Aratófesztivál Nagymajtényban
Utoljára módositva: 2014-07-06 18:36:19

Vasárnap első alkalommal zajlott aratófesztivál Nagymajtényban a Német Demokrata Fórum (NDF) helyi szervezetének, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatalnak a közös rendezésében.

A nagymajtényi idősek nem csak aratásban, táncban is jeleskedtek

Egy ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap délelőtt az első nagymajtényi aratófesztivál a helyi római katolikus templomban. A Ft. Bíró Norbert nagymajtényi plébános által celebrált szertartást követően az egybegyűltek, köztük az aratóversenyre nevezett hat csapat — a következő településekről: Ópályi, Mezőterem, Krasznaterebes, Kismajtény, Nagymajtény, Domahida — átvonultak a Német Demokrata Fórum helyi székházának udvarára.

A hat csapat bemutatkozása után a fesztivál megnyitója következett, amelynek keretében Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Erdei D. István parlamenti képviselő, David Gheorghe majtényi polgármester, Merker József alpolgármester, valamint Johann Forstenheizler, az NDF Szatmár megyei szervezetének elnöke intézett néhány szót a jelenlévőkhöz.

Ezt követően Ft. Bíró Norbert helyi plébános megszentelte a nemrégiben felújított NDF-székházat, illetve a búzatáblát, majd elkezdődött a rendezvény lényegét képező aratóverseny, amelyen a hat csapat tagjai bemutatták az aratás fortélyait (markot szedtek, kévét kötöttek stb.).

Két beöltöztetett óriás szalmabábu fogadta az érdeklődőket

A jó hangulatban telt aratóvetélkedő után a csapatok elfogyasztották a jól megérdemelt ebédet, majd az étkezés után a díjátadás következett, amelyet Knil Róbert, a nagymajtényi Gemeinsam Ifjúsági Szervezet elnöke bonyolított le. A szervezők nem hirdettek győztest, persze nem is ez volt a lényeg. Minden csapatot egyformán díjaztak: okleveleket, serlegeket, valamint az aratófesztivál nevével ellátott emlékkancsókat osztottak szét a versenyzők között.

Mindeközben a helyszínen felállított standokon többek között a sváb gasztronómiai hagyományok legjellegzetesebb ételkülönlegességét, strudlit vásárolhattak a jelenlévők.

A díjátadó ünnepség után elkezdődött a kulturális műsor, amelynek keretében a nagymajtényi ifjúsági tánccsoport, a nagymajtényi idősek klubjának tánccsoportja, valamint a szatmárnémeti Gute Laune tánccsoport lépett közönség elé. A fesztivál este egy hangulatos szabadtéri bállal zárult, amelyen a szatmárnémeti Babos Duó szolgáltatta a talpalávalót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...