Állatorvosok évi találkozója
Utoljára módositva: 2014-05-30 10:18:02

Tegnap az állatorvosok napja alkalmából találkozót tartottak a megyebeli állatorvosok számára, akik egy szakmai képzést követően közös gondjaikról tárgyaltak, majd közös ebéden vettek részt.

 

Május 15-én van az állatorvosok napja, amit ebben az évben egy kicsit később (azaz tegnap) ünnepeltek meg Szatmár megye állatorvosai. Ezekre az ünnepi találkozókra az Állatorvosi Kamara és az Állatorvosok Szatmár Megyei Egyesülete egyformán meghívja a megye aktív és nyugalmazott állatorvosait. Az esemény megnyitóján a résztvevőket Cosmin Pop, az Állatorvosi Kamara elnöke és Radu Roca, a Szatmár Megyei Állatorvosok Egyesületének elnöke köszöntötte. Ezeken a találkozókon az állatorvosok egy továbbképzésen is részt vesznek, az idén két előadás hangzott el: az egyik a sertések ivartalanításáról szólt (lévén hogy az utóbbi évek során több alkalommal tapasztaltak fertőzéseket ezeknek a műveleteknek az elvégzése után), a másik téma a méhészettel kapcsolatos állat-egészségügyi problémák megvitatása volt. Dr. Molnár Zsolt, az Állatorvosi Kamara és az Állatorvosok Szatmár Megyei Egyesületének alelnöke elmondta, hogy ezeknek az előadásoknak az a lényege, hogy az állatorvosok pontszámokhoz jussanak, ugyanis meg van határozva, hány továbbképzésen szerzett pontot kell összegyűjtsenek az állatorvosok ahhoz, hogy gyakorolhassák a praxisukat. A szakmai megbeszéléseket követően az állatorvosok időszerű problémáikról beszéltek. Sok gondot okoz számukra a törvények állandó változása; nem a törvényismerettel vannak problémák, hanem sok esetben nehezen lehet megértetni a törvényváltozásokat azokkal az állattartókkal, akik az APIA-tól igényelnek támogatásokat. Egy másik probléma az, hogy az állattartók nagy része nem érti meg, hogy az állatorvos magánpraxist folytat, így minden szolgáltatásnak megvan a maga díjszabása. A találkozó közös ebéddel ért véget.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...