Állatorvosok évi találkozója
Utoljára módositva: 2014-05-30 10:18:02

Tegnap az állatorvosok napja alkalmából találkozót tartottak a megyebeli állatorvosok számára, akik egy szakmai képzést követően közös gondjaikról tárgyaltak, majd közös ebéden vettek részt.

 

Május 15-én van az állatorvosok napja, amit ebben az évben egy kicsit később (azaz tegnap) ünnepeltek meg Szatmár megye állatorvosai. Ezekre az ünnepi találkozókra az Állatorvosi Kamara és az Állatorvosok Szatmár Megyei Egyesülete egyformán meghívja a megye aktív és nyugalmazott állatorvosait. Az esemény megnyitóján a résztvevőket Cosmin Pop, az Állatorvosi Kamara elnöke és Radu Roca, a Szatmár Megyei Állatorvosok Egyesületének elnöke köszöntötte. Ezeken a találkozókon az állatorvosok egy továbbképzésen is részt vesznek, az idén két előadás hangzott el: az egyik a sertések ivartalanításáról szólt (lévén hogy az utóbbi évek során több alkalommal tapasztaltak fertőzéseket ezeknek a műveleteknek az elvégzése után), a másik téma a méhészettel kapcsolatos állat-egészségügyi problémák megvitatása volt. Dr. Molnár Zsolt, az Állatorvosi Kamara és az Állatorvosok Szatmár Megyei Egyesületének alelnöke elmondta, hogy ezeknek az előadásoknak az a lényege, hogy az állatorvosok pontszámokhoz jussanak, ugyanis meg van határozva, hány továbbképzésen szerzett pontot kell összegyűjtsenek az állatorvosok ahhoz, hogy gyakorolhassák a praxisukat. A szakmai megbeszéléseket követően az állatorvosok időszerű problémáikról beszéltek. Sok gondot okoz számukra a törvények állandó változása; nem a törvényismerettel vannak problémák, hanem sok esetben nehezen lehet megértetni a törvényváltozásokat azokkal az állattartókkal, akik az APIA-tól igényelnek támogatásokat. Egy másik probléma az, hogy az állattartók nagy része nem érti meg, hogy az állatorvos magánpraxist folytat, így minden szolgáltatásnak megvan a maga díjszabása. A találkozó közös ebéddel ért véget.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...