Anyák napi ünnepség az EMNT–nél
Utoljára módositva: 2014-05-05 11:18:56

Anyák napja alkalmából tegnap a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak munkáiból nyílt kiállítás az EMNT-nél, verseket szavalt István István színművész.

Az édesanyákat köszöntötték

Veres–Kupán Enikő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Pál apostol Korinthusiakhoz írt levelének azt a részét olvasta fel, amelyet a szeretet himnuszának nevezünk, hogy éreztesse a szeretet fontosságát, hiszen szeretet nélkül az ember elveszíti emberi voltát, szeretet nélkül nincs értelme az életnek. Különös fontossággal bír az anyaszeretet, melyre a tegnapi kiállításmegnyitón a megszokottnál nagyobb figyelmet szenteltek. Az anyaszerep vállalása ma már nem olyan fontos a lányok számára, mint az a múltban volt, ennek sajnos megvannak a következményei is, mint ahogy annak is, hogy a gyerekek sem helyeznek olyan figyelmet az anyákra, mint amilyet azok megérdemelnek. Veres–Kupán Enikő a kiállításmegnyitón hangsúlyozta, hogy a legszebb szó e földi életben a szeretet, a legnemesebben szeretők pedig az édesanyák. Szeretetük olyan mint a nap, amely mindig ott van az égen akkor is, ha sötét felhők sodorják. Ilyen az anyai szeretet. A gyermeki élet nem elegendő, hogy meghálálja, viszonozza, megköszönje, az emberi szó nem képes kifejezni. Az anyai szeretet számtalan művészi alkotás ihletője. Gergely Csaba, Tillinger István és Kóter László, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak a munkái a szeretetről, az anyai szeretetről szólnak, ezeket az alkotásokat a következő két hét folyamán meg lehet tekinteni az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsa székházában (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu utca 16. szám). István István színművész szavalatai az alkalomhoz illettek, az édesanyákról és azok kifogyhatatlan szeretetéről szóltak.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...