Arisztokraták honfoglalása – Könyvbemutató Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-11-14 09:59:44

Nagykárolyban is bemutatják Csinta Samu Arisztokraták honfoglalása című könyvét, mégpedig november 15-én, szerdán 18 órától a Károlyi-kastélyban.

A beszélgetéssel egybekötött alkalomra minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. A rendezvény, amelyen jelen lesz a szerző is, magyar nyelven zajlik majd, áll az eseménnyel kapcsolatban kiküldött közleményben. A bemutatásra kerülő könyv az Erdély újranemesítői című, az erdélyi arisztokrácia visszatérésével foglalkozó, 2015 áprilisában a Heti Válasz Kiadó gondozásában megjelent kötet folytatása. „A hat erdélyi főnemesi család túlélésével, újra megjelenésük körülményeivel és perspektíváival foglalkozó történetek nagy érdeklődést váltottak ki, holott egyértelmű volt: egyetlen rövid pillanatát merevíthettem ki egy napról napra formálódó, átalakuló folyamatnak” — írja róla a szerző.

A kötetek születésével kapcsolatban ekképpen ír Csinta Samu: „Erdély újranemesítése, az erdélyi arisztokrácia leszármazottainak jelenkori honfoglalási „csatája” élő, szinte naponta változó folyamat. Rájuk irányuló figyelmünk révén fennmaradásuk „haszonélvezői” lehetünk. Ha megismerjük a múltjukat, megéljük a jelenüket, részt veszünk a jövőjükben. Az Erdély újranemesítői című első könyvben a Kálnoky, a Bethlen, a Mikes, a Teleki, a Haller és az Apor család, az ugyancsak a budapesti Heti Válasz Kiadónál megjelent Arisztokraták honfoglalása című kötetben a Kemény, a Bánffy, a Csávossy és a Barcsay család ajánlja magát”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...