Alkudoznak a fuvarozók
Utoljára módositva: 2013-12-13 09:52:43

Félsikerként értékelte a szállításügyi tárcától tegnap kicsikart engedményeket Fodor Ferenc, a romániai fuvarozók érdekképviseletének szatmári képviselője. Ma tovább folyik a tárgyalás.

 

Nem csak a hét eurocentes üzemanyag-illeték bevezetése ellen tiltakoztak hétfőn a kamionosok

Tárgyalóasztalhoz ültek csütörtökön a romániai szállítási vállalatok képviselői a szaktárcával. Mint ismeretes, a fuvarozó vállalatok hétfőn általános tiltakozó akciót hirdettek, a kamionstop célja pedig az volt, hogy nyomatékosítsák követeléseiket a szállításügyi minisztérium felé. Amint azt Fodor Ferenc lapunknak kifejtette: májusban akart a szaktárca bevezetni egy olyan szabályzat-csomagot, mely hátrányosan érintette volna a fuvarozókat, ennek hatályba léptetését azonban decemberre halasztották. Mivel a jogszabályon időközben nem eszközöltek változtatásokat, országos szintű tiltakozó akcióval kényszerítették tárgyalásra a minisztériumot. Ramona Mănescu tárcavezető tegnap fogadta az érdekképviseleti szervezet delegációját, akik előadták kifogásaikat. Fodor Ferenc szerint nemcsak a hét eurocentes üzemanyag-illeték bevezetése ellen tiltakoznak, a jogszabály ugyanis számos más előnytelen rendelkezést is tartalmaz. Mint lapunknak elmondta: apróságokért óriási büntetéseket szabhatnának ki. Ha például egy kamionsofőr elfelejti magával vinni a munkaviszonyról szóló igazolványát, 4-től 12 ezer lejig terjedő büntetést róhatnának ki rá. Visszaélésnek ítélték továbbá azt is, hogy köteleznék a cégtulajdonosokat, hogy mindenik teherautóra írassák rá, hogy milyen hosszú, milyen széles és milyen magas a jármű. Fodor szerint ez értelmetlen, hisz az autóhoz tartozó aktákban ezek az adatok szerepelnek. Úgy vélte, ez mindössze egy több millió eurós biznisz lett volna valaki számára, ugyanis egyetlen jármű feliratozása minimum 800 lejbe kerülne. Amint megtudtuk, tegnap — néhány más engedmény mellett — sikerült elérniük azt, hogy a bírságok összegét a felére csökkentsék. „Ez nem rossz, de nem elég” — értékelte az elért eredményeket Fodor Ferenc, aki elmondta: reméli, hogy a ma folytatódó egyeztetések során további, a fuvarozókat hátrányosan érintő szabályt sikerül majd megváltoztattatniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...