Állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági ellenőrzések megyeszerte
Utoljára módositva: 2018-07-21 10:40:44

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) állategészségügyi szempontok alapján összesen 148 ellenőrzést tartott a megyében július 13. és 19. között.

A szakemberek gazdaságokat, polgármesteri hivatalokat, állatorvosi rendelőket és vadásztársaságokat ellenőriztek, illetve a forgalomban végeztek kontrollt. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az ellenőrzött helyek állategészségügyi feltételeit, ellenőrizték a működéshez szükséges dokumentumok meglétét, az állatok szállítására vonatkozó engedélyeket, az állatok azonosítását igazoló iratok meglétét, monitorizálták az állati eredetű élelmiszereket, a védőruházat meglétét is vizsgálták, illetve azt is, hogy megfelelő mennyiségű fertőtlenítésre és féregtelenítésre használt szert tartanak-e raktáron. A szakemberek 4 esetben találkoztak valamilyen rendellenességgel. Két esetben 2800 lej összértékű bírságot szabtak ki. 2800 lejre bírságoltak egy oláhgyűrűsi lótenyésztőt, amiért állategészségügyi engedély nélkül engedte a már meglevő állatai közé a frissen vásárolt lovakat. Egy Argeş megyei, élő állat szállítását végző vállalkozást 1200 lejre szankcionáltak, amiért állategészségügyi engedély nélkül szállította az élő állatokat. Ezenkívül írásbeli figyelmeztetésben részesítettek két turci gazdaságot a vásárolt jószágok időben történő beíratásának elmulasztása miatt.

A DSVSA szakemberei élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket is végeztek július 13. és 19. között, szám szerint 86-ot. Ezen akció keretében az élelmiszerraktárakat, közélelmezési egységeket, pihenőövezeteket, panziókat, élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, élelmiszerpiacokat, pékségeket, cukrászdákat, nem állati eredetű élelmiszerek csomagolását végző egységeket, raktárakat, valamint hús- és tejfeldolgozó üzemeket ellenőriztek. Az igazgatóság munkatársai megvizsgálták az élelmiszerek raktározási körülményeit, a higiéniai előírások betartását, az élelmiszer-készítésben használatos alapanyagok minőségét, a csomagolásokra és címkékre vonatkozó előírások betartását, a szállítási körülményeket, illetve a védelmi előírások betartását. Az ellenőrzések során észlelt hiányosságokat helyben sikerült megoldani, a szabálysértők pedig figyelmeztetésben részesültek.

A halmi határrendészekkel közösen végzett ellenőrzési akciójuk keretében a DSVSA munkatársai 24 kilogramm, 632 lej értékű élelmiszer lefoglalásáról döntöttek. Az élelmiszerekből mintát vettek, majd pedig megsemmisítették azokat.

A DSVSA felhívja a lakosság figyelmét, hogy azonnal értesítsék őket a 0800826787-es vagy a 0261–715956-os telefonszámon, ha bármilyen állategészségügyi vagy közélelmezési észrevételt szeretnének bejelenteni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...