Áramkimaradások a vihar miatt
Utoljára módositva: 2014-08-06 07:41:00

A hétfő esti vihar rengeteg munkát adott az Electrica Rt. szakembereinek, megyeszerte sok településen okoztak áramkimaradást az erős széllökések, a hibaelhárítás kedden fejeződött csak be.

Az áramszolgáltató nagybányai telefonos ügyélszolgálatán nem győzték fogadni a hívásokat hétfő este, megyeszerte komoly gondot okozott az áramellátásban a viharos erejű szél — tudtuk meg Darida Valertől, az Electrica Rt. szatmárnémeti kirendeltségének sajtószóvivőjétől. Összesítés ugyan nem készült arról, hogy hány helyszínen dolgoztak a vállalat hibaelhárító és energiaszolgáltató részlegének munkatársai, azt azért megtudtuk, Tasnádtól Szamoskóródig akadt gondjuk a villanyszerelőknek, akik a fokozott jelenlét ellenére is alig győzték a rájuk zúduló feladatok ellátását, a hibaelhárítás kedden kora délutánig elhúzódott. Hasonló időjárási viszonyok mellett a gondot az okozza, magyarázta Darida, hogy az önkormányzatok a növényzet időszakos nyesését elmulasztják — a szolgáltatónak ez nem áll módjában, mert közterületen van — a viharos erejű szélben a vezetékekig érő ágak megrongálják a hálózatot, a hibaelhárítás és helyreállítás pedig sok esetben időigényes. Amennyiben viszont a fogyasztó azt tapasztalja, hogy indokolatlanul gyakori az áramkimaradás, ajánlott írásos beadvánnyal fordulni a szolgáltatóhoz, előfordulhat ugyanis, hogy olyan meghibásodás van a hálózatban (pl. amikor villámlik, szikrázik a transzformátor stb.), amit a hibaelhárítók nem vehetnek észre, tette hozzá a sajtószóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...