Alleluja — adventi koncert
Utoljára módositva: 2013-12-16 09:28:43

Vasárnap este megtelt a római katolikus Székesegyház a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztori Kórusának és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusának hatodik alkalommal tartott adventi koncertjén. Mára már hagyománnyá vált, hogy a Higyed Gyöngyi zenetanár–karnagy kezdeményezésére alakult felnőtt- és gyerekkórus, újabb és újabb művekkel gazdagítva repertoárját, évről évre megörvendezteti a kórusműveket kedvelő hallgatóságot. Amellett, hogy az igényes éneklés és zenélés lehetőségét hirdetik, az ökumené fontosságára is felhívják a figyelmet, hogy más–más felekezetű emberek is tudnak együtt ünnepelni békében és szeretetben. A gyermekkórus utánpótlása örvendetes módon biztosított, hiszen már az ötödikes diákok is bekapcsolódtak az éneklés élményébe. A tegnapi koncerten vezényelt Higyed Gyöngyi, közreműködött Kovács–Pistuka Emőke (hegedű), Lutai Alexandru (trombita), Balaskó Balázs (zongora), Higyed János Bence (trombita) és Rédai Ádám (zongora). A műsorban elhangzott: Gárdonyi, Lightfoot, Berkesi, Bárdos, Piazolla, Händel, Praetorius, Demény, Caccini, Haydn, Gluck, Mozart, Schubert, Jianu, Lorenc, Bach és Albinoni Alleluja! — Dicsérjétek az Urat! című műve. Jó dolog az Urat dicsérni, halleluját énekelni neki, vallják a kórusok tagjai. Isten nevének magasztalásával lehet érezni az ünnep közeledtét és áldásossá tenni azt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...