Aratófesztivál Nagymajtényban
Utoljára módositva: 2014-07-06 18:36:19

Vasárnap első alkalommal zajlott aratófesztivál Nagymajtényban a Német Demokrata Fórum (NDF) helyi szervezetének, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatalnak a közös rendezésében.

A nagymajtényi idősek nem csak aratásban, táncban is jeleskedtek

Egy ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap délelőtt az első nagymajtényi aratófesztivál a helyi római katolikus templomban. A Ft. Bíró Norbert nagymajtényi plébános által celebrált szertartást követően az egybegyűltek, köztük az aratóversenyre nevezett hat csapat — a következő településekről: Ópályi, Mezőterem, Krasznaterebes, Kismajtény, Nagymajtény, Domahida — átvonultak a Német Demokrata Fórum helyi székházának udvarára.

A hat csapat bemutatkozása után a fesztivál megnyitója következett, amelynek keretében Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István parlamenti képviselő, David Gheorghe majtényi polgármester, Merker József alpolgármester, valamint Johann Forstenheizler, az NDF Szatmár megyei szervezetének elnöke intézett néhány szót a jelenlévőkhöz.

Ezt követően Ft. Bíró Norbert helyi plébános megszentelte a nemrégiben felújított NDF-székházat, illetve a búzatáblát, majd elkezdődött a rendezvény lényegét képező aratóverseny, amelyen a hat csapat tagjai bemutatták az aratás fortélyait (markot szedtek, kévét kötöttek stb.).

Két beöltöztetett óriás szalmabábu fogadta az érdeklődőket

A jó hangulatban telt aratóvetélkedő után a csapatok elfogyasztották a jól megérdemelt ebédet, majd az étkezés után a díjátadás következett, amelyet Knil Róbert, a nagymajtényi Gemeinsam Ifjúsági Szervezet elnöke bonyolított le. A szervezők nem hirdettek győztest, persze nem is ez volt a lényeg. Minden csapatot egyformán díjaztak: okleveleket, serlegeket, valamint az aratófesztivál nevével ellátott emlékkancsókat osztottak szét a versenyzők között.

Mindeközben a helyszínen felállított standokon többek között a sváb gasztronómiai hagyományok legjellegzetesebb ételkülönlegességét, strudlit vásárolhattak a jelenlévők.

A díjátadó ünnepség után elkezdődött a kulturális műsor, amelynek keretében a nagymajtényi ifjúsági tánccsoport, a nagymajtényi idősek klubjának tánccsoportja, valamint a szatmárnémeti Gute Laune tánccsoport lépett közönség elé. A fesztivál este egy hangulatos szabadtéri bállal zárult, amelyen a szatmárnémeti Babos Duó szolgáltatta a talpalávalót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...