„Angyalok” is élnek köztünk
Utoljára módositva: 2013-12-24 12:18:45

125 ajándék, közel 100 boldogabb gyermek és ugyanannyi boldogabb ajándékozó — a Szatmári Friss Újság olvasóinak sikerült örömtelibbé varázsolni a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát.

 

„ A Jó Isten odafigyelt rátok, ezért hogy örömet szerezhessen nektek, átadta leveleiteket az Angyalnak. Szatmáron sok „Angyal” olvasta el a kívánságaitokat, ezért hozott ennyi ajándékot nekünk” — nyitotta meg a karácsonyi ünnepséget Stier Erzsébet, a Máltai Ifjúsági Ház vezetője.

A Szatmári Friss Újság — Szépítsük meg együtt a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Legyen Ön egyikőjük „Angyala”! — karácsonyi kezdeményezése egyrészt az ajándékozás örömét és lehetőségét teremtette meg, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ajándékozás nemcsak az ajándék átadásáról szól, hanem egy olyan folyamatról, mellyel olyan úton lehet terelni a megajándékozottat, amely a felelősségről is szól. 125 ajándék, közel 100 boldogabb gyermek és ugyanannyi boldogabb ajándékozó — a Szatmári Friss Újság olvasóinak sikerült örömtelibbé varázsolni a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonyát, és egyben örömtelibbé varázsolódott az ő ünnepük is. Mindaz a sok ajándék, ami szerkesztőségünkben összegyűlt, a segítségnyújtáson túl a reményt sugallja. A szegénységben és nélkülözésben élő reménykedhet abban, hogy szebbé, könnyebbé válhatnak a mindennapok, hiszen segítséget kap ahhoz, hogy majd segíthessen magán. A magányban élő abban, hogy van olyan személy, akinek szüksége van a segítségére. A segítő pedig abban reménykedhet, hogy vannak társai ebben. Hiszen az „Angyalok” felelősséggel tartoznak azokért, akiken módjukban áll segíteni. A vallási és erkölcsi nevelés támogatása pedig hozzájárul ahhoz, hogy közösségünkben több olyan ember legyen, aki nem a társadalom kivetettjeként éli mindennapjait, hanem annak hasznos tagjává válhat. Ez a küldetéstudat vezérli a Máltai Szeretetszolgálatot, az itt dolgozó önkénteseket, az időnként csatlakozó segítőket.

Az újság örömmel vette tudomásul, hogy kapocs lehet a vágyaikat kifejező gyermekek és a támogatást nyújtani kívánó emberek között. Viszont ahhoz, hogy valóban megszépüljön a szatmári nehéz sorsú gyermekek karácsonya, „Angyalokra” volt szükség, akik felfigyeltek a segítséget kérőkre és tettek is azért, hogy a kívánságok teljesülhessenek. Az első „Angyal” Cynthia levelét olvasva sok-sok Barbie babát hozott, majd egy nagypapájával érkező „Angyalka” egy szépen becsomagolt dobozba rejtette el a kislánynak szánt meglepetéseit. A 9 éves Patrik az ajándékok átvételekor elmondta azt a versikét, amelyikkel áldást kért családjára. Az 5 éves Erik teljesen meglepődve, otthonában kapta meg ajándékait. Az önkéntesek szerint örökké virgonc kisgyerek szóhoz sem jutott. A 16 éves Raul, a saját ajándékai mellé a húga számára tejport és pelenkát kapott. Volt olyan „Angyal”, aki napokig állította össze a kívánságcsomagokat és olyan is, aki több kívánságot teljesített. A 10-es iskolában több mint 30 évig matematikát tanító „Angyal” barátnőjével 15 kívánságot fogadott örökbe. Volt fiatal „Angyal”, idősebb, aki családjával kézen fogva érkezett, aki távolról jött vagy a szerkesztőségből, aki meghatódott, akiben kérdések merültek fel. Viszont egy közös van bennük, mindnyájan varázsoltak, egy mosolyt, egy szebb karácsonyt és a reményt arra, hogy „Angyalok” még élnek köztünk! Köszönjük, hogy ez kiderülhetett!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...