Áramkimaradások a vihar miatt
Utoljára módositva: 2014-08-06 07:41:00

A hétfő esti vihar rengeteg munkát adott az Electrica Rt. szakembereinek, megyeszerte sok településen okoztak áramkimaradást az erős széllökések, a hibaelhárítás kedden fejeződött csak be.

Az áramszolgáltató nagybányai telefonos ügyélszolgálatán nem győzték fogadni a hívásokat hétfő este, megyeszerte komoly gondot okozott az áramellátásban a viharos erejű szél — tudtuk meg Darida Valertől, az Electrica Rt. szatmárnémeti kirendeltségének sajtószóvivőjétől. Összesítés ugyan nem készült arról, hogy hány helyszínen dolgoztak a vállalat hibaelhárító és energiaszolgáltató részlegének munkatársai, azt azért megtudtuk, Tasnádtól Szamoskóródig akadt gondjuk a villanyszerelőknek, akik a fokozott jelenlét ellenére is alig győzték a rájuk zúduló feladatok ellátását, a hibaelhárítás kedden kora délutánig elhúzódott. Hasonló időjárási viszonyok mellett a gondot az okozza, magyarázta Darida, hogy az önkormányzatok a növényzet időszakos nyesését elmulasztják — a szolgáltatónak ez nem áll módjában, mert közterületen van — a viharos erejű szélben a vezetékekig érő ágak megrongálják a hálózatot, a hibaelhárítás és helyreállítás pedig sok esetben időigényes. Amennyiben viszont a fogyasztó azt tapasztalja, hogy indokolatlanul gyakori az áramkimaradás, ajánlott írásos beadvánnyal fordulni a szolgáltatóhoz, előfordulhat ugyanis, hogy olyan meghibásodás van a hálózatban (pl. amikor villámlik, szikrázik a transzformátor stb.), amit a hibaelhárítók nem vehetnek észre, tette hozzá a sajtószóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...