ANL-lakást vett 3500 lejért
Utoljára módositva: 2018-12-04 08:59:57

Sorban veszik meg a bérlők az országos lakásügynökség által épített és a várostól bérelt lakásokat, bírósági határozat kötelezi a tanácsot, hogy szentesítse az adásvételt, néha pimaszul alacsony áron.

Potom áron kótyavetyéli el a régi, Cloşca úti lakásait az országos lakásügynökség, van olyan bérlő, aki egy robogó árárért, 3500 lejért vehette meg az eddig bérelt lakását a kilencvenes évek végén épült ANL-blokkban. A piaci ár töredékéért megkötött adásvételi szerződések ellen nincs mit tennie egyik ügyben szereplő entitásnak sem, törvény (85/1992 és 244/2011), mondja ki, hogy hogyan kell meghatározni a lakás árát, ha az ANL-lakások ügyvitelével megbízott helyhatóság erre nem hajlandó, a leendő vevő bírósági határozattal tudja erre kötelezni. Ez történt legutóbb is, hét lakás odaítéléséről döntöttek a tanácsosok kezével a bírók, de ezek között volt olyan is, amelyik valós értékének megfelelő összegért — például 175 ezer lejért — kelt el.

 

Nagy árkülönbségek

 

A fennálló helyzetet Ressler Ştefan (RMDSZ) vázolta tanácsos-kollégáinak, a városi testület jogi bizottságának elnöke szerint nem az a szabálytalan, ha megszavazzák az áron aluli vásárlást, hanem az, ha nem. Egy bírósági döntésnek mérlegelés nélkül kötelessége alávetnie magát minden állampolgárnak, tisztségétől függetlenül, itt nem tanácsi döntésről van szó, hangsúlyozta, hanem a bírósági utasításnak való eleget tevésről. Az ülést követően Ressler lapunknak elmondta, a nagy árkülönbségek azért vannak, mert annak megfelelően történik a becsüs általi ármegállapítás, hogy melyik évben, épp melyik törvény hatálya idején lett iktatva a vásárlási igény.

 

Erkölcstelenség

 

Adrian Albu (PNL) alpolgármester szerint nem csak a vevők neve kellene szerepeljen a városi képviselők torkán lenyomott tanácsi határozatban, de a bírók nevei is, akik az ingatlan árát jóváhagyták. Romeo Pop (PNL) szerint teljes mértékben erkölcstelen az árképzés, nem rászorulók veszik meg a lakást, a tanácsos biztos benne, hogy ezeknek egy része tovább lesz adva, valós piaci árukon.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...