Állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági ellenőrzések megyeszerte
Utoljára módositva: 2018-07-21 10:40:44

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) állategészségügyi szempontok alapján összesen 148 ellenőrzést tartott a megyében július 13. és 19. között.

A szakemberek gazdaságokat, polgármesteri hivatalokat, állatorvosi rendelőket és vadásztársaságokat ellenőriztek, illetve a forgalomban végeztek kontrollt. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az ellenőrzött helyek állategészségügyi feltételeit, ellenőrizték a működéshez szükséges dokumentumok meglétét, az állatok szállítására vonatkozó engedélyeket, az állatok azonosítását igazoló iratok meglétét, monitorizálták az állati eredetű élelmiszereket, a védőruházat meglétét is vizsgálták, illetve azt is, hogy megfelelő mennyiségű fertőtlenítésre és féregtelenítésre használt szert tartanak-e raktáron. A szakemberek 4 esetben találkoztak valamilyen rendellenességgel. Két esetben 2800 lej összértékű bírságot szabtak ki. 2800 lejre bírságoltak egy oláhgyűrűsi lótenyésztőt, amiért állategészségügyi engedély nélkül engedte a már meglevő állatai közé a frissen vásárolt lovakat. Egy Argeş megyei, élő állat szállítását végző vállalkozást 1200 lejre szankcionáltak, amiért állategészségügyi engedély nélkül szállította az élő állatokat. Ezenkívül írásbeli figyelmeztetésben részesítettek két turci gazdaságot a vásárolt jószágok időben történő beíratásának elmulasztása miatt.

A DSVSA szakemberei élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket is végeztek július 13. és 19. között, szám szerint 86-ot. Ezen akció keretében az élelmiszerraktárakat, közélelmezési egységeket, pihenőövezeteket, panziókat, élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, élelmiszerpiacokat, pékségeket, cukrászdákat, nem állati eredetű élelmiszerek csomagolását végző egységeket, raktárakat, valamint hús- és tejfeldolgozó üzemeket ellenőriztek. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az élelmiszerek raktározási körülményeit, a higiéniai előírások betartását, az élelmiszer-készítésben használatos alapanyagok minőségét, a csomagolásokra és címkékre vonatkozó előírások betartását, a szállítási körülményeket, illetve a védelmi előírások betartását. Az ellenőrzések során észlelt hiányosságokat helyben sikerült megoldani, a szabálysértők pedig figyelmeztetésben részesültek.

A halmi határrendészekkel közösen végzett ellenőrzési akciójuk keretében a DSVSA munkatársai 24 kilogramm, 632 lej értékű élelmiszer lefoglalásáról döntöttek. Az élelmiszerekből mintát vettek, majd pedig megsemmisítették azokat.

A DSVSA felhívja a lakosság figyelmét, hogy azonnal értesítsék őket a 0800826787-es vagy a 0261–715956-os telefonszámon, ha bármilyen állategészségügyi vagy közélelmezési észrevételt szeretnének bejelenteni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...