Arisztokraták honfoglalása – Könyvbemutató Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-11-14 09:59:44

Nagykárolyban is bemutatják Csinta Samu Arisztokraták honfoglalása című könyvét, mégpedig november 15-én, szerdán 18 órától a Károlyi-kastélyban.

A beszélgetéssel egybekötött alkalomra minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. A rendezvény, amelyen jelen lesz a szerző is, magyar nyelven zajlik majd, áll az eseménnyel kapcsolatban kiküldött közleményben. A bemutatásra kerülő könyv az Erdély újranemesítői című, az erdélyi arisztokrácia visszatérésével foglalkozó, 2015 áprilisában a Heti Válasz Kiadó gondozásában megjelent kötet folytatása. „A hat erdélyi főnemesi család túlélésével, újra megjelenésük körülményeivel és perspektíváival foglalkozó történetek nagy érdeklődést váltottak ki, holott egyértelmű volt: egyetlen rövid pillanatát merevíthettem ki egy napról napra formálódó, átalakuló folyamatnak” — írja róla a szerző.

A kötetek születésével kapcsolatban ekképpen ír Csinta Samu: „Erdély újranemesítése, az erdélyi arisztokrácia leszármazottainak jelenkori honfoglalási „csatája” élő, szinte naponta változó folyamat. Rájuk irányuló figyelmünk révén fennmaradásuk „haszonélvezői” lehetünk. Ha megismerjük a múltjukat, megéljük a jelenüket, részt veszünk a jövőjükben. Az Erdély újranemesítői című első könyvben a Kálnoky, a Bethlen, a Mikes, a Teleki, a Haller és az Apor család, az ugyancsak a budapesti Heti Válasz Kiadónál megjelent Arisztokraták honfoglalása című kötetben a Kemény, a Bánffy, a Csávossy és a Barcsay család ajánlja magát”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...