Áramkimaradások a vihar miatt
Utoljára módositva: 2014-08-06 07:41:00

A hétfő esti vihar rengeteg munkát adott az Electrica Rt. szakembereinek, megyeszerte sok településen okoztak áramkimaradást az erős széllökések, a hibaelhárítás kedden fejeződött csak be.

Az áramszolgáltató nagybányai telefonos ügyélszolgálatán nem győzték fogadni a hívásokat hétfő este, megyeszerte komoly gondot okozott az áramellátásban a viharos erejű szél — tudtuk meg Darida Valertől, az Electrica Rt. szatmárnémeti kirendeltségének sajtószóvivőjétől. Összesítés ugyan nem készült arról, hogy hány helyszínen dolgoztak a vállalat hibaelhárító és energiaszolgáltató részlegének munkatársai, azt azért megtudtuk, Tasnádtól Szamoskóródig akadt gondjuk a villanyszerelőknek, akik a fokozott jelenlét ellenére is alig győzték a rájuk zúduló feladatok ellátását, a hibaelhárítás kedden kora délutánig elhúzódott. Hasonló időjárási viszonyok mellett a gondot az okozza, magyarázta Darida, hogy az önkormányzatok a növényzet időszakos nyesését elmulasztják — a szolgáltatónak ez nem áll módjában, mert közterületen van — a viharos erejű szélben a vezetékekig érő ágak megrongálják a hálózatot, a hibaelhárítás és helyreállítás pedig sok esetben időigényes. Amennyiben viszont a fogyasztó azt tapasztalja, hogy indokolatlanul gyakori az áramkimaradás, ajánlott írásos beadvánnyal fordulni a szolgáltatóhoz, előfordulhat ugyanis, hogy olyan meghibásodás van a hálózatban (pl. amikor villámlik, szikrázik a transzformátor stb.), amit a hibaelhárítók nem vehetnek észre, tette hozzá a sajtószóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...