Álomkirándulás Legolandbe
Utoljára módositva: 2017-09-13 18:14:55

A németországi Legolandbe kirándultak a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjában részt vevő családok az elmúlt héten.

Összesen 15 gyermek és az őket elkísérő családtagok vehettek részt a németországi kiránduláson

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány minden évben lehetőséget biztosít egy pihentető kirándulásra az alapítvány Reménysugár programjában részt vevő daganatos megbetegedéssel kezelt gyermekeknek és családtagjainak.

Az idei kirándulás igazán különlegesre sikeredett, köszönhetően az áprilisban megrendezett jótékonysági estnek, a szatmárnémetiek támogatásából több család számára egy valóságos álomkirándulás jöhetett létre az elmúlt héten.

Összesen 15 gyermek és az őket elkísérő családtagok vettek részt ezen az utazáson, amelyet a németországi Legolandba szervezett meg a Hans Lindner Alapítvány. A kirándulás során életre szóló élményekkel gazdagodtak a Reménysugár program kedvezményezettjei, egy olyan helyszínen, amelyekről szavakkal talán nehéz elmondani, annak csodáját.

A Németországban található, Ulm melletti vidámpark tárt kapukkal várta ezeket a gyerekeket, akik igyekeztek a lehető legtöbb látnivalót megtekinteni, és természetesen ki is próbálni.

Ezek közül legnagyobb élményt talán a legóelemekből épített vízi csúszda nyújtotta számukra, amely körbejárja a vidámparkot. Legópókokkal zsúfolt barlangokban jártak, majd felmászhattak a vidámpark kilátójára, ahonnan az egész létesítményt megcsodálhatták. Megnézték ezután a Hero Factoryt, majd a Ninja-világot is, ahol mindenkinek esélye volt egy rövid időre hőssé válni.

A kirándulás következő neves állomása München városa volt, ahol először a neves labdarúgócsapat, a Bayern München stadionját, a 75 000 férőhelyes Allianz Arénát látogatták meg. Ezen a helyen a gyermekek lélegzete szinten elállt, hiszen sokuk számára egy valódi álom vált valóra e játéktér, a lelátók, és az öltözők megtekintésével. Sőt, a hab a tortán, a Bayern München csapatának múzeuma volt, ahol trófeákat, mezeket, fotókat és megannyi labdarúgóereklyét csodálhattak meg a látogatók.

Ezt követte az utazás következő állomása, a müncheni Marienplatz, amely szintén vonzó célpontnak bizonyult. Itt megtekintették a Glockenspielt és a Szent Péter-templomot, valamint az Oktoberfestnek helyet adó teraszokat is.

És, hogy az élmény teljes legyen, hazafelé jövet a kirándulók tettek egy bécsi kitérőt is, ahol a neves bécsi vidámparkot is kipróbálhatták. Itt felülhettek az óriáskerékre, illetve megannyi játékra, amelyek az élmények mellett egy komoly adrenalinlökettel is szolgáltak a bátrabbak számára.

Bár az utazás véget ért, a gyerekek gondolatban még mindig ott vannak, hiszen az élmények és az onnan hazahozott emlékek egész életük során elkísérik majd őket. A családtagok nehezen találták a szavakat, amelyekkel a szatmárnémeti jótékonykodóknak köszönetet mondhattak volna. Azt, hogy a kalandos utazás tökéletesre sikerült, egy gyermek egyetlen mondata is igazolja: „Éreztem, hogy élek!”

A Hans Lindner Alapítvány saját maga és a Reménysugár program csapatának nevében ezúton mond köszönetet mindazoknak a szatmáriaknak, akik támogatták a daganatos gyerekekért szóló kezdeményezést, és szívük ügyének tekintették azt, hogy ezeknek a családoknak maradandó élményeket szerezhessenek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...