Április 5-éig meghirdetik a roncsautó-programot
Utoljára módositva: 2019-03-18 14:49:58

Április 5-éig elindítja a kormány a roncsautóprogramot, amelynek keretében idén is 50 ezer értékjegyet bocsátanak majd az érdeklődők rendelkezésére – jelentette be hétfőn Craiován Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezető rámutatott, 2018-ban februárban hirdették meg a hazai gépkocsipark felújítását célzó programot, idén azonban ez nem volt lehetséges “az állami költségvetés kihirdetésének teljesen indokolatlan késleltetése” miatt. “És bár nem a kormány és nem a parlament tehető felelőssé ezért a helyzetért, mi kérünk elnézést a román állampolgároktól, ha másoknak nincs bátorságuk felvállalni ezt” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy az általa vezetett tárca készen áll a roncsautó-program elindítására, amire április 5-éig sor kerül.

Gavrilescu statisztikái szerint eddig mintegy 700 ezer régi járművet vontak ki a forgalomból a roncsautó-programmal. Mint mondta, tavaly első körben 27 ezer értékjegyet bocsátottak az érdeklődők rendelkezésére, majd a kormány növelte a program költségvetését, így a kiosztott értékjegyek száma elérte a rekordnak számító ötvenezret, és ezt akarják tartani idén is. Beszélt a miniszter a roncsautó plusz elnevezésű programról is, amellyel a környezetkímélő gépjárművek beszerzését támogatják. Míg 2016-ban mindössze 150 elektromos vagy hibrid meghajtású gépjárművet vásároltak Romániában e kezdeményezés révén, 2018-ban több mint 1400-ra nőtt ez a szám – sorolta az adatokat a miniszter a Craiován zajló európai járműipari fórumon, amelyen Viorica Dăncilă miniszterelnök is részt vett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...