Anyák napi ünnepség az EMNT–nél
Utoljára módositva: 2014-05-05 11:18:56

Anyák napja alkalmából tegnap a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak munkáiból nyílt kiállítás az EMNT-nél, verseket szavalt István István színművész.

Az édesanyákat köszöntötték

Veres–Kupán Enikő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Pál apostol Korinthusiakhoz írt levelének azt a részét olvasta fel, amelyet a szeretet himnuszának nevezünk, hogy éreztesse a szeretet fontosságát, hiszen szeretet nélkül az ember elveszíti emberi voltát, szeretet nélkül nincs értelme az életnek. Különös fontossággal bír az anyaszeretet, melyre a tegnapi kiállításmegnyitón a megszokottnál nagyobb figyelmet szenteltek. Az anyaszerep vállalása ma már nem olyan fontos a lányok számára, mint az a múltban volt, ennek sajnos megvannak a következményei is, mint ahogy annak is, hogy a gyerekek sem helyeznek olyan figyelmet az anyákra, mint amilyet azok megérdemelnek. Veres–Kupán Enikő a kiállításmegnyitón hangsúlyozta, hogy a legszebb szó e földi életben a szeretet, a legnemesebben szeretők pedig az édesanyák. Szeretetük olyan mint a nap, amely mindig ott van az égen akkor is, ha sötét felhők sodorják. Ilyen az anyai szeretet. A gyermeki élet nem elegendő, hogy meghálálja, viszonozza, megköszönje, az emberi szó nem képes kifejezni. Az anyai szeretet számtalan művészi alkotás ihletője. Gergely Csaba, Tillinger István és Kóter László, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak a munkái a szeretetről, az anyai szeretetről szólnak, ezeket az alkotásokat a következő két hét folyamán meg lehet tekinteni az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsa székházában (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu utca 16. szám). István István színművész szavalatai az alkalomhoz illettek, az édesanyákról és azok kifogyhatatlan szeretetéről szóltak.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...