„Angyalok” is élnek köztünk
Utoljára módositva: 2013-12-24 12:18:45

125 ajándék, közel 100 boldogabb gyermek és ugyanannyi boldogabb ajándékozó — a Szatmári Friss Újság olvasóinak sikerült örömtelibbé varázsolni a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát.

 

„ A Jó Isten odafigyelt rátok, ezért hogy örömet szerezhessen nektek, átadta leveleiteket az Angyalnak. Szatmáron sok „Angyal” olvasta el a kívánságaitokat, ezért hozott ennyi ajándékot nekünk” — nyitotta meg a karácsonyi ünnepséget Stier Erzsébet, a Máltai Ifjúsági Ház vezetője.

A Szatmári Friss Újság — Szépítsük meg együtt a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Legyen Ön egyikőjük „Angyala”! — karácsonyi kezdeményezése egyrészt az ajándékozás örömét és lehetőségét teremtette meg, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ajándékozás nemcsak az ajándék átadásáról szól, hanem egy olyan folyamatról, mellyel olyan úton lehet terelni a megajándékozottat, amely a felelősségről is szól. 125 ajándék, közel 100 boldogabb gyermek és ugyanannyi boldogabb ajándékozó — a Szatmári Friss Újság olvasóinak sikerült örömtelibbé varázsolni a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát, és egyben örömtelibbé varázsolódott az ő ünnepük is. Mindaz a sok ajándék, ami szerkesztőségünkben összegyűlt, a segítségnyújtáson túl a reményt sugallja. A szegénységben és nélkülözésben élő reménykedhet abban, hogy szebbé, könnyebbé válhatnak a mindennapok, hiszen segítséget kap ahhoz, hogy majd segíthessen magán. A magányban élő abban, hogy van olyan személy, akinek szüksége van a segítségére. A segítő pedig abban reménykedhet, hogy vannak társai ebben. Hiszen az „Angyalok” felelősséggel tartoznak azokért, akiken módjukban áll segíteni. A vallási és erkölcsi nevelés támogatása pedig hozzájárul ahhoz, hogy közösségünkben több olyan ember legyen, aki nem a társadalom kivetettjeként éli mindennapjait, hanem annak hasznos tagjává válhat. Ez a küldetéstudat vezérli a Máltai Szeretetszolgálatot, az itt dolgozó önkénteseket, az időnként csatlakozó segítőket.

Az újság örömmel vette tudomásul, hogy kapocs lehet a vágyaikat kifejező gyermekek és a támogatást nyújtani kívánó emberek között. Viszont ahhoz, hogy valóban megszépüljön a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonya, „Angyalokra” volt szükség, akik felfigyeltek a segítséget kérőkre és tettek is azért, hogy a kívánságok teljesülhessenek. Az első „Angyal” Cynthia levelét olvasva sok-sok Barbie babát hozott, majd egy nagypapájával érkező „Angyalka” egy szépen becsomagolt dobozba rejtette el a kislánynak szánt meglepetéseit. A 9 éves Patrik az ajándékok átvételekor elmondta azt a versikét, amelyikkel áldást kért családjára. Az 5 éves Erik teljesen meglepődve, otthonában kapta meg ajándékait. Az önkéntesek szerint örökké virgonc kisgyerek szóhoz sem jutott. A 16 éves Raul, a saját ajándékai mellé a húga számára tejport és pelenkát kapott. Volt olyan „Angyal”, aki napokig állította össze a kívánságcsomagokat és olyan is, aki több kívánságot teljesített. A 10-es iskolában több mint 30 évig matematikát tanító „Angyal” barátnőjével 15 kívánságot fogadott örökbe. Volt fiatal „Angyal”, idősebb, aki családjával kézen fogva érkezett, aki távolról jött vagy a szerkesztőségből, aki meghatódott, akiben kérdések merültek fel. Viszont egy közös van bennük, mindnyájan varázsoltak, egy mosolyt, egy szebb karácsonyt és a reményt arra, hogy „Angyalok” még élnek köztünk! Köszönjük, hogy ez kiderülhetett!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...