Áll a víz az útszéleken
Utoljára módositva: 2016-02-23 11:25:35

Útfelület helyett kacsaúsztatót aszfaltozott három utcában is a Zemplénkő Szatmárnémetiben, hatalmas tócsák éktelenkednek mindenfelé.

Igazi út sosem lesz már a sugárút és a kispiac között

Nem okozott csalódást a szatmárnémeti csatornavezeték-fektetési munkálatokat végző magyarországi Zemplénkő Kft., amikor visszaaszfaltozta az árkokat: csapnivaló munkát végzett most is. A Vasile Lucaciu, a Ioan Slavici és a Banat utcákban egyaránt úgy burkolta az utakat, hogy az aszfaltnak nincs lejtése az esővíz-elvezető csatornanyílások felé, hosszú métereken áll a víz az úttesten, ha esik az eső. Panaszkodnak a lakók, hogy bokáig érő vízbe kénytelenek kiszállni az autóból, illetve hogy a gyalogosokra és a házak falára is felcsapják a vizet az útszéli mélyedésekből a kocsik.

A jelenség sajnos nem új keletű, a korábbi években aszfaltozó cégek is dolgoztak úgy, hogy kisebbfajta mocsár maradt utánuk az úttesten, a Zemplénkő ehhez a speciális úttest-kialakítási stílushoz illeszkedő munkát végzett — most még több szatmárnémeti útnak áll a szélén a víz, mint eddig. A munka a városvezetés által még nem lett átvéve, azaz nem fizették még ki a kontár munkát, de valószínű, hogy nem helyreállítási kötelezettséggel áll majd elő a polgármesteri hivatal a cég irányába, hanem aprópénzt érő büntetést kap majd a hanyag aszfaltozásért a vállalat. Késett is a munkálatok befejezésével a kivitelező, de érdemben akkor sem léptek fel ellene a városházi illetékesek.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...