ANL-lakást vett 3500 lejért
Utoljára módositva: 2018-12-04 08:59:57

Sorban veszik meg a bérlők az országos lakásügynökség által épített és a várostól bérelt lakásokat, bírósági határozat kötelezi a tanácsot, hogy szentesítse az adásvételt, néha pimaszul alacsony áron.

Potom áron kótyavetyéli el a régi, Cloşca úti lakásait az országos lakásügynökség, van olyan bérlő, aki egy robogó árárért, 3500 lejért vehette meg az eddig bérelt lakását a kilencvenes évek végén épült ANL-blokkban. A piaci ár töredékéért megkötött adásvételi szerződések ellen nincs mit tennie egyik ügyben szereplő entitásnak sem, törvény (85/1992 és 244/2011), mondja ki, hogy hogyan kell meghatározni a lakás árát, ha az ANL-lakások ügyvitelével megbízott helyhatóság erre nem hajlandó, a leendő vevő bírósági határozattal tudja erre kötelezni. Ez történt legutóbb is, hét lakás odaítéléséről döntöttek a tanácsosok kezével a bírók, de ezek között volt olyan is, amelyik valós értékének megfelelő összegért — például 175 ezer lejért — kelt el.

 

Nagy árkülönbségek

 

A fennálló helyzetet Ressler Ştefan (RMDSZ) vázolta tanácsos-kollégáinak, a városi testület jogi bizottságának elnöke szerint nem az a szabálytalan, ha megszavazzák az áron aluli vásárlást, hanem az, ha nem. Egy bírósági döntésnek mérlegelés nélkül kötelessége alávetnie magát minden állampolgárnak, tisztségétől függetlenül, itt nem tanácsi döntésről van szó, hangsúlyozta, hanem a bírósági utasításnak való eleget tevésről. Az ülést követően Ressler lapunknak elmondta, a nagy árkülönbségek azért vannak, mert annak megfelelően történik a becsüs általi ármegállapítás, hogy melyik évben, épp melyik törvény hatálya idején lett iktatva a vásárlási igény.

 

Erkölcstelenség

 

Adrian Albu (PNL) alpolgármester szerint nem csak a vevők neve kellene szerepeljen a városi képviselők torkán lenyomott tanácsi határozatban, de a bírók nevei is, akik az ingatlan árát jóváhagyták. Romeo Pop (PNL) szerint teljes mértékben erkölcstelen az árképzés, nem rászorulók veszik meg a lakást, a tanácsos biztos benne, hogy ezeknek egy része tovább lesz adva, valós piaci árukon.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...