban csak nyugdíjuk 50 százalékát kell kifizetniük, míg azon munkavállalók, akiknek bruttó fizetése nem haladja meg a 2298 lejt, az üdülési jegyár felét kell hogy fedezzék, akiknek ezen összegnél nagyobb a fizetésük, a teljes jegyárat ki kell fizessék. Vannak olyanok is, akik különböző speciális törvények értelmében térítésmentesen igényelhetik a gyógyüdülést. Megyénkben idén az 1432 üdülőből 220-an ingyen gyógyulhattak és pihenhettek. Július 8-án immár az idei nyolcadik turnus — 247 személy — indul gyógykezelésre. A legnépszerűbb úti célok: Félix-fürdő, Május 1, Căciulata, Herkules-fürdő, Kovászna, Vatra Dornei, Menyháza s természetesen a nyári hónapokban a Fekete-tenger partja. A júliusi és augusztusi hónapokban a munkavállalók kéréseit igyekeznek előnyben részesíteni, mivel ebben a periódusban van a szabadságolási időszak, mondta az igazgatónő, aki azt is elmondta, igény esetén kérni fogják az üdülési jegyek számának növelését. A gyógykezelési jegy igényléséhez szükséges a személyi igazolvány, a munkaadó által kiállított fizetési igazolás, az orvosi ajánlás, illetve a kitöltött formanyomtatvány. Az érdeklődők bővebb információt a 0261-706-829-es telefonszámon kérhetnek.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...