ANM: lehűlés várható a héten
Utoljára módositva: 2019-07-23 10:09:18

Lehűlés várható ezen a héten a régiók többségében, azonban július utolsó, és augusztus első napjaiban 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre lehet számítani az ország egyes vidékein – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn kiadott, július 22-e és augusztus 4-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. Futó záporokra számítani kell az egész időszakban.

Erdélyben az első két napon lehűlésre kell számítani, 23-án csak 24 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek lesznek, tehát hűvősebb lesz a megszokottnál. Ezt követően fokozatos felmelegedés várható, augusztus elsején 31 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. A jelzett időszak utolsó napjaiban 30 Celsius-fok fölötti csúcsok várhatók. Az éjszakai hőmérsékletek az első két nap 15 fok körül, július 25-én 12 fok körül, majd ezt követően 14 fok körül alakulnak. Szinte naponta érzékelhetők lesznek a légköri instabilitás jelei, de nagyobb területre kiterjedő záporokra az első két napon, illetve július 27-e után kell számítani.

 

A Bánságban a jelzett időszak első napján a csúcshúmérsékletek 31 Celsius-fok körül alakulnak, július 24-éig azonban 2-3 fokos lehűlés megy végbe, amit ismét felmelegedés követ, így a hét végén 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre kell számítani. A második héten 32 és 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek várhatók. Az éjszakai hőmérsékletek a hétfői 18 fokról 15 fokra csökkenek július 25-én és 26-án, majd 29-én ismét elérik a 18 fokot. Július utolsó és augusztus első napjaiban az éjszakai hőmérsékletek 17-18 Celsius fok körül alakulnak. Futó záporokra elszigetelten az első két napon, nagyobb kiterjedésű területeken július 27-e után kell számítani.

 

A Körösök-vidékén a hétfői 30 fokos csúcshőmérséklet 27 fokra csökken kedden, majd ezt követően emelkedni fog, elérve a 34 fokot augusztus elsején. A második hét végén 2-3 fokkkal csökkenek a csúcshőmérsékletek. Az éjszakai minimumok 14 Celsius-fok körül alakulnak július 25-én, majd 17 fokra emelkednek 29-én. Futó záporokra elszigetelten szintén az első két napon, nagyobb kiterjedésű területeken július 27-e után kell számítani.

 

A Máramarosban szintén hűvős lesz a keddi nap, amikor a hétfői 28 Celsius-fokról 24 fokig hűl le a levegő. Az időszak legmelegebb napjai július végén, augusztus elején lesznek, amikor a nappali csúcshőmérséklet átlagosan 32 fok körül alakul. Az éjszakai hőmérsékletek az első időszakban 13, azt követően 15 fok körül alakulnak. Futó záporokra a jelzett időszak első három napjában, illetve július 27-e után kell számítani.

 

A hegyvidéken az első héten 16-20 Celsius fok körül alakulnak a nappali csúcsok, illetve 8 és 12 fok körül az éjszakai hőmérsékletek. A második héten nappal 21 Celsius-fokon stagnál a csúcshőmérséklet, az éjszakai minimumok pedig 12 fok körül alakulnak. A légköri instabilitás napi szinten jelen lesz a hegyvidéken, nagyobb zivatarokra azonban az első két napban, illetve a második héten kell számítani.

 

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

AGERPRES/(RO – szerző: Mariana NICA, szerkesztő: Nicoleta GHERASI, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...