Alkudoznak a fuvarozók
Utoljára módositva: 2013-12-13 09:52:43

Félsikerként értékelte a szállításügyi tárcától tegnap kicsikart engedményeket Fodor Ferenc, a romániai fuvarozók érdekképviseletének szatmári képviselője. Ma tovább folyik a tárgyalás.

 

Nem csak a hét eurocentes üzemanyag-illeték bevezetése ellen tiltakoztak hétfőn a kamionosok

Tárgyalóasztalhoz ültek csütörtökön a romániai szállítási vállalatok képviselői a szaktárcával. Mint ismeretes, a fuvarozó vállalatok hétfőn általános tiltakozó akciót hirdettek, a kamionstop célja pedig az volt, hogy nyomatékosítsák követeléseiket a szállításügyi minisztérium felé. Amint azt Fodor Ferenc lapunknak kifejtette: májusban akart a szaktárca bevezetni egy olyan szabályzat-csomagot, mely hátrányosan érintette volna a fuvarozókat, ennek hatályba léptetését azonban decemberre halasztották. Mivel a jogszabályon időközben nem eszközöltek változtatásokat, országos szintű tiltakozó akcióval kényszerítették tárgyalásra a minisztériumot. Ramona Mănescu tárcavezető tegnap fogadta az érdekképviseleti szervezet delegációját, akik előadták kifogásaikat. Fodor Ferenc szerint nemcsak a hét eurocentes üzemanyag-illeték bevezetése ellen tiltakoznak, a jogszabály ugyanis számos más előnytelen rendelkezést is tartalmaz. Mint lapunknak elmondta: apróságokért óriási büntetéseket szabhatnának ki. Ha például egy kamionsofőr elfelejti magával vinni a munkaviszonyról szóló igazolványát, 4-től 12 ezer lejig terjedő büntetést róhatnának ki rá. Visszaélésnek ítélték továbbá azt is, hogy köteleznék a cégtulajdonosokat, hogy mindenik teherautóra írassák rá, hogy milyen hosszú, milyen széles és milyen magas a jármű. Fodor szerint ez értelmetlen, hisz az autóhoz tartozó aktákban ezek az adatok szerepelnek. Úgy vélte, ez mindössze egy több millió eurós biznisz lett volna valaki számára, ugyanis egyetlen jármű feliratozása minimum 800 lejbe kerülne. Amint megtudtuk, tegnap — néhány más engedmény mellett — sikerült elérniük azt, hogy a bírságok összegét a felére csökkentsék. „Ez nem rossz, de nem elég” — értékelte az elért eredményeket Fodor Ferenc, aki elmondta: reméli, hogy a ma folytatódó egyeztetések során további, a fuvarozókat hátrányosan érintő szabályt sikerül majd megváltoztattatniuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...