Andra Mandache remekelt csütörtökön
Utoljára módositva: 2017-12-29 14:00:56

Hét pont maradt Taneisha Harrison kezében csütörtökön a megítélt szabaddobásoknál. A Temesvári SCM elleni találkozón túlságosan soknak bizonyult. Viszont Andra Mandache (képünkön fehér mezben) eddigi legjobb formáját nyújtotta a Szatmárnémeti Városi Sportklub mezében.

A jobb védekező játékkal sikerült felülkerekednie a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának csütörtök este, így tudta legyőzni hazai közönség előtt a vendég Temesvári SCM csapatát. Ezt támasztja alá a statisztikai adat is, hiszen Marius Dobă edző csapatának a játékosai sokkal több lepattanót gyűjtöttek be, így meg tudták állítani az ellenfél támadásait, vagy a hibákat tudták kiköszörülni, amit a saját támadásaik során vétettek. Taneisha Harrison összesen 8 lepattanót gyűjtött be, míg Porchia Green és Britany Miller egyenként 7 labdát szedte le a palánk alatt. Andra Mandache következik a sorban (6), de Marina Solopova (5), Marina Sfîrlea (2), Andreea Lazăr (2) és Alexandra Uiuiu (1) is begyűjtött lepattanó labdát.

Mandache csütörtöki teljesítménye viszont kiemelkedő volt. Az aradi születésű, 36 éves kosaras bizonyította, hogy jó vásár volt, hiszen meccsről meccsre javul a játéka, a temesváriak elleni küzdelemben pedig a VSK legjobbja volt. 71 százalékos pontossággal talált be távolról, csak két próbálkozása nem talált célba. A 27 pontjából 15-öt jegyzett a 6,25 méteres félkörön kívülről. Négy alakalommal jutott szabaddobáshoz, és egyszer sem remegett meg a keze. Öt temesvári passzba lépett be, egyszer pedig blokkolta az ellenfél dobását, és 31 pontos hatékonysággal zárta a mérkőzést.

Bár 28 pontot szerzett, mégis kisebb csalódást okozott csütörtökön Harrison (az alábbi képen, fehér mezben), hiszen szabaddobásoknál nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Erre ráérzett az ellenfél is, mert „bátrabban” szabálytalankodtak vele szemben, hiszen a 11 megítélt büntetőből csak négyszer talált be. Itt veszett el a VSK-nak sok pontja, így a Temesvári SCM le tudta dolgozni hátrányát a rendes játékidő második, harmadik és utolsó negyedében.

A statisztikát nézve, Mandachét leszámítva, valamennyi alapjátékosnál kisebb visszaesés észlelhető. Ez írható a fáradság számlájára is, hiszen decemberben hét mérkőzést játszottak. A szerb Kristina Baltic hiánya érezhető volt, remélhetően január elején már megszerzi a beutazási vízumot, és csatlakozik majd csapattársaihoz. Január 6-án folytatódik a bajnokság, és bár a sereghajtó Marosvásárhelyi UPM Sirius lesz az ellenfél, a meccs egyáltalán nem ígérkezik egy sétagaloppnak. Az októberi, hazai 91–62-es siker a múlté. Mi sem bizonyítja jobban ezt a tényt, minthogy csütörtökön a gyulafehérváriak csak egy jól sikerült harmadik negyednek köszönhetően tudtak nyerni Marosvásárhelyen, ahol a hazaiak az első tíz perc után kilenccel (17–8), a félidőben pedig még öttel vezettek (30–25), a meccs végére pedig 43–53-ról feljőttek 65–69-re.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 12. forduló

Szatmárnémeti VSK – Temesvári SCM 91–86

Marosvásárhelyi UPM Sirius – Gyulafehérvári CS Universitatea 65–69

Kolozsvári Universitatea – Aradi FCC ICIM 81–86

Január 24-én

Brassói CSTBv Olimpia – CSB Teleorman Alexandria.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC szabadnapos volt.

Az állás: 1. Sepsi 20 pont/10 mérkőzés, 2. SZATMÁRNÉMETI 19/11, 3. Alexandria 17/10, 4. Gyulafehérvár 17/11, 5. Temesvár 15/11, 6. Arad 15/11, 7. Kolozsvár 14/11, 8. Brassó 13/9, 9. Marosvásárhely 11/10.

Szöveg és kép: Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...