Alkalmazottaknak is jár a gyógykezelési jegy
Utoljára módositva: 2014-07-02 21:40:52

A nyári hónapokban a Fekete-tenger partja a legnépszerűbb úti cél

Az év eddig eltelt időszakában 1432 Szatmár megyei személy igényelt gyógykezelési jegyet, számolt be Eugenia Sabău, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatónője, akitől azt is megtudtuk, nemcsak nyugdíjasok igényelhetnek gyógykezelési jegyet, hanem orvosi javallatra alkalmazottak is. A gyógykezelési idő az eddigi 18 nap helyett 16 napig tart, hogy több személy juthasson el a gyógyüdülőhelyekre. Az üdülési jegy ára, mely a szállást, napi háromszori étkezést, gyógykezelést foglalja magába, 1430 lej és 1700 lej között változik. A nyugdíjasoknak azonban csak nyugdíjuk 50 százalékát kell kifizetniük, míg azon munkavállalók, akiknek bruttó fizetése nem haladja meg a 2298 lejt, az üdülési jegyár felét kell hogy fedezzék, akiknek ezen összegnél nagyobb a fizetésük, a teljes jegyárat ki kell fizessék. Vannak olyanok is, akik különböző speciális törvények értelmében térítésmentesen igényelhetik a gyógyüdülést. Megyénkben idén az 1432 üdülőből 220-an ingyen gyógyulhattak és pihenhettek. Július 8-án immár az idei nyolcadik turnus — 247 személy — indul gyógykezelésre. A legnépszerűbb úti célok: Félix-fürdő, Május 1, Căciulata, Herkules-fürdő, Kovászna, Vatra Dornei, Menyháza s természetesen a nyári hónapokban a Fekete-tenger partja. A júliusi és augusztusi hónapokban a munkavállalók kéréseit igyekeznek előnyben részesíteni, mivel ebben a periódusban van a szabadságolási időszak, mondta az igazgatónő, aki azt is elmondta, igény esetén kérni fogják az üdülési jegyek számának növelését. A gyógykezelési jegy igényléséhez szükséges a személyi igazolvány, a munkaadó által kiállított fizetési igazolás, az orvosi ajánlás, illetve a kitöltött formanyomtatvány. Az érdeklődők bővebb információt a 0261-706-829-es telefonszámon kérhetnek.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...