Amiről nem tudunk…
Utoljára módositva: 2017-12-28 11:37:37

Amiről nem tudunk, az nem fáj — mondják sokan. Te is próbáltad már elnémítani érzelmeidet, gondolataidat, nem beszélni róluk, tagadni őket, azzal a céllal, annak a reményében, hogy előbb-utóbb te is túllépsz rajtuk. Egy idő után mégis, akarva-akaratlan észreveszed a hatásaikat.

Te is próbáltál már kimenekülni a gondolatokból, mert úgy érezted, hogy a józan gondolkodás fájdalmakhoz vezet. Próbálsz nem látni, nem hallani, azt remélve, hogy így a nehézségek is kívül maradnak.

Meddig tarthat, hogy a sok rohanásban, a tevés-vevésben ne beszéljünk nehézségeinkről, abban a hitben, hogy amiről nem esik szó, az nem fáj?

Te is sokszor megpróbálsz bezárkózni, elkerülni azokat a helyeket, közösségeket, embereket, amelyek és akik érzelmeket és gondolatokat ébresztenek benned. Ilyenkor döbbensz rá, hogy a meg nem élt érzelmeket nem lehet kiszorítani a testből. Ha mégis erőlteted, azok megerősödnek, stresszhatásokat váltanak ki, felborul a testi-lelki egyensúly, elnémulnak a szavak, kerülöd a megszólalást, a beszédet, mert képtelen vagy arra, hogy szavakká formáld a megélt érzéseidet. Inkább önsajnálkozásba menekülsz, és el akarod hitetni magaddal, hogy nincs kivel megosztanod az érzéseidet.

Amiről nem tudunk, az nem fáj, de lehetséges-e, hogy hosszú távon magadnak hazudva próbálod meg eltitkolni azt, ami egy ideig rejtve volt, de már nem csak a lóláb lóg ki, hanem már nyerít is a ló?

Te is beismered majd egyszer, hogy vannak vágyaid, amiket egy ideig meg tudsz fékezni, vissza tudsz fojtani, egy idő után viszont maguktól kitörnek, mert ez része a szabályok és törvények szerinti egészséges lelki működésnek.

Csak úgy lehet megszüntetni a fájdalmat, ha megtalálod annak okait. Számodra is elkerülhetetlen, hogy egyszer felismerd: a tudatalattiba szorított fájdalom egyszer magától kitör, és pusztít, rombol, a némaságból a kiáltásba tör, mert nem marad titokban örökre az, ami része a szabályok és törvények szerinti egészséges lelki működésnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...