ANM: lehűlés várható a héten
Utoljára módositva: 2019-07-23 10:09:18

Lehűlés várható ezen a héten a régiók többségében, azonban július utolsó, és augusztus első napjaiban 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre lehet számítani az ország egyes vidékein – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn kiadott, július 22-e és augusztus 4-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. Futó záporokra számítani kell az egész időszakban.

Erdélyben az első két napon lehűlésre kell számítani, 23-án csak 24 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek lesznek, tehát hűvősebb lesz a megszokottnál. Ezt követően fokozatos felmelegedés várható, augusztus elsején 31 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. A jelzett időszak utolsó napjaiban 30 Celsius-fok fölötti csúcsok várhatók. Az éjszakai hőmérsékletek az első két nap 15 fok körül, július 25-én 12 fok körül, majd ezt követően 14 fok körül alakulnak. Szinte naponta érzékelhetők lesznek a légköri instabilitás jelei, de nagyobb területre kiterjedő záporokra az első két napon, illetve július 27-e után kell számítani.

 

A Bánságban a jelzett időszak első napján a csúcshúmérsékletek 31 Celsius-fok körül alakulnak, július 24-éig azonban 2-3 fokos lehűlés megy végbe, amit ismét felmelegedés követ, így a hét végén 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre kell számítani. A második héten 32 és 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek várhatók. Az éjszakai hőmérsékletek a hétfői 18 fokról 15 fokra csökkenek július 25-én és 26-án, majd 29-én ismét elérik a 18 fokot. Július utolsó és augusztus első napjaiban az éjszakai hőmérsékletek 17-18 Celsius fok körül alakulnak. Futó záporokra elszigetelten az első két napon, nagyobb kiterjedésű területeken július 27-e után kell számítani.

 

A Körösök-vidékén a hétfői 30 fokos csúcshőmérséklet 27 fokra csökken kedden, majd ezt követően emelkedni fog, elérve a 34 fokot augusztus elsején. A második hét végén 2-3 fokkkal csökkenek a csúcshőmérsékletek. Az éjszakai minimumok 14 Celsius-fok körül alakulnak július 25-én, majd 17 fokra emelkednek 29-én. Futó záporokra elszigetelten szintén az első két napon, nagyobb kiterjedésű területeken július 27-e után kell számítani.

 

A Máramarosban szintén hűvős lesz a keddi nap, amikor a hétfői 28 Celsius-fokról 24 fokig hűl le a levegő. Az időszak legmelegebb napjai július végén, augusztus elején lesznek, amikor a nappali csúcshőmérséklet átlagosan 32 fok körül alakul. Az éjszakai hőmérsékletek az első időszakban 13, azt követően 15 fok körül alakulnak. Futó záporokra a jelzett időszak első három napjában, illetve július 27-e után kell számítani.

 

A hegyvidéken az első héten 16-20 Celsius fok körül alakulnak a nappali csúcsok, illetve 8 és 12 fok körül az éjszakai hőmérsékletek. A második héten nappal 21 Celsius-fokon stagnál a csúcshőmérséklet, az éjszakai minimumok pedig 12 fok körül alakulnak. A légköri instabilitás napi szinten jelen lesz a hegyvidéken, nagyobb zivatarokra azonban az első két napban, illetve a második héten kell számítani.

 

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

AGERPRES/(RO – szerző: Mariana NICA, szerkesztő: Nicoleta GHERASI, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...