Alkalmazottaknak is jár a gyógykezelési jegy
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:40:52

A nyári hónapokban a Fekete-tenger partja a legnépszerűbb úti cél

Az év eddig eltelt időszakában 1432 Szatmár megyei személy igényelt gyógykezelési jegyet, számolt be Eugenia Sabău, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatónője, akitől azt is megtudtuk, nemcsak nyugdíjasok igényelhetnek gyógykezelési jegyet, hanem orvosi javallatra alkalmazottak is. A gyógykezelési idő az eddigi 18 nap helyett 16 napig tart, hogy több személy juthasson el a gyógyüdülőhelyekre. Az üdülési jegy ára, mely a szállást, napi háromszori étkezést, gyógykezelést foglalja magába, 1430 lej és 1700 lej között változik. A nyugdíjasoknak azonban csak nyugdíjuk 50 százalékát kell kifizetniük, míg azon munkavállalók, akiknek bruttó fizetése nem haladja meg a 2298 lejt, az üdülési jegyár felét kell hogy fedezzék, akiknek ezen összegnél nagyobb a fizetésük, a teljes jegyárat ki kell fizessék. Vannak olyanok is, akik különböző speciális törvények értelmében térítésmentesen igényelhetik a gyógyüdülést. Megyénkben idén az 1432 üdülőből 220-an ingyen gyógyulhattak és pihenhettek. Július 8-án immár az idei nyolcadik turnus — 247 személy — indul gyógykezelésre. A legnépszerűbb úti célok: Félix-fürdő, Május 1, Căciulata, Herkules-fürdő, Kovászna, Vatra Dornei, Menyháza s természetesen a nyári hónapokban a Fekete-tenger partja. A júliusi és augusztusi hónapokban a munkavállalók kéréseit igyekeznek előnyben részesíteni, mivel ebben a periódusban van a szabadságolási időszak, mondta az igazgatónő, aki azt is elmondta, igény esetén kérni fogják az üdülési jegyek számának növelését. A gyógykezelési jegy igényléséhez szükséges a személyi igazolvány, a munkaadó által kiállított fizetési igazolás, az orvosi ajánlás, illetve a kitöltött formanyomtatvány. Az érdeklődők bővebb információt a 0261-706-829-es telefonszámon kérhetnek.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...