Álomkirándulás Legolandbe
Utoljára módositva: 2017-09-13 18:14:55

A németországi Legolandbe kirándultak a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjában részt vevő családok az elmúlt héten.

Összesen 15 gyermek és az őket elkísérő családtagok vehettek részt a németországi kiránduláson

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány minden évben lehetőséget biztosít egy pihentető kirándulásra az alapítvány Reménysugár programjában részt vevő daganatos megbetegedéssel kezelt gyermekeknek és családtagjainak.

Az idei kirándulás igazán különlegesre sikeredett, köszönhetően az áprilisban megrendezett jótékonysági estnek, a szatmárnémetiek támogatásából több család számára egy valóságos álomkirándulás jöhetett létre az elmúlt héten.

Összesen 15 gyermek és az őket elkísérő családtagok vettek részt ezen az utazáson, amelyet a németországi Legolandba szervezett meg a Hans Lindner Alapítvány. A kirándulás során életre szóló élményekkel gazdagodtak a Reménysugár program kedvezményezettjei, egy olyan helyszínen, amelyekről szavakkal talán nehéz elmondani, annak csodáját.

A Németországban található, Ulm melletti vidámpark tárt kapukkal várta ezeket a gyerekeket, akik igyekeztek a lehető legtöbb látnivalót megtekinteni, és természetesen ki is próbálni.

Ezek közül legnagyobb élményt talán a legóelemekből épített vízi csúszda nyújtotta számukra, amely körbejárja a vidámparkot. Legópókokkal zsúfolt barlangokban jártak, majd felmászhattak a vidámpark kilátójára, ahonnan az egész létesítményt megcsodálhatták. Megnézték ezután a Hero Factoryt, majd a Ninja-világot is, ahol mindenkinek esélye volt egy rövid időre hőssé válni.

A kirándulás következő neves állomása München városa volt, ahol először a neves labdarúgócsapat, a Bayern München stadionját, a 75 000 férőhelyes Allianz Arénát látogatták meg. Ezen a helyen a gyermekek lélegzete szinten elállt, hiszen sokuk számára egy valódi álom vált valóra e játéktér, a lelátók, és az öltözők megtekintésével. Sőt, a hab a tortán, a Bayern München csapatának múzeuma volt, ahol trófeákat, mezeket, fotókat és megannyi labdarúgóereklyét csodálhattak meg a látogatók.

Ezt követte az utazás következő állomása, a müncheni Marienplatz, amely szintén vonzó célpontnak bizonyult. Itt megtekintették a Glockenspielt és a Szent Péter-templomot, valamint az Oktoberfestnek helyet adó teraszokat is.

És, hogy az élmény teljes legyen, hazafelé jövet a kirándulók tettek egy bécsi kitérőt is, ahol a neves bécsi vidámparkot is kipróbálhatták. Itt felülhettek az óriáskerékre, illetve megannyi játékra, amelyek az élmények mellett egy komoly adrenalinlökettel is szolgáltak a bátrabbak számára.

Bár az utazás véget ért, a gyerekek gondolatban még mindig ott vannak, hiszen az élmények és az onnan hazahozott emlékek egész életük során elkísérik majd őket. A családtagok nehezen találták a szavakat, amelyekkel a szatmárnémeti jótékonykodóknak köszönetet mondhattak volna. Azt, hogy a kalandos utazás tökéletesre sikerült, egy gyermek egyetlen mondata is igazolja: „Éreztem, hogy élek!”

A Hans Lindner Alapítvány saját maga és a Reménysugár program csapatának nevében ezúton mond köszönetet mindazoknak a szatmáriaknak, akik támogatták a daganatos gyerekekért szóló kezdeményezést, és szívük ügyének tekintették azt, hogy ezeknek a családoknak maradandó élményeket szerezhessenek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...