Aratófesztivál Nagymajtényban
Utoljára módositva: 2014-07-06 18:36:19

Vasárnap első alkalommal zajlott aratófesztivál Nagymajtényban a Német Demokrata Fórum (NDF) helyi szervezetének, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatalnak a közös rendezésében.

A nagymajtényi idősek nem csak aratásban, táncban is jeleskedtek

Egy ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap délelőtt az első nagymajtényi aratófesztivál a helyi római katolikus templomban. A Ft. Bíró Norbert nagymajtényi plébános által celebrált szertartást követően az egybegyűltek, köztük az aratóversenyre nevezett hat csapat — a következő településekről: Ópályi, Mezőterem, Krasznaterebes, Kismajtény, Nagymajtény, Domahida — átvonultak a Német Demokrata Fórum helyi székházának udvarára.

A hat csapat bemutatkozása után a fesztivál megnyitója következett, amelynek keretében Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István parlamenti képviselő, David Gheorghe majtényi polgármester, Merker József alpolgármester, valamint Johann Forstenheizler, az NDF Szatmár megyei szervezetének elnöke intézett néhány szót a jelenlévőkhöz.

Ezt követően Ft. Bíró Norbert helyi plébános megszentelte a nemrégiben felújított NDF-székházat, illetve a búzatáblát, majd elkezdődött a rendezvény lényegét képező aratóverseny, amelyen a hat csapat tagjai bemutatták az aratás fortélyait (markot szedtek, kévét kötöttek stb.).

Két beöltöztetett óriás szalmabábu fogadta az érdeklődőket

A jó hangulatban telt aratóvetélkedő után a csapatok elfogyasztották a jól megérdemelt ebédet, majd az étkezés után a díjátadás következett, amelyet Knil Róbert, a nagymajtényi Gemeinsam Ifjúsági Szervezet elnöke bonyolított le. A szervezők nem hirdettek győztest, persze nem is ez volt a lényeg. Minden csapatot egyformán díjaztak: okleveleket, serlegeket, valamint az aratófesztivál nevével ellátott emlékkancsókat osztottak szét a versenyzők között.

Mindeközben a helyszínen felállított standokon többek között a sváb gasztronómiai hagyományok legjellegzetesebb ételkülönlegességét, strudlit vásárolhattak a jelenlévők.

A díjátadó ünnepség után elkezdődött a kulturális műsor, amelynek keretében a nagymajtényi ifjúsági tánccsoport, a nagymajtényi idősek klubjának tánccsoportja, valamint a szatmárnémeti Gute Laune tánccsoport lépett közönség elé. A fesztivál este egy hangulatos szabadtéri bállal zárult, amelyen a szatmárnémeti Babos Duó szolgáltatta a talpalávalót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...