Áramkimaradások a vihar miatt
Utoljára módositva: 2014-08-06 07:41:00

A hétfő esti vihar rengeteg munkát adott az Electrica Rt. szakembereinek, megyeszerte sok településen okoztak áramkimaradást az erős széllökések, a hibaelhárítás kedden fejeződött csak be.

Az áramszolgáltató nagybányai telefonos ügyélszolgálatán nem győzték fogadni a hívásokat hétfő este, megyeszerte komoly gondot okozott az áramellátásban a viharos erejű szél — tudtuk meg Darida Valertől, az Electrica Rt. szatmárnémeti kirendeltségének sajtószóvivőjétől. Összesítés ugyan nem készült arról, hogy hány helyszínen dolgoztak a vállalat hibaelhárító és energiaszolgáltató részlegének munkatársai, azt azért megtudtuk, Tasnádtól Szamoskóródig akadt gondjuk a villanyszerelőknek, akik a fokozott jelenlét ellenére is alig győzték a rájuk zúduló feladatok ellátását, a hibaelhárítás kedden kora délutánig elhúzódott. Hasonló időjárási viszonyok mellett a gondot az okozza, magyarázta Darida, hogy az önkormányzatok a növényzet időszakos nyesését elmulasztják — a szolgáltatónak ez nem áll módjában, mert közterületen van — a viharos erejű szélben a vezetékekig érő ágak megrongálják a hálózatot, a hibaelhárítás és helyreállítás pedig sok esetben időigényes. Amennyiben viszont a fogyasztó azt tapasztalja, hogy indokolatlanul gyakori az áramkimaradás, ajánlott írásos beadvánnyal fordulni a szolgáltatóhoz, előfordulhat ugyanis, hogy olyan meghibásodás van a hálózatban (pl. amikor villámlik, szikrázik a transzformátor stb.), amit a hibaelhárítók nem vehetnek észre, tette hozzá a sajtószóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...