Állás foglalt a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja
Utoljára módositva: 2019-06-05 19:21:19

A sürgősségi kormányrendeletek használatának “extrém helyzetekre” való korlátozása mellett foglalt állást a Klaus Iohannis államfővel folytatott konzultáción a magyartól eltérő nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja – nyilatkozta a frakció vezetője, Varujan Pambuccian.

A frakcióvezető leszögezte, a nemzeti kisebbségek már 2003-ban a sürgősségi kormányrendeletek teljes kiiktatását kérték. “Most úgy véljük, hogy ezeket csak katasztrófa-, háborús vagy egyéb extrém helyzetekben kellene alkalmazni, egyébként fölöslegesek. Ha van politikai akarat, bármely törvényt nagyon rövid idő alatt elfogadhat a parlament, nincs feltétlenül szükség sürgősségi kormányrendeletre. Mi tehát a referendumon megszabottnál is nagyobb mértékben korlátoznánk a sürgősségi rendeletek használatát” – nyomatékosította Pampuccian, hozzátéve, hogy támogatni fogják Iohannis elnök alkotmánymódosító kezdeményezését.

A magyartól eltérő nemzeti kisebbségek frakciójának vezetője azt is elmondta, becsléseik szerint a csoport tagjainak mintegy fele szavazná meg a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

“Ahogyan önök is tudják, a mi frakciónk több különböző szervezet képviselőjéből áll, azaz közülünk mindenki más-más szervezetet képvisel. A köztudatban ugyan még mindig az él, hogy ugyanúgy működünk, mint egy pártfrakció, de ez nem így van” – magyarázta az újságíróknak Varujan Pambuccian.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...