Ami tőlük telt, megtették
Utoljára módositva: 2013-04-23 09:34:45

Szerették volna megtartani a jelenlegi tanítónőt a szülők a Bălcescu-Petőfi Iskolában.

A szülők leadták kérelmüket a szatmári tanfelügyelőségen

A szatmárnémeti Bălcescu-Petőfi Általános Iskola II. D osztályának szülői csoportja kérelmet juttatott el a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséghez azzal az igénnyel, hogy a 2013/2014-es tanévben is Sárvári Erika tanítónő foglalkozzon a gyermekekkel. Az osztály szülői közösségét képviselve tegnap szerkesztőségünket is felkereste három édesanya. Mint elmondták, minden szülő aláírta azt a kérvényt, melyben az eddigi tanítónőt szeretnék gyermekeik mellett látni az ősszel kezdődő új tanévben is. Kérésüket meg is indokolták: úgy foglalkozik a gyermekekkel, mintha a sajátjai lennének, arra is sokszor volt példa, hogy a tanórák után is bent maradt tovább foglalkozni egyik-másik diákjával, akinek éppen gyengébben ment az olvasás vagy a számolás, s ezekért a program utáni konzultációkért egy árva vasat sem kért, ellentétben másokkal. Amúgy a szülőket nem is értesítették arról, hogy a következő tanévben új tanítónő veszi át az osztályt, ezt a hírt gyermekeiktől tudták meg, akik sajnálják azt, hogy a tanító nénijük elmegy tőlük. A szülők nem értik, miért kell megzavarni a gyermekeket, talán valakinek a rokonát akarják betenni abba az állásba? S éppen ezért, mivel az iskola igazgatóságán nem értek célt, egy, a szülők aláírásával ellátott kérvénnyel jelentkeztek a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség székházában. Itt első körben nem akarták iktatni a kérvényt, de egy újbóli próbálkozás után mégiscsak iktatószámot kapott a szülők kérelme, akik nemsokára az illetékesek hivatalos válaszát is kézhez kapják.

 

Nem adta le kérelmét

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség személyzeti osztályának munkatársa, Călin Durla az esettel kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy senki sem garantálhatja azt, hogy első osztálytól negyedikig ugyanaz a pedagógus tanítsa a gyermekeket, s jó tudni azt, hogy a szóban forgó tanítónő helyettesítőként foglalta el a munkahelyét a jelenlegi tanévben. A legfontosabb információ az egész történetben az, hogy Sárvári Erika tanítónő le sem adta a 2013. április 1. és 4. közötti időszakban a jelentkezését aktuális munkahelyére. Ha ezt megtette volna, lett volna esélye arra, hogy maradjon az osztállyal még egy évig. Tehát nem jelentkezett, s ez azt jelenti, hogy az osztályt ősztől más veszi át. A magyarázatot tudomásul véve, az édesanyák lehangoltan hagyták el a tanfelügyelőséget. Egy azonban biztos, az ügyben nem vádolhatják magukat azzal, hogy nem érdekli őket gyermekeik sorsa, mert ami tőlük tellett, azt megtették.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...