Anyák napi ünnepség az EMNT–nél
Utoljára módositva: 2014-05-05 11:18:56

Anyák napja alkalmából tegnap a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak munkáiból nyílt kiállítás az EMNT-nél, verseket szavalt István István színművész.

Az édesanyákat köszöntötték

Veres–Kupán Enikő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Pál apostol Korinthusiakhoz írt levelének azt a részét olvasta fel, amelyet a szeretet himnuszának nevezünk, hogy éreztesse a szeretet fontosságát, hiszen szeretet nélkül az ember elveszíti emberi voltát, szeretet nélkül nincs értelme az életnek. Különös fontossággal bír az anyaszeretet, melyre a tegnapi kiállításmegnyitón a megszokottnál nagyobb figyelmet szenteltek. Az anyaszerep vállalása ma már nem olyan fontos a lányok számára, mint az a múltban volt, ennek sajnos megvannak a következményei is, mint ahogy annak is, hogy a gyerekek sem helyeznek olyan figyelmet az anyákra, mint amilyet azok megérdemelnek. Veres–Kupán Enikő a kiállításmegnyitón hangsúlyozta, hogy a legszebb szó e földi életben a szeretet, a legnemesebben szeretők pedig az édesanyák. Szeretetük olyan mint a nap, amely mindig ott van az égen akkor is, ha sötét felhők sodorják. Ilyen az anyai szeretet. A gyermeki élet nem elegendő, hogy meghálálja, viszonozza, megköszönje, az emberi szó nem képes kifejezni. Az anyai szeretet számtalan művészi alkotás ihletője. Gergely Csaba, Tillinger István és Kóter László, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete tagjainak a munkái a szeretetről, az anyai szeretetről szólnak, ezeket az alkotásokat a következő két hét folyamán meg lehet tekinteni az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsa székházában (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu utca 16. szám). István István színművész szavalatai az alkalomhoz illettek, az édesanyákról és azok kifogyhatatlan szeretetéről szóltak.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...