Amerikai kosárcsapat verte a VSK-t
Utoljára módositva: 2013-12-15 16:21:24

A Szatmárnémeti VSK honi női kosárlabdázói 29–21-re nyerték az Aradi ICIM romániai kosarasai elleni játékot, viszont nem ez volt a végeredmény: az aradiak az öt amerikai idegenlégióssal simán verték Éles Péter edző csapatát a szombati bajnoki találkozón.

Az aradi játékoskeret felét idegenlégiósok alkotják, ők az alapjai a portugál Jose Araujo edző csapatának

A jó vendégkezdés után érvényesült a papírforma Aradon, az ICIM – Szatmárnémeti VSK női kosárlabda bajnoki mérkőzésen. A Maros–parti vendéglátók ugyanis nem kímélték ellenfelüket, negyvennégy ponttal verték Éles Péter edző tanítványait.

Jose Araujo edző csapata vélhetőleg azzal a gondolattal állt fel a szombati meccsre, hogy most – amikor jelentős a két csapat közötti értékbeli különbség – visszaadják a VSK-nak azokat a fájó vereségeket, amelyeket a szatmáriak mértek rájuk az előző idények kulcsfontosságú pillanataiban.

Tarţa–Laza Enikő egy triplával nyitotta a meccset, majd Cristiana Cutaş és Orosz Andreea ötre növelték a VSK–előnyt a 4. percig (5–10). Ekkor eszmélt fel a hazai együttes és kihasználva az egyre szaporodó szatmári hibákat, a 6. percben már 13–10-re vezettek. Éles időkérése sem segített, ugyanis az első pihenőig csak Tabytha Wamplernek sikerült még egyszer betalálnia, míg túloldalt az idegenlégiósok szórták a pontokat (21–12). Említésre méltó tény, hogy az első tíz percben az ICIM csak az amerikai játékosainak (Destiny Williams, Jence Ann Rhoads, Monica Engelman) a pontjaiból „élt”. A folytatás sem hozott változást a játék menetében: az aradi amerikaiak gépszerűen dobták a kosarakat, míg a VSK próbálkozásai pontatlanok voltak. A 16. percben Brosovszky Mónika volt az első hazai játékos, aki pontokat szerzett az ICIM-nek, a veterán válogatott triplája után már 40–18 volt az állás. Huszonhét pont volt közte a második félidő elején (50–23). A 26. percben Donica Ayana Cosby harmincöt pontra növelte a különbséget (63–28), majd a további találataival harminchetes előnnyel kezdhetett az ICIM az utolsó negyedben (70–33), míg a szatmári részen Orosz Andi távoli és közeli pontjai számítottak. Az utolsó tíz percben az ICIM portugál szakvezetője a kispadkoptatásra szakosított honi játékosoknak is lehetőséget adott, míg a szatmári játék így is akadozott, Mihaela Adi szabaddobásokat hagyott ki, Cutaş már pontatlanul dobott, Nagy Anita az utolsó szatmári támadást hagyta ki.

Ezzel a vereséggel ugyan számolt a VSK, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a bajnoki címért harcoló ICIM 90 pontjából 67-et szerzett az öt amerikai idegenlégiós: Williams (13 pont), Rhoads (16), Engelman (11), Cosby (19) és Laura Broomfield (8). A további 21 pontot az aradiak hat honi kosarasa, Mercea (8 pont), Manea (0), Moraru (3), Brosovszky (6), Manta (0) és Crăciun (4) dobta, illetve egy kétpontosa volt még a szerb Milovanovicsnak.

Összehasonlítás képen, a VSK honi játékosai, Orosz Andi, Tarţa Eni, Adi, Voica, Nagy Anita és Cutaş összesen 29 pontot szereztek szombaton, tehát a romániai kosarasok részeredményét tekintve, a VSK volt a jobb.

Horia Păun, a román szövetség újonnan megválasztott elnöke céljainak egyike, hogy megfékezze az amerikai játékosok beáramlását, ugyanis az ártalmasan hat a honi válogatottak teljesítményére. Az idegenlégiósok miatt ugyanis kevés lehetőséget kapnak a román kosarasok, így a nemzeti együttes játékosainak egy része többet játszik a válogatottban, mint klubcsapatánál, tétmeccseken. Remélhetően Păun nem vár sokáig ennek a tervnek a gyakorlatba ültetésével, és akkor az aradiak sem dicsekedhetnek majd tizenhét meccses veretlenségi sorozattal (13 hazai bajnoki győzelem és 4 siker a Női Közép–Európa Ligába – mindez csak ebben az idényben).

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 12. forduló

Aradi ICIM – Szatmárnémeti VSK 90–46 (21:12, 29:11, 20:10, 20:13)

VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Adi (1, 1, 0), Orosz (12, 3, 0), Voica (2, 4, 1), Nagy (0, 1, 0), Tarţa–Laza (7, 2, 2), Jones (3, 1, 1), Wampler (14, 8, 1), Cutaş (7, 6, 2)

További eredmények

Marosvásárhelyi Nova Vita – Brassói Olimpia 62–95

Temesvári Danzio – Kolozsvári U 62:61

SCM Craiova – Nagyváradi U VSK 70–83

Gyulafehérvári CSU – Galaci Phoenix 96–48

BCT Alexandria – Rapid 67–56.

Vasárnap 18 órától rendezik

Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC – CSM Tâgovişte.

Fotó: sportarad.ro

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...