Aratófesztivál Nagymajtényban
Utoljára módositva: 2014-07-06 18:36:19

Vasárnap első alkalommal zajlott aratófesztivál Nagymajtényban a Német Demokrata Fórum (NDF) helyi szervezetének, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatalnak a közös rendezésében.

A nagymajtényi idősek nem csak aratásban, táncban is jeleskedtek

Egy ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap délelőtt az első nagymajtényi aratófesztivál a helyi római katolikus templomban. A Ft. Bíró Norbert nagymajtényi plébános által celebrált szertartást követően az egybegyűltek, köztük az aratóversenyre nevezett hat csapat — a következő településekről: Ópályi, Mezőterem, Krasznaterebes, Kismajtény, Nagymajtény, Domahida — átvonultak a Német Demokrata Fórum helyi székházának udvarára.

A hat csapat bemutatkozása után a fesztivál megnyitója következett, amelynek keretében Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István parlamenti képviselő, David Gheorghe majtényi polgármester, Merker József alpolgármester, valamint Johann Forstenheizler, az NDF Szatmár megyei szervezetének elnöke intézett néhány szót a jelenlévőkhöz.

Ezt követően Ft. Bíró Norbert helyi plébános megszentelte a nemrégiben felújított NDF-székházat, illetve a búzatáblát, majd elkezdődött a rendezvény lényegét képező aratóverseny, amelyen a hat csapat tagjai bemutatták az aratás fortélyait (markot szedtek, kévét kötöttek stb.).

Két beöltöztetett óriás szalmabábu fogadta az érdeklődőket

A jó hangulatban telt aratóvetélkedő után a csapatok elfogyasztották a jól megérdemelt ebédet, majd az étkezés után a díjátadás következett, amelyet Knil Róbert, a nagymajtényi Gemeinsam Ifjúsági Szervezet elnöke bonyolított le. A szervezők nem hirdettek győztest, persze nem is ez volt a lényeg. Minden csapatot egyformán díjaztak: okleveleket, serlegeket, valamint az aratófesztivál nevével ellátott emlékkancsókat osztottak szét a versenyzők között.

Mindeközben a helyszínen felállított standokon többek között a sváb gasztronómiai hagyományok legjellegzetesebb ételkülönlegességét, strudlit vásárolhattak a jelenlévők.

A díjátadó ünnepség után elkezdődött a kulturális műsor, amelynek keretében a nagymajtényi ifjúsági tánccsoport, a nagymajtényi idősek klubjának tánccsoportja, valamint a szatmárnémeti Gute Laune tánccsoport lépett közönség elé. A fesztivál este egy hangulatos szabadtéri bállal zárult, amelyen a szatmárnémeti Babos Duó szolgáltatta a talpalávalót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...