Alleluja — adventi koncert
Utoljára módositva: 2013-12-16 09:28:43

Vasárnap este megtelt a római katolikus Székesegyház a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztori Kórusának és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusának hatodik alkalommal tartott adventi koncertjén. Mára már hagyománnyá vált, hogy a Higyed Gyöngyi zenetanár–karnagy kezdeményezésére alakult felnőtt- és gyerekkórus, újabb és újabb művekkel gazdagítva repertoárját, évről évre megörvendezteti a kórusműveket kedvelő hallgatóságot. Amellett, hogy az igényes éneklés és zenélés lehetőségét hirdetik, az ökumené fontosságára is felhívják a figyelmet, hogy más–más felekezetű emberek is tudnak együtt ünnepelni békében és szeretetben. A gyermekkórus utánpótlása örvendetes módon biztosított, hiszen már az ötödikes diákok is bekapcsolódtak az éneklés élményébe. A tegnapi koncerten vezényelt Higyed Gyöngyi, közreműködött Kovács–Pistuka Emőke (hegedű), Lutai Alexandru (trombita), Balaskó Balázs (zongora), Higyed János Bence (trombita) és Rédai Ádám (zongora). A műsorban elhangzott: Gárdonyi, Lightfoot, Berkesi, Bárdos, Piazolla, Händel, Praetorius, Demény, Caccini, Haydn, Gluck, Mozart, Schubert, Jianu, Lorenc, Bach és Albinoni Alleluja! — Dicsérjétek az Urat! című műve. Jó dolog az Urat dicsérni, halleluját énekelni neki, vallják a kórusok tagjai. Isten nevének magasztalásával lehet érezni az ünnep közeledtét és áldásossá tenni azt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...