Amiről nem tudunk…
Utoljára módositva: 2017-12-28 11:37:37

Amiről nem tudunk, az nem fáj — mondják sokan. Te is próbáltad már elnémítani érzelmeidet, gondolataidat, nem beszélni róluk, tagadni őket, azzal a céllal, annak a reményében, hogy előbb-utóbb te is túllépsz rajtuk. Egy idő után mégis, akarva-akaratlan észreveszed a hatásaikat.

Te is próbáltál már kimenekülni a gondolatokból, mert úgy érezted, hogy a józan gondolkodás fájdalmakhoz vezet. Próbálsz nem látni, nem hallani, azt remélve, hogy így a nehézségek is kívül maradnak.

Meddig tarthat, hogy a sok rohanásban, a tevés-vevésben ne beszéljünk nehézségeinkről, abban a hitben, hogy amiről nem esik szó, az nem fáj?

Te is sokszor megpróbálsz bezárkózni, elkerülni azokat a helyeket, közösségeket, embereket, amelyek és akik érzelmeket és gondolatokat ébresztenek benned. Ilyenkor döbbensz rá, hogy a meg nem élt érzelmeket nem lehet kiszorítani a testből. Ha mégis erőlteted, azok megerősödnek, stresszhatásokat váltanak ki, felborul a testi-lelki egyensúly, elnémulnak a szavak, kerülöd a megszólalást, a beszédet, mert képtelen vagy arra, hogy szavakká formáld a megélt érzéseidet. Inkább önsajnálkozásba menekülsz, és el akarod hitetni magaddal, hogy nincs kivel megosztanod az érzéseidet.

Amiről nem tudunk, az nem fáj, de lehetséges-e, hogy hosszú távon magadnak hazudva próbálod meg eltitkolni azt, ami egy ideig rejtve volt, de már nem csak a lóláb lóg ki, hanem már nyerít is a ló?

Te is beismered majd egyszer, hogy vannak vágyaid, amiket egy ideig meg tudsz fékezni, vissza tudsz fojtani, egy idő után viszont maguktól kitörnek, mert ez része a szabályok és törvények szerinti egészséges lelki működésnek.

Csak úgy lehet megszüntetni a fájdalmat, ha megtalálod annak okait. Számodra is elkerülhetetlen, hogy egyszer felismerd: a tudatalattiba szorított fájdalom egyszer magától kitör, és pusztít, rombol, a némaságból a kiáltásba tör, mert nem marad titokban örökre az, ami része a szabályok és törvények szerinti egészséges lelki működésnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...