ANM: sárga jelzésű eső- és viharriasztás van érvényben
Utoljára módositva: 2019-05-28 14:25:27

Újabb sárga jelzésű eső- és viharriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden, amely szerda reggelig érvényes az ország területének több mint a felében.

 

A meteorológusok ugyanakkor meghosszabbították június elsejéig az ország többi részére érvényes, rossz időjárásra vonatkozó figyelmeztetést is.

 

Kedden 14 órától szerda hajnali 2 óráig lesz érvényben az elsőfokú riasztás a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Olténiában, Erdélyben, Munténia északi részében és Moldva észak-nyugati felében. Felhőszakadásokra, villámlásra, jégesőre és szélviharra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25 litert négyzetméterenként, illetve elszigetelten a 40-50 litert is.

 

Időszakosan fokozott lesz a légköri instabilitás június elsejéig, délelőtt 10 óráig az egész ország területén. Május 28-án és 29-én főként az ország nyugati, dél-nyugati, északi és középső régiójában, valamint a domb- és hegyvidéken, majd ezt követően inkább a déli, középső, keleti és északi részeken várhatók zivatarok, villámlások, szélviharok és elszigetelten jégeső is. A csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert, helyenként a 35-50 litert négyzetméterenként.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel BADEA, szerkesztő: Oana TILICĂ, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...