Amikor kiürül körülötted a világ
Utoljára módositva: 2017-09-13 10:54:56

Ismerősöm mesélte, hogy alig negyvenéves létére úgy érzi, kezd kiürülni körülötte a világ. A gyereke leérettségizett, itt marad a közelben, de kezdi a maga útját járni, ami nem rossz, de ez az a fajta öröm, ami titokban kicsalja és visszafojthatatlanná teszi a könnyeket. Kezd kiürülni körülötte a világ, hiszen a férje sem úgy néz rá, mint valaha, mint ahogy egy nőre néz a férfi, akitől jólesne egy „másabb” tekintet, egy „másabb” szó.

Egy bölcs gondolat jutott eszembe: az az igazi üresség, amikor már nem te vagy a saját életed főszereplője. Minden ember életében bekövetkezik a pillanat, amikor elkezd kapaszkodókat keresni, próbál választ kapni a kérdéseire. Minden ember életében kialakulnak olyan helyzetek, amelyek nem összehozzák, hanem elválasztják környezetétől. Mert mi történik? Amíg kellemesen lebegsz a víz színén, meg sem fordul a fejedben, hogy bármin is változtatni kellene. Amikor elkerülhetetlenné válik a változtatás, kialakulhat egy olyan állapot, hogy nincs lehetőség a megújulásra. Amikor elkezdesz fogódzókat keresni, próbálsz választ kapni a kérdéseidre, felismered, hogy milyen hátrányokkal jár a felszínes kapcsolat. Lehet, hogy későn, de elindulsz azon az úton, ami lehetne akár álmaid útja is, de nem marad elég időd, hogy bejárd. Túl gyors fejlődésre lenne szükség, a fejlődésnek pedig ilyen szempontból egyetlen útja van: az együttérzés. A hagyatékra épülő közös célok, az értékteremtés képessége. Az értékteremtés olyan képesség, ami nem örökölhető, de erkölcsi alapot teremt, amiből kiindulhatnak az utódok. Ez az a cél, ami nem sikerekre épül. A siker nem mindig érték, mégis a sikeres embert tartják hitelesnek.

Talán ez a magyarázat arra, hogy ismerősöm úgy érzi, kiürült körülötte a világ. Elkerülhetetlenné vált számára a változás. Nincsenek kötődései, nem teremtett olyan értékeket, amelyeket az utódok magukénak tekintenek. Nem mélyített el olyan családon belüli kapcsolatot, aminek a szálai nem szakadnak el. Sikerre vágyott, mert nem tudta, hogy a siker nem érték, rövid ideig tart, és ha nem követi újabb siker, akkor hamar kiürül körülötte a világ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...