Állásbörzét tartottak szakképesítetteknek
Utoljára módositva: 2015-09-10 19:09:01

Tegnap délben a szatmárnémeti Dana II. hotel földszintjén szerveztek állásbörzét azoknak, akik az elmúlt időszakban ápolói, idősgondozói és babysitter-tanfolyamot végeztek.

Munkaadók és munkavállalók részéről is nagy volt az érdeklődés

A munkaadók és a munkavállalók közötti kapcsolatteremtés céljából szerveztek állásbörzét tegnap az egyik szatmárnémeti, régi központi szálloda halljában. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség és a Szatmári Vöröskereszt közreműködésével szervezett eseményre azokat várták, akik az elmúlt időszakban ápolói, idősgondozói, vagy gyermekfelvigyázói képzésen vettek részt. Jól jellemzi a megyei munkapiaci viszonyokat, hogy a kurzus mellett még külön börzét is kell szervezni annak érdekében, hogy a munkát kereső személyek képzettségüknek megfelelő állást találjanak. Az uniós pénzekből finanszírozott projekttel az a céljuk a szervezőknek, hogy olyan képzést nyújtsanak vidéki, létminimum alatt élő, mezőgazdaságból élő, hosszú ideje állás nélkül lévő, vagy fiatal munkanélküliek számára, ami lehetőséget biztosít nekik az elhelyezkedésre. A projektben részt vevő intézmények tanácsadásban és tájékoztatásban részesítik őket, hogy ne csak alkalmazottként, de egyéni vállalkozókként is megjelenhessenek a munkaerőpiacon, vagy hogy családi vállalkozást alapítsanak. Az eseményen elhangzott, hogy a hasonló képzést elvégező személyekre nagyon hamar lecsapnak a nyugati országokba munkaerőt közvetítő cégek, a szatmárnémeti börze viszont lehetőséget ad arra, hogy az érintettek ne csak külföldön, de itthon is találjanak munkát maguknak.

Azok a magánszemélyek, akik szakképzett felvigyázót szeretnének családjukban élő idős személy, vagy gyerek mellé, de nem voltak jelen a tegnapi börzén, a Szatmári Vöröskeresztet hívva — a 0261–770244-es telefonszámon — léphetnek kapcsolatba a munkavállalókkal.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...