Állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági ellenőrzések megyeszerte
Utoljára módositva: 2018-07-21 10:40:44

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) állategészségügyi szempontok alapján összesen 148 ellenőrzést tartott a megyében július 13. és 19. között.

A szakemberek gazdaságokat, polgármesteri hivatalokat, állatorvosi rendelőket és vadásztársaságokat ellenőriztek, illetve a forgalomban végeztek kontrollt. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az ellenőrzött helyek állategészségügyi feltételeit, ellenőrizték a működéshez szükséges dokumentumok meglétét, az állatok szállítására vonatkozó engedélyeket, az állatok azonosítását igazoló iratok meglétét, monitorizálták az állati eredetű élelmiszereket, a védőruházat meglétét is vizsgálták, illetve azt is, hogy megfelelő mennyiségű fertőtlenítésre és féregtelenítésre használt szert tartanak-e raktáron. A szakemberek 4 esetben találkoztak valamilyen rendellenességgel. Két esetben 2800 lej összértékű bírságot szabtak ki. 2800 lejre bírságoltak egy oláhgyűrűsi lótenyésztőt, amiért állategészségügyi engedély nélkül engedte a már meglevő állatai közé a frissen vásárolt lovakat. Egy Argeş megyei, élő állat szállítását végző vállalkozást 1200 lejre szankcionáltak, amiért állategészségügyi engedély nélkül szállította az élő állatokat. Ezenkívül írásbeli figyelmeztetésben részesítettek két turci gazdaságot a vásárolt jószágok időben történő beíratásának elmulasztása miatt.

A DSVSA szakemberei élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket is végeztek július 13. és 19. között, szám szerint 86-ot. Ezen akció keretében az élelmiszerraktárakat, közélelmezési egységeket, pihenőövezeteket, panziókat, élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, élelmiszerpiacokat, pékségeket, cukrászdákat, nem állati eredetű élelmiszerek csomagolását végző egységeket, raktárakat, valamint hús- és tejfeldolgozó üzemeket ellenőriztek. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az élelmiszerek raktározási körülményeit, a higiéniai előírások betartását, az élelmiszer-készítésben használatos alapanyagok minőségét, a csomagolásokra és címkékre vonatkozó előírások betartását, a szállítási körülményeket, illetve a védelmi előírások betartását. Az ellenőrzések során észlelt hiányosságokat helyben sikerült megoldani, a szabálysértők pedig figyelmeztetésben részesültek.

A halmi határrendészekkel közösen végzett ellenőrzési akciójuk keretében a DSVSA munkatársai 24 kilogramm, 632 lej értékű élelmiszer lefoglalásáról döntöttek. Az élelmiszerekből mintát vettek, majd pedig megsemmisítették azokat.

A DSVSA felhívja a lakosság figyelmét, hogy azonnal értesítsék őket a 0800826787-es vagy a 0261–715956-os telefonszámon, ha bármilyen állategészségügyi vagy közélelmezési észrevételt szeretnének bejelenteni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...